Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almatorta marcipánnal megbolondítva recept

Almatorta marcipánnal megbolondítva recept

Az Almatorta marcipánnal megbolondítva hozzávalói:
50 dkg alma
10 dkg marcipán lereszelve
fél citrom leve és reszelt héja
12,5 dkg vaj
3 tojás
fél rúd vanília kikapart magja
15 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
késhegynyi fahéj
esetleg pár csepp mandulaaroma (átlátszó)


Az Almatorta marcipánnal megbolondítva elkészítési módja:
Az almákat megpucoljuk, kimagozzuk, nyolcadokra vágjuk és megforgatjuk citromlében. A vajat a cukorral és a reszelt marcipánnal kikeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliát, a sót és a tojásokat. Én pár csepp mandulaaromát is tettem bele, hogy jobban érződjön a marcipáníz. A liszt, sütőpor és fahéj keverékét hozzáadjuk a tojásos masszához. Kivajazott, kilisztezett formába öntjük, és elrendezzük a tetején az almákat. 180 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Másnapra az almák zsugorodhatnak egy picit, így érdemes a tálalás napján megsütni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almatorta marcipánnal megbolondítva elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook