Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás palacsinta recept

Almás palacsinta recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Almás palacsinta hozzávalói:
20 db palacsintához való egyszerû palacsinta alapmassza
50 dkg reszelt alma (tisztított állapotban mérve)
2 dl tejszín
1 mokkáskanál õrölt fahéj
1 evõkanál porcukor.


Az Almás palacsinta elkészítési módja:
A nyers palacsintamasszába belekeverem a levétõl kinyomkodott, reszelt almát és a palacsintákat egyenként megsütöm. A tejszínbe belekeverem a cukrot és az õrölt fahéjat, majd a kisült palacsintákat egyenként megkenem a fahéjas-cukros tejszínnel. Egy kerek tûzálló tálban egymásra rakom. Tetejére ráöntöm a maradék ízesített tejszínt, és annyi idõre teszem csak be a sütõbe, hogy jól átforrósodjon, de még ne piruljon meg. Tortaként szeletelve kínálom.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook