Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Almával töltött fácán recept

Almával töltött fácán recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Almával töltött fácán hozzávalói:
2 db fácán (fiatal),
10 dkg füstölt szalonna,
2 g majoránna,
4 db alma,
10-12 db szegfűszeg,
1 dl olaj,
só.


Az Almával töltött fácán elkészítési módja:
Alaposan megmossuk és megtisztítjuk a fácánokat.A mellét vékony csíkoka vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük. Kívül-belül megsózzuk, a hasüregébe majoránnát szórunk. Az alma héját kissé bevagdaljuk, mindegyikbe 2-3 db szegfűszeget szúrunk. Két-két almát a hasüregbe helyezünk és a nyílást hústűvel összetűzzük. (Össze is lehet varrni). A fácánt tepsibe tesszük, forró olajjal leöntjük és középmeleg sütőben megsütjük. Tálaláskor a hasüregben megsült almákat cikkekre vágva a tál egyik végére tesszük, majd a mellé tett, feldarabolt fácánt gombás rizzsel körítjük. Külön almapürét kínálunk mellé.

Ha zsírral sütjük olaj helyett, akkor azt kihűtve majd este kenyérre kenve fogyaszthatjuk.


Kategória: Húsételek receptjei


Az almával töltött fácán elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook