Álomélet. Ismersz olyat, aki a te áloméletedet éli? (beszélgetés)
Ne fájjon. Az az ő élete. Nem tudhatjuk valójában milyen. Nem minden arany mi fénylik ugye.
Abból próbálj minél többet kihozni amennyi neked adatott. Ne másra tekints.
Lehet, velem van a gond, nem is értem a mondatodat!
Tehát, arra vagy kíváncsi, hogy nekem fáj e, ha valaki pontosan olyan életet él, mint amit én szerettem volna?
Milyen szempontokat veszünk figyelemben?
Férj/feleség, gyerekek darabszáma?
Fizetés mértéke?
Lakás nagysága, elhelyezkedése?
Vagy mégis mi? Hogy élhet valaki úgy, mint amit én megálmodtam?
Nem, nem fáj, ha valakinek 2 gyereke van, csak azért, mert nekem egy van.
Nem, nem zavar, ha valaki többet keres. Engem az érdekel, hogy nekem elég legyen.
Nem, nem irigykedek senkire, pont elég mindig az a lakás, amiben élünk.
Az sem zavar, ha valakinek jobb autója van, mint nekünk.
És nem, nem irigylem senki férjét, az enyém pont olyan, amilyet szerettem volna;)
Sőt! Az sem sarkall irigységre, ha valaki szebb, mint én;)
Egyébként a gyerekkori elképzeléseim, annyira egyszerűek voltak, hogy ahhoz képest királyi életem van.
Sokkal jobb munkám van, mint amit annak idején elképzeltem.
Sokkal jobb férjem van, mint amit akkor elképzeltem.
És bár 1 gyerekem lett, de ez az egy nekem tökéletes és elég is;)
Általában jók a lakásaink, számunkra jó helyen vannak.
És még sorolhatnám...
* teremtem
* álom életemet
Nekem abszolút nem fáj.😀
Az az ő élete.
Már a kérdést sem értem, hiszen az én életemet magamnak teremteni meg.
Álom? Ha a terveim sikerülnek akkor szuper, ha nem úgy alakul, akkor is az én álmom -kvázi elképzelésem valósul meg.
A másik a saját életét éli- irigyelhetném, hogy bezzeg neki...de ez annyira ovodás.
Szóval az én álmom életemet én élem, s nem más 😉
Én teljesen elégedett vagyok az életemmel.
Persze,voltak benne hibák, nem várt meglepetések,de összességében mindennel elégedett vagyok.
Legfeljebb az, hogy a saját körülményimet máshogy alakítottam ezáltal máshova jutottam. Mindig van választási lehetőségünk. Még ebben a pillanatban is te döntöd el mit csinálsz miután felállsz a géptől. A jelenünk folyamatos döntéseink eredménye. Ahol vagyok, oda én jöttem.
Miért az fáj hogy más éli amit te akartál? Nem elég akarni. Ő biztos nem csak akarta azt amit elért.
Jellemző, hogy kudarc esetén sokaknak egyszerűbb a körülményeket felhozni mencségűl és másokra irigykedni, mert ez az egyszerűbb.
Pedig ahol vagy, oda te mentél.
Nekem mondjuk nem fáj a másik ember boldogsága, de jól tudom, hogy az "álomélet" rendszerint csak kívülről az.
Mindenkinek van valami, amit máshogy csinálna.
Szerintem ne másokra irigykedj, hanem hozd ki a saját életedből a maximumot, ne úgy, ahogy a másik fórumban 40 évesen már kapuzárási pánik van...
További ajánlott fórumok:
- Milyen híres három nevű embereket ismersz?
- Ismersz olyat, akinek P4 lett a citológia eredménye? Nőgyógyászati rákszűrésen.
- Tud-e úszni a vízen a LEGO 7994-es hajó? Ha nem, ismersz-e olyat, amelyik igen? Gyermekem álma :)
- A kisfiam téli ruhában kb 12 kg, a legtöbb babakocsi 15-ig terhelhető. Ismersz olyat ami jó és nagyobb súlyt is elbír?
- Boncmester.... járnál ilyen suliba? ismersz olyat aki elvégezte?
- Ismersz olyat, aki volt már internetes zaklatás áldozata, esetleg te magad voltál az áldozat?