Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Almával töltött sertéspecsenye recept

Almával töltött sertéspecsenye recept

Az Almával töltött sertéspecsenye hozzávalói:
2 gerezd zúzott fokhagyma,
1 teáskanál durva szemű só,
1 teáskanál szárított rozmaring,
1/2 teáskanál szárított kakukkfű,
1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors,
Kb. 2 kg kicsontozott sertéskaraj,
1 evőkanál vaj,
2 nagy savanykás alma, meghámozva, kimagozva és vékony szeletekre vágva
1 közepes fej vékonyra szeletelt vöröshagyma,
2 evőkanál barna cukor,
1 teáskanál dijoni mustár,
1 bögre almabor vagy almalé.


Az Almával töltött sertéspecsenye elkészítési módja:
160 fokra melegítsük elő a sütőt. Keverjük össze a fokhagymát, a rozmaringot, a sót, a borsot és a kakukkfüvet egy kis lábasban. Majdnem a közepéig vágjuk be hosszába a húst. Hajtsuk szét. Dörzsöljük a fokhagymás keverék felét a hús belsejébe. Közepes- nagy lángon olvasszuk meg a vajat egy nagy lábasban. A hagymát és az almát adjuk hozzá, 5-10 perc alatt kevergetve pároljuk puhára. Adjuk hozzá a mustárt és a barna cukrot. A hús bevágott felszínén oszlassuk el az almás keveréket. A bevágott részt hajtsuk vissza és hosszában kötözzük össze a húst. Öntsük rá az almabort/ almalevet. A maradék fokhagymás keveréket dörzsöljük a húsba. Süssük lefedés nélkül 2-2és1/2 órán keresztül, gyakran locsolgatva az pecsenyelével, ami a tepsi alján összegyűlt. Felszeletelés előtt hagyjuk a 15 percig állni a sültet.


Kategória: Húsételek receptjei


Az almával töltött sertéspecsenye elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook