Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás táska 1 recept

Almás táska 1 recept

Az Almás táska 1 hozzávalói:
Hozzávalók

A tésztához

25 dkg Rama
50 dkg liszt
3 dl tej
3 dkg élesztő
6 dkg cukor

1 citrom reszelt héja
A töltelékhez

5 dkg porcukor
1 tojás a kenéshez
10 dkg cukor
3 dl tej
4,5 dkg vanília ízű pudingpor
5 közepes alma
1 teáskanál őrölt fahéj


Az Almás táska 1 elkészítési módja:
Elkészítés 20 dkg Ramát 10 dkg liszttel jól eldolgozok, és a hűtőbe teszem felhasználásig. 1 dl langyos tejjel, az élesztővel, és 1 dkg cukorral kovászt készítek. A megmaradt lisztből a maradék Ramával, a cukorral, a tejjel, a sóval, a citromhéjjal és a megkelt kovásszal közép kemény tésztát gyúrok. Cipóba formálva duplájára kelesztem. Téglalappá nyújtva helyezem rá a lehűtött tésztát. Úgy hajtogatom, mint Ramás tésztát. Felhasználás előtt kb. 25x70 cm-es téglalappá nyújtom, és 10 szabályos négyzetre osztom. A vaníliakrémhez a tejet a cukorral és a pudingporral sűrűre főzöm. Ha megfőtt, félreteszem hűlni. Közben az almákat félbevágom, meghámozom, és magházukat eltávolítom. A kihűlt krémet elosztom a tésztadarabokon, ráhelyezem az almákat, és mindegyiket megszórom fahéjjal. A tésztanégyzetek széleit megkenem felvert tojással, majd a sarkokat ráhajtogatom az almákra. Sütés előtt még rövid ideig kelesztem. 35-40 perc alatt megsül. Ha kissé kihűlt, megszórom porcukorral.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás táska 1 elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook