Almatáska recept

Elkészítési idő 90 perc

Az Almatáska hozzávalói:
A tésztához:
15 dkg túró
6 evőkanál olaj
5 evőkanál tej
2 evőkanál vaníliás cukor
30 dkg liszt
5 dkg cukor
2 teáskanál sütőpor
A töltelékhez:
5 dkg mazsola(vagy bármilyen aszalt gyümölcs)
7,5 dkg cukor
1 evőkanál rum
50 dkg savanykás alma
2 evőkanál citromlé
fél teáskanál őrölt fahéj
A tetejére:
10 dkg porcukor
1-2 evőkanál almapálinka vagy citromlé


Az Almatáska elkészítési módja:
A töltelékhez a mazsolát forró vízben megmossuk, leszárítjuk, majd a rummal megöntözzük. Az almát meghámozzuk, apróra felkockázzuk, végül a citromlével, a cukorral és a fahéjjal összekeverjük. A mazsolával állandóan kevergetve 10 percig pároljuk. A túrót, olajat, tejet, cukrot és a vaníliás cukrot jól kikeverjük, majd a sütőporral elkevert lisztet evőkanalanként hozzáadjuk. Az egészet összegyúrjuk. A tésztát nem túl vékonyra nyújtjuk és 10 cm átmérőjű körformával kiszúrjuk. A már kihűlt almatöltelékkel megtöltjük, félbehajtjuk és a szélét jól összenyomkodjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az almás táskákat egy kikent sütőlemezre helyezzük, és 20 perc alatt aranysárgára sütjük. Még melegen megkenjük a porcukorral összekevert almapálinkával, illetve citromlével.

Igen finom, és mutatós sütemény.
A fenti mennyiség kb 15 darabhoz elég.
Lehet tölteni bármi mással is. Sósan is nagyon finom lehet, de akkor értelemszerűen nem kell cukor a tésztába sem.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almatáska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook