Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Receptek candidásoknak receptjei » Almás lepény - candidásoknak recept

Almás lepény - candidásoknak recept

Az Almás lepény - candidásoknak hozzávalói:
25 dkg tk. tönkölyliszt
7,5 dkg teavaj
fél tojás (a másik fele kell majd a kenéshez)
fél cs. sütőpor
1 nat. joghurt
10 dkg xilit (kevesebb is elég)

Töltelék:
70-80 dkg reszelt alma
fahéj
Xilit


Az Almás lepény - candidásoknak elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Kétfelé vesszük: először kinyújtjuk az egyiket, tepsibe rakjuk, majd a kinyomkodott almát elterítjük rajta. A másik kinyújtott tésztával lefedjük.
Megkenjük a tojás kimaradt részével, majd villával megszurkáljuk.
kb. 20 perc alatt megsül.


(Kép az adatlapomon!!!)


Kategória: Receptek candidásoknak receptjei

A receptet beküldte: , 2011. szept. 25. 15:55
Az almás lepény - candidásoknak elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook