Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás őzgerinc sütemény recept

Almás őzgerinc sütemény recept

Az Almás őzgerinc sütemény hozzávalói:
2 dl joghurt
2 dl rétesliszt
2 dl sima liszt
5 dkg barna cukor + 5 dkg a karamellhez
10 dkg vaj + 5 dkg a karamellhez
2 tojás
1 tk sütőpor
1 ek őrölt fahéj
1 kk őrölt szegfűszeg
1 csipet só
1 citrom leve és reszelt héja
3 nagy alma
1 dl habtejszín


Az Almás őzgerinc sütemény elkészítési módja:
Az almát megpucoljuk, magházát eltávolítjuk, 1x1 cm-es kockákra vágjuk. Az 5 dkg vajon 5 dkg cukrot karamellizálunk folyamatos keverés mellett, majd felöntjük 1 dl tejszínnel, és összeforraljuk, míg egyenletesen krémes nem lesz. Ekkor beleforgatjuk az almakockákat, hagyjuk kihűlni. Közben a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből habot verünk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a citrom levét és héját. A liszteket kimérjük, hozzáadjuk a sütőport a fűszereket, és összekeverjük. A tojásos masszába bekeverjük a joghurtot, a lisztet, majd fellazítjuk a tojásfehérje habjával. Hozzáadjuk a karamelles almakockákat. Két kivajazott őzgerincformába halmozzuk a tésztát. 160 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. Ha nagyon barnulna, akkor fóliával letakarjuk. sütési hőfok: 160°C sütési mód: hőlégkeveréses tepsi mérete: 40x10 cm


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás őzgerinc sütemény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook