Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Altatás külön szobában fórum

Altatás külön szobában (beszélgetés)

1 2 3 4 5
99. mogyianyu (válaszként erre: 98. - Zsuzsika83)
2011. nov. 18. 14:50

Igen. Az a legjobb, ha az ösztöneidre hallgatsz, nem a "bölcs" mamára, védőnénire, szomszédra.....

A gyerek igényeit kell megérezni!

2011. nov. 18. 14:46
Ha nekem például lesz még egy gyerekem, és azt látom majd rajta, hogy szívesen alszik kiságyban, biztos nem fogom kényszeríteni, hogy mellettem aludjon. De a kislányom ezt igényelte és kész.
97. tandi30 (válaszként erre: 95. - Zsuzsika83)
igen, valahol moidig én is szenvedtem ha sírt..
96. mogyianyu (válaszként erre: 92. - Tandi30)

Ezt nem is a kapcsolatodra, hanem az alvási szokásokra írtam. Nem gondolod, hogy elavult módszer a sínihagyás? Tudom, hogy sokan javasolják, de ez olyan vaskalapos módszer!

Nem azt mondom, hogy rossz anya vagy! Biztos, hogy szereted és ő is téged, de ezt elrontottad. Ezt te is beláttad. Csak most nehéz helyrehozni 3 évi rossz szokást. A kisfiam nagyon nehezen tanult meg elaludni és végigaludni az éjszakát. Most ott tartunk, hogy odafekszek mellé az ágyára és 5 perc múlva alszik. 2,5 éves lesz 1 hó múlva.

Ne haragudj, ha gorombának tűntem, de sosem értettem egyet a gyereket frusztráló módszerekkel! Tényleg szívből ajánlom ezeket a pszichológusokat, ha akarod a könyv címét is leírom. Nekünk sokat segített!

95. zsuzsika83 (válaszként erre: 93. - Tandi30)
2011. nov. 18. 14:45
Én nem ítéllek el, mert engem is rengeteget győzködtek, hogy hagyjam sírni. Csak bennem annyira erős volt az ösztön, hogy ezt nem tehetem, hogy nem hagytam magam. De szerintem nincs még minden veszve, mindenki követ el hibákat, meg kell próbálni helyre hozni és kész. Amúgy szerintem nálad pont azért nem működött a sírni hagyás, mert legbelül nem értettél egyet a módszerrel. Szerintem mindenkinél az a módszer működik, amelyikkel igazán tud azonosulni, amellett persze, hogy minden gyerek más, mindegyiknél más módszer válhat be.
94. zsuzsika83 (válaszként erre: 89. - Tandi30)
2011. nov. 18. 14:41
Én például az Éjszakai gondoskodás című könyvet olvastam el, mikor nagyon győzködött a környezetem, hogy hagynom kéne sírni, és akkor aludna. Mert én nem bírtam soha 2 percig sem sírni hagyni, de azért nekem is kellett a megerősítés, hogy nekem van igazam. Ezt a könyvet egy 8 gyerekes orvos apuka írta. Ők 8 gyereket neveltek fel úgy, hogy soha sem hagyták egyiket sem sírni.
93. tandi30 (válaszként erre: 91. - Zsuzsika83)
2011. nov. 18. 14:40

a Te válaszod pont jó az előtted szólóéhoz képest, aki épp csak azt nem írta, h nem szeretem a gyerekemet. pedig én is azt érzem, h ha az ember érzi, h vmi nem jó és tanácsot kér, az csak nem lehet annyira rossz anya..

köszönöm a támogatásodat!

92. tandi30 (válaszként erre: 90. - Mogyianyu)
2011. nov. 18. 14:39

nem hiszem, h nem voltam mellette, nem szeretgettem és babusgattam eléggé. mindig mellette voltam, egyedül az alvással volt problémám. de köszi, h így ítéletet alkotsz, azért egy kicsit messze mentél, ne haragudj. Te biztos mindent tökéletesen csináltál. nem tudsz semmit az életünkről és a viszonyunkról..

persze tudtam, h ilyet is fogok kapni, de szerencsére támogató válaszok voltak nagyobb számban..

91. zsuzsika83 (válaszként erre: 87. - Tandi30)
2011. nov. 18. 14:38
Szerintem nincs abban semmi szégyellni való. Szinte mindenki szembe találkozik több-kevesebb problémával a gyereknevelés alatt. Én is voltam mindenhol a kislányom nemalvásával, ahol csak lehetett, végül a homeopátia segített. Pont attól vagy jó naya, hogy látod, probléma vagy, és ehhez segítséget kérsz, hogy megoldd, és segíts a gyerekeden. Ezen semmi szégyellni való nincs. Azoknak, akik ezt cikinek tartják, általában szintén elkelne egy pszichológus segítsége, csak inkább úgy tesznek, mintha náluk minden oké lenne.
2011. nov. 18. 14:36

Pont az első 3 évben lehetett volna dajkálni, szeretni, minden nyűgét orvosolni babusgatással, most nem itt tartanátok! Tudná, hogy jössz, ha fél, vagy fáj valamije, és számíthat rád! Most az ellenponton tartasz!

Ranschburg, Campbell, Gordon, hogy csak néhány nagyot említsek! Olvass tőlük!!!!

89. tandi30 (válaszként erre: 86. - Mogyianyu)
2011. nov. 18. 14:35

milyen könyvre gondolsz? én eddig csak olyan olvastam, h önállóan, egyedül kell aludni, még ha sírás árán is..

de azt semmiképp se szeretném, ha a bizalmát veszítené el, ezért is kezdtem ide írni, h kicsit megerősítést kapjak, mit is kéne csinálnom, h változtassak..

a lelkem mélyén én is azt érzem, h nem szabadna sírni hagyni, de annyian mondják körülöttem az ellenkezőjét, h engedtem a nyomásnak. vsz azért mert nem volt meg még a jó megoldás..

88. emi75 (válaszként erre: 69. - Tandi30)
2011. nov. 18. 14:34

A türelem nagyon fontos! nekem azt kellett megtanulnom, hogy amikor vele vagyok, akkor ne azon járjon az eszem, hogy mi minden elintézni valóm van még. Inkább ottmarad a mosatlan, de a gyerekem csak egyszer kicsi, és ilyenkor kell az anyja neki a legjobban, és 100% odaadással. különben abban nő fel, hogy ő nem elég fontos.

Remélem sikerül bejáratni az életeteket. Nagyon nehéz lehet egyedül nevelni, és biztos, hogy valamit a gyerek is érzékel.

87. tandi30 (válaszként erre: 81. - Zsuzsika83)
2011. nov. 18. 14:33
szerintem rászánom magam a pszichológusra.. elvben az oviban van egy, csak nem akartam, h kiderüljön, bármi problémám van a gyerekkel..
86. mogyianyu (válaszként erre: 4. - Cippora)
2011. nov. 18. 14:33

A sírni hagyás és fenyegetés mind azt bizonyítja, hogy nem tudtad megoldani a helyzetet. A bizalmát vesztette el.....

Olvass néhány jó szülőknek szóló könyvet!

Egyikben sem tartják ezeket jó módszernek!!!!!

85. zsuzsika83 (válaszként erre: 83. - C33bd8536b)
2011. nov. 18. 14:31
Azért iskoláskorig rácsos ágyban...az ovis társai nem cikizték halálra ha átmentek játszani?
84. tandi30 (válaszként erre: 83. - C33bd8536b)
2011. nov. 18. 14:31
szerintem már kicsi is volt neki de már el is adtam, mert nem fért el.
83. c33bd8536b (válaszként erre: 20. - Kicsiharang)
2011. nov. 18. 14:30

Már kicsi neki?

Nekünk egy elég nagy rácsos ágyunk volt, iskoláskoráig abban aludt. Akkor már tényleg szűk lett neki, ráadásul bárányhimlős lett, nyugtalanul aludt, beleverte a karját a rácsba, na akkor vettem neki egy remek, kisméretű ágyat. Gondoltam én, hogy remek...Utálta!

82. tandi30 (válaszként erre: 80. - Tündér74)
2011. nov. 18. 14:29
már átírtam a lapot, nem tudom, h sikerült a férfi megjelölés:-))
81. zsuzsika83 (válaszként erre: 75. - Tandi30)
2011. nov. 18. 14:25
Ez szerintem már csak azért is jó lenne, mert ő játékosan hamar kideríteni mi a gond az alvással, és ha legalább tudnád, akkor könnyebb lenne segíteni neki. Mert így tényleg csak találgathatunk. Addig meg szerintem mindenképp próbáld azt, hogy fáraszd jól le és altasd úgy, ahogy neki jó. Azt esetleg nem lehetne, hogy veled egy szobában aludjon? Mondjuk az ágyát a tiedhez tolnátok. Akár csak átmenetileg is, megnézni, javul-e a helyzet. Meg az én kislányom rossz alvásán a homeopátia is rengeteget segített.
80. tündér74 (válaszként erre: 77. - Tandi30)
2011. nov. 18. 14:21
oké, csak megkuksiztam az adatlapodat.:)
79. Molyka
Ha adsz neki babaszobát és megkéred, hogy fektesse le az anyuka baba a gyereket, a gyerek baba mit mond, miért nem alszik? (ha van ilyen játék)
78. tandi30 (válaszként erre: 70. - Molyka)
igen, teljesen igazatok lehet!
77. tandi30 (válaszként erre: 66. - Tündér74)
2011. nov. 18. 14:20
andi vagyok..:-))
76. Molyka
Ha nem mondja, kérdezz. Fél-e valamitől, lehetne-e segíteni ezen, stb
75. tandi30 (válaszként erre: 64. - Zsuzsika83)
erre is gondoltam már, h el kéne mennünk egy gyerekpszichológushoz.. jó lenne ismerni egy jót..
74. Molyka (válaszként erre: 72. - Tandi30)
2011. nov. 18. 14:19
Miért nem tud? (kérdezz vissza mindenre)
73. Molyka (válaszként erre: 64. - Zsuzsika83)
2011. nov. 18. 14:18
Utolsó kettő. :)
72. tandi30 (válaszként erre: 60. - Molyka)
2011. nov. 18. 14:18
azt mondja, nem tud egyedül maradni az ágyában.. ez arra utal, h abszolút rossz úton járok azzal, ha kimegyek..
71. tandi30 (válaszként erre: 58. - B8103f009a)
2011. nov. 18. 14:17
sajnos erről már lekéstem, mert én a régi ágyat hamar eladtam, mert kicsi a lakás! pedig már néha arra gondoltam , érettségiig rácsos ágyban kéne altatnom:-))
70. Molyka (válaszként erre: 64. - Zsuzsika83)
2011. nov. 18. 14:17

Az utolsó mondatod aranyat ér! :)

Férjem elment 10 hétre külföldre. Minden nap megbeszéltem V-vel hogy Apu elment, de visszajön hozzád, szeret, stb. Ettől függetlenül V elkezdett irányítani, mindent nekem kellett csinálni. Fogta a kezem, beletette a labdás kosárba, és kavargatnom kellett, ő csak nézte. Mindegy mit, de csináljam. Egyik volt tanítványom, (gyp hallgató) jött rá, hogy valószínű a kis tudatában így csapódik le, hogy ha én csinálom, ott vagyok, akkor nem tűnök el.

1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook