Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Almás pite recept

Az Almás pite hozzávalói:
250 g vaj

400 g finomliszt

100 g cukor

2 púpozott evőkanál tejföl

1 teáskanál sütőpor

1 citrom reszelt héja

1-2 evőkanál zsemlemorzsa

Alma töltelék:

2 kg alma

1 teáskanál fahéj

80 g cukor


Az Almás pite elkészítési módja:
Tésztához a hideg vajat kisebb darabokra vágom, hozzámérem a lisztet, cukrot, tejfölt, sütőport és a citrom lereszelt héját. Gyors mozdulatokkal összegyúrom, gombóccá formálom, és fóliába csomagolva mehet a hűtőbbe, míg elkészítem az almát.

Az almákat megpucolom, sajtreszelőn lereszelem. Hozzámérem a cukrot és a fahéjat, majd jól összekeverem.

A tésztát kiveszem a hűtőből, és kettéválasztom. Lisztezett deszkán kinyújtom az alsó tésztát először ( az alsót kicsit vastagabbra hagyom). Ezt az adagot én egy 30×35 cm-es, magasabb falú tepsiben sütöttem, amibe sütőpapírt tettem. Nem egyszerű ilyen méretű szabályos tésztát nyújtani, nekem nem is mindig sikerül, de (főleg az alját) simán lehet foltozni itt-ott. Mikor az alsó tésztát elhelyeztem a tepsiben, megszórom vékonyan zsemlemorzsával, majd rásimítom az előzőleg kissé kinyomkodott almát. Ráformázom a felső lapot. A tetejét pár helyen megszurkálom villával. Be lehet kenni tojással, akkor fényes lesz.

Előmelegített, 180 fokos sütőben nekem 30 percig sült. Mikor már barnul a teteje, akkor már jó.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , júl. 19. 19:41

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook