Almás pite recept

Az Almás pite hozzávalói:
250 g vaj

400 g finomliszt

100 g cukor

2 púpozott evőkanál tejföl

1 teáskanál sütőpor

1 citrom reszelt héja

1-2 evőkanál zsemlemorzsa

Alma töltelék:

2 kg alma

1 teáskanál fahéj

80 g cukor


Az Almás pite elkészítési módja:
Tésztához a hideg vajat kisebb darabokra vágom, hozzámérem a lisztet, cukrot, tejfölt, sütőport és a citrom lereszelt héját. Gyors mozdulatokkal összegyúrom, gombóccá formálom, és fóliába csomagolva mehet a hűtőbbe, míg elkészítem az almát. Az almákat megpucolom, sajtreszelőn lereszelem. Hozzámérem a cukrot és a fahéjat, majd jól összekeverem. A tésztát kiveszem a hűtőből, és kettéválasztom. Lisztezett deszkán kinyújtom az alsó tésztát először ( az alsót kicsit vastagabbra hagyom). Ezt az adagot én egy 30×35 cm-es, magasabb falú tepsiben sütöttem, amibe sütőpapírt tettem. Nem egyszerű ilyen méretű szabályos tésztát nyújtani, nekem nem is mindig sikerül, de (főleg az alját) simán lehet foltozni itt-ott. Mikor az alsó tésztát elhelyeztem a tepsiben, megszórom vékonyan zsemlemorzsával, majd rásimítom az előzőleg kissé kinyomkodott almát. Ráformázom a felső lapot. A tetejét pár helyen megszurkálom villával. Be lehet kenni tojással, akkor fényes lesz. Előmelegített, 180 fokos sütőben nekem 30 percig sült. Mikor már barnul a teteje, akkor már jó.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás pite elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook