Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás rácsos pite recept

Almás rácsos pite recept

Elkészítési idő 70 perc

Az Almás rácsos pite hozzávalói:
35 dkg liszt
20 dkg margarin (én Rama vaníliás ízűt használtam)
10 dkg nádcukor
1 csipet só
12 g sütőpor
1 tojás
1 e.k. tejföl
4-5 nagy alma
2 cs. vaníliás cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
kevés lekvár
1 tojás a kenéshez


Almás rácsos pite

Az Almás rácsos pite elkészítési módja:
A lisztet átszitáltam, elkevertem benne a sót és a sütőport, majd elmorzsoltam a margarinnal.
A tészta többi hozzávalójával könnyű, jól nyújtható tésztát gyúrtam (cukor, 1 tasak vaníliás cukor, tojás, tejföl), majd a hűtőbe tettem fél órára.
Addig lereszeltem az almát, összekevertem a másik tasak vaníliás cukorral és a fahéjjal.
Kivajazott, lisztezett piteformába terítettem a tészta 2/3-ad részét, megkentem lekvárral, eloszlattam rajta az almát, és berácsoztam a tetejét az 1/3 csíkokra vágott tésztával. Felvert tojással megkentem a rácsokat és előmelegített 190 fokos sütőben 30 percig sütöttem a sütit.
Jó étvágyat! :)


Érdemes megnézni a sütőpor tasakján, hogy hány grammot tartalmaz, mert láttam 15,5 grammost is, abból sok egy egész tasak ehhez a pitéhez.

Az almának nem nyomkodtam ki a levét, egyrészt nem volt túl leveses az alma, így finom szaftos lett a töltelék, másrészt azért kentem alá lekvárt, mert akkor nem áztatja el a tésztát.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , febr. 14. 14:06
Az almás rácsos pite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook