"Aludik", "fürödik", "szihlógia", "a autó" stb. - az egyik fél primitívsége, megöli a kapcsolatot? Egyszerűen nem tudom megszokni.... (beszélgetés)
Akinek diplomája van, az még akkor se ír ilyeneket, ha malacért vette!
Ha keményen megdolgozott érte, akkor meg különösen nem, hogy:
"Sajnos azt kell hogy mondjam a diploma manapság tényleg pénz, és "fenék" kérdése...
A diplomát sajnos magolással még egy "majom" is megtudja szerezni...
Akkor most hol is van a LENÉZÉS?
Szerinted hol lehet itt a probléma?
Én úgy érzem hogy, igyekeztem tárgyilagos maradni, és nem személyeskedni, söt azt is írtam hogy, nem akartam senkit megbántani.
Amúgy igen, ez az elsö ha jól emlékszem hogy a hoxán, diploma témában írok, eddig sikerült kimaradni a dologból. Igaz hogy, nem is vagyok túl sokat itt ezen a fórumon csak ritkán kukukcskálok be.
Az udvariasság meg szerintem a tisztelet egyik megnyilvánulása, de ez csak az én véleményem.
Amúgy én szívesen olvasom mások gondolatait, még ha azok az enyémmel nem is mindíg egyeznek. Azt vallom hogy, attól még mert másképpen gondolkozunk dolgokról nem kell, veszekedni, söt kimondottan jó néha dolgokat más megvilágításból is nézni.
Hisztérikus ?????:):):):)....én????????????
Ugyan már, olvasd el az én hsz-at és a tiédet!
Valóban elkövettem azt a hibát, hogy a tehozzád intézett gondolataim elé ezt a bevezetőt írtam, de rajtad kívül mindenki tudja miről van szó, nem gondoltam, hogy magadra veszed.
Ez a téma ugyanis Hoxaszerte hírhedt, nem gondoltam, hogy te kimaradtál eddig belőle.
Megtudsz bocsájtani?
Más:
Nekem a tiszteletről egész más fogalmaim vannak, de engem nem kell tisztelned, én sem tisztellek téged. Elég, ha udvarias vagy! Úgy mint én!:)
Most úgy öszíntén: miért is tudhattad volna rá a választ? Azért ezt enyhén szólva is lenézönek érzem.
Továbbá, én teljesen normális hangnemben írtam, eddig is, és úgy érzem hogy, azért tisztelettel.
Szóval nem látom hogy hol van itt a probléma?
Már látom, kár volt a kérdést is feltennem.
(Tudhattam volna rá a választ, és azt is, hogy ez lesz belőle)
Sajnálom! :(
Én igyekeztem tisztelettel válaszolni, úgyhogy úgy érzem hogy, ezek a "hisztérikus" hozzászólásaid, talán kicsit túllönek a célon.
Egyáltalán nem állt szándékomban senkit megbántani, sem diplomásat, sem pedig diploma nélkülit.
A véleményedet természetesen elmondhatod mindenféle, fajta formában, hiszen azért vannak ezek a paltformok, hogy az emberek ott, egymással beszélgessenek, eszmét cseréljenek, és olykor vitatkozzanak.
Csupán annyi hogy, úgy érztem hogy, olyan dolgokat "adtál a számba" a válaszoddal amik, az én irásomban nem szerepeltek, és mivel te - legalábbis a hivatkozás szerint- az én írásomra válaszoltál, ezért bátorkodtam kifejeteni a válaszomban, azt amit már elözöleg is szerettem volna elmondani a diploma téma irányában.
Az hogy te engem egy kalap alá vontál, a többi fórumozóval nem jutott eszembe mert, én abból indultam ki hogy, itt az én hozzászólásomlról alkottál véleményt.
A diplomáról szóló vita különböző fórumokon itt megy a Hoxán, volt részünk Alfástól benne lenni többször is.
Tehát ez a mondat oda szólt.
Nagyon sajnálom, hogy elfelejtettem Tőled megkérdezni, hogy miről mit gondolhatok és egy NYILVÁNOS FÓRUMON hozzámertem fűzni a gondolataimat az írásodhoz.
A jövőben majd igyekszem felfogni magasröptű gondolataidat, de lehet hogy az én diplomám kevés ehhez.
Hm. egyrészt nem hozzád intéztem a válaszom, tehát érdekes hogy olyan "vitából" óhajtasz kiszálni, amibe igazából beleszólásod sem nagyon volt.
A másik hogy, nem szeretem ha valaki elolvassa amit írtam, de nem azt fogja fel - vagy nem akarja- hanem a saját gondolatait költi hozzá. Én ugyanis sehol nem írtam azt hogy, nincs szükség diplomás emberekre...én csupán a képzés minösségét firtattam. Ennyi! Nem több és nem is kevesebb.
Nem gondoltam volna, hogy egyszer én is benne leszek ebben a "diploma, nem diploma" című parttalan vitában, de most kénytelen vagyok azt mondani, hogy csak RÉSZBEN van igazad!
Vannak diplomák MANAPSÁG, amikre igaz amit mondasz!
De én nem szeretném a vakbelem megműttetni olyannal és azon a hídon sem mennék át, vagy abban a házban sem laknék, akiknek csak annyit kellett érte tenni, mint az általad írtak.
...és én ezennel ebből KISZÁLLTAM !!!!!!!!!!!
Nem sajnos nincs diplomám, de (!) mielött az jönne hogy : "irígy vagyok azokra akiknek van". Azt azért szeretném elmondani hogy, én régebben nagyon sokat tartottam a diplomás emberekröl, teljesen el voltam ájúlva töle ha valaki olyannal találkoztam akinek volt diplomája. Nekem alap beállítottságom az volt, jobban szólva azt képzeltem be hogy, annak aki diplomás igen müveltnek, intelligensnek és okosnak kell lennie, elvégre nem "puszira" kapja a diplomáját.
Sajnos a fentieket sikerült jó néhány diplomás emberkének megcáfolnia.
Szóval nem megbántásnak szántam mert, biztos hogy van azért sok olyan ember, aki tényleg nagyon okos, tanult, müvelt, és úgy szerzett diplomát, de én úgy veszem észre hogy sajnos egyre inkább ök kerülnek kisebbségbe azok mellett akiket "ismerösök", család, stb. dottálnak.
Szóval amikor egy két diplomás emberke azt kérdezi tölem hogy; "ahhoz hogy valaki érettségizzen nem föiskolára kell jelentkezni?" akkor igenis megkérdöjelezem a diplomáit. És ez még csak nem is egy durva példa.
Szióka!
Sajnos azt kell hogy mondjam a diploma manapság tényleg pénz, és "fenék" kérdése. Nekem is van olyan ismerösöm aki éppen a harmadik diplomáján dolgozik, de olyan alapvetö logikai összefüggéseket nem tud hogy, az nagyon kellemetlen. A diplomát sajnos magolással még egy "majom" is megtudja szerezni, és rájöttem hogy, az hogy valakinek diploma van a kezében még semmit, de tényleg semmit nem mond el sem, a müveltségéröl, sem pedig az intelligenica szintjéröl, az igényességéröl meg végképp nem.
Ami a barátodat, jobban szólva a kapcsolatodat illeti, én csupán magamból tudok kiindulni: nekem volt egy olyan fiú az életemben akiröl a kezdetektöl fogva tudtam hogy, nem hozzám való...igénytelenül beszélt, nem mindíg értette a komolyabb témákat, és viselkedni sem tudott mindíg. Az elején az ember még hitegeti magát, hogy ez majd elmúlik, és majd megváltozik és stb...de hidd el hogy NEM ÍGY VAN!
Én ott hagytam ezt a fiút, mert állandóan ott volt az a kis hangocska a fejemben hogy, nem hozzám való. A kis hangnak igaza volt, megismertem a mostani páromat, és egyáltalán nincsenek kétségeim felöle.
Szóval vannak dolgok az életben, amikor nem érdemes kompromisszumokba bele menni. Szerintem ez is egy ilyen dolog.
Magam ellen beszélek, de tényleg nincs igaza Alfának?
A múltkor, amikor szó esett az ikes igék ragozásáról, próbáltam utána nézni, és valóban nem volt a (rendhagyó) ikes igék esetében, E/1-ben 'k' rag.
Nekem mintha rémlene, hogy én úgy tanultam, ahogy korábban leírtam, de most elbizonytalanodtam:)
Valószínűleg rosszul rögzült az agyamban ez a nyelvtani szabály.
Így van!
Egyetértek veled, és köszönöm szépen a kimerítő magyarázatot.
De mi volt a hiba a példában?
Átsiklottam valami felett? (úgy emlékszem, azt írtam, talán volt rá példa, de újabban ez már nem érvényes)
Akkor most helyes, vagy helytelen az eszek? :)
Nézd, én az ország egyik nemzetközi toplistás egyetemén diplomáztam nemrég, tényleg elég komoly "ottlétet" kívánó szakon..
Bizony sírvafakadtam néhány társamon... És ami a legszörnyűbb volt, hogy a tanároknak, bizottságoknak már a füle botja se rándult meg..
Vagy már ők se vették észre??
"Bocs, de a példa most nem sikerült. :)"
Sajnos neked sem... :)
Nincs ilyen szabály... Ne menjünk bele bonyolult nyelvtörténeti magyarázatokba, csak arra utalnék, hogy az ik-es igék eredetileg szenvedő igék voltak: gondolj a 'tör' és 'törik' alakok jelentésbeli különbségére. Az -ik végződés, képző azonban átterjedt a duratív (tárggyal bővíthető) igékre is, és ezzel funkciótlanná vált. Ma pl. a hazudik igénk egyértelműen ikes, holott Petőfi idejében még hazud volt a normális alak. A nyelvhez valamit is konyító nyelvészek - és itt nem a dilettáns nyelvcsendőrökre, túlbuzgó és tudatlan magyartanárokra tessék gondolni - szerint a nyelvész tanulmányozza és nem szabályozza a nyelvet. De ha annyira ragszkodsz az ikes igék jelen idejű, kijelentő módú egyes szám első személyű -m ragjához, amely természetesen nem helytelen, csak nyelvi affektálás, akkor légy következetes, és tedd a paradigmát teljessé, és használd a többi "szabályos" formát is: (én) igyam, egyem, innám (egy pohár vizet), (ő) igyék, egyék, innék, (mi) innók, ennők stb.
De még az -ik végződést sem helyes minden esetben kitenni. "Ha a gyerek nem eszik, engem esz(!) a fene. (És nem eszik.)
Egyébként meg az az érzésem, ez az egész topik nagy kamu... Valaki csak azért találta ki, mert unatkozik. Nem hiszek az ilyen szájbarágós szembeállítás realitásában. Hogy kaphatott az diplomát, aki legalább 16 évet eltöltött az oktatásban, ahol szigorú norma a köznyelvi nyelvhasználat, leérettségizett, többek között magyar nyelv és irodalomból, szakdolgozatot írt. Lányok... na ne szórakozzatok...Ha unatkoztok, találjatok már valamivel értelmesebb témát.
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban
- ÉGVILÁG... minden, ami csillagászattal kapcsolatos
- Időjárassal kapcsolatos szavak
- Honlap működésével kapcsolatos információk
- Mik a tapasztalatok a juharszirupos diétával kapcsolatban?