Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás-krémes maradék péksüteményből recept

Almás-krémes maradék péksüteményből recept

Az Almás-krémes maradék péksüteményből hozzávalói:
Maradék péksütemény,ami 2 rétegben rakható el abban a tepsiben,melyben sütni szeretnéd.
(Szórt mákos copf,fonott kalács,kifli,molnárka stb...)
Hámozott alma szeletelve-tetszés szerint.
(reszelve több a leve)
l L tej
2db tojás sárgája

Krém:1 cs vaníliás puding
2 ek. liszt
1 tojás sárgája
4 ek.kristály cukor

20dkg Rama
15dkg cukor
Cukor-attól függ,mennyire édes az"alaptészta"
Vaníliás cukor

Fahéj és 1-2 ek. Kr.cukor az almára


Az Almás-krémes maradék péksüteményből elkészítési módja:
A pékárut feldaraboljuk újjnyi vastagra,és kirakjuk a tepsi aljára 2 rétegben. A tejet összevegyítjük a 2 tojás sárgájával,cukorral és vaníliás cukorral. Ráöntjük a tepsi tartalmára.Miután felszívódott,rásimítjuk cukros-fahéjas almát. Kissé lenyomkodjuk a tenyerünkkel-majd alufólia alatt sütni kezdjük,míg az alma meg nem párolódik. Közben elkészítünk egy pudingot: 1 cs puding, 2 ek. liszt 0.5l tej 4.ek kr.cukor A ramat elkeverjük a cukorral és a tojás sárgájával. A félig kihűlt pudinghoz keverjük-amit a már kihűlt süteményre kenünk. Hidegre tesszük,vizes késsel szeleteljük. Csokireszelékkel díszíthető.

A kristálycukor kell az almára,
a pudingba nem!!csak a ramahoz adtam,ami a pudinghoz lett keverve.
A tejbe,melyet a pékárura öntesz elhagyható,de pl.kiflinél tettem egy kicsit.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás-krémes maradék péksüteményből elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook