Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Almát, körtét télire hogyan tehetek el? fórum

Almát, körtét télire hogyan tehetek el? (beszélgetős fórum)


16. zubbony (válaszként erre: 15. - Borzoska3)
2011. aug. 22. 15:08
Ok. Köszönöm!
15. Borzoska3 (válaszként erre: 11. - Zubbony)
2011. aug. 20. 23:02
Nekem a Knorr-féle befőtt tartósító vált be. Egyszerű és gyors, nem kell dunsztolni. Ma tettem el dió nagyságú őszibarackot meg epret befőttnek. Eper befőttet még nem csináltam, kíváncsi leszek, lesz-e belőle valami :)
14. zubbony (válaszként erre: 13. - 9c8432d068)
2011. aug. 20. 20:19

Köszi!

Most készítettem 25 üveggel lett de szalicillal mert nem volt nátriumom!

13. 9c8432d068 (válaszként erre: 11. - Zubbony)
2011. aug. 20. 16:32
Tartósítónak nátrium benzoátot szoktam használni.
2011. aug. 20. 16:30

Körtebefőtt recept


Hozzávalók:

3 kg kemény körte,

30 dkg cukor,

2 citrom leve,

üvegenként 1 rúd fahéj,

üvegenként 5 szem szegfűszeg.


Elkészítés:


A cukorból és egy liter vízből szirupot készítünk. A körtét megmossuk, meghámozzuk, feldaraboljuk. Beletesszük egy lábosba, ráöntjük a citromlevet, majd felöntjük a sziruppal és kb. 5 percig főzzük. A körtéket ezután lecsepegtetjük, üvegekbe tesszük a fűszerekkel együtt, közben a szirupot újra felforraljuk, és ráöntjük a körtékre. Az üvegeket lezárjuk, és takaréklángon kidunsztoljuk.


Ha a Google-be beírsz kérdéseket,sok dologra választ kaphatsz.

2011. aug. 20. 16:21

Befőttnek, hogy készítsem?

Milyen tartósítóval?

10. vaczila (válaszként erre: 7. - Badonyimariaeva)
2011. aug. 20. 05:50
Fagyasztva is jó. Csak amikor felenged, olyan plötty lesz. De olyankor már nem nyersen kell megenni, hanem pl gyümölcsleveshez, vagy süteményekhez akkor is jó.
9. badonyimariaeva (válaszként erre: 8. - Melindike)
2011. aug. 19. 21:03

Egyszer régen nagyon régen, mikor terhes lettem és megkívántam a paradicsomot, tudod akkor még nem volt ilyen, hogy télen is tele lettek volna a boltok ilyen- olyan gyümölcsökkel, szóval vettem fagyasztott paradicsomot.

Megvártam, hogy kiengedjen, de nem volt neki semmi íze.

Azóta nem kívánom a paradicsomot sem fagyasztva!

8. melindike (válaszként erre: 7. - Badonyimariaeva)
2011. aug. 19. 20:57
Az ízük nem változna. Az állaguk lesz kissé más, ha kiengednek.
2011. aug. 19. 20:53
Lefagyasztva nem tudom milyen lenne az ízük, szerintem semmilyen.
2011. aug. 19. 20:52

Körtét és almát, egyesével papírral elkülönítve.

Ne érjenek egymáshoz ha valamelyik romlásnak indulna.

2011. aug. 19. 20:33
Befőttnek vagy feldarabolva, lefagyasztva tenném el.
2011. aug. 19. 20:32

[link]


Nézz körül itt.


A körtéből én gyümölcscentrifugával szoktam lét csinálni.

3. zubbony (válaszként erre: 2. - 9c8432d068)
2011. aug. 19. 20:20

Ivólét télére?

hogyan?

2. 9c8432d068 (válaszként erre: 1. - Zubbony)
2011. aug. 19. 20:15

Én az almából lekvárt főztem, illetve lereszeltem,és eltettem üvegbe süteményhez,sőt reszelve fagyasztottam is le.


Körtéből befőttet vagy ivólét készítenék.

2011. aug. 19. 20:10
Van rengeteg almám, körtém hogy tegyem el télére?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook