Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás krémes (Kata-féle) recept

Almás krémes (Kata-féle) recept

Az Almás krémes (Kata-féle) hozzávalói:
-1,5 kg alma
- 1-2 ek cukor (az almától függ)
- fahéj
- 8 tojás
- 20 dkg liszt
- 18 dkg porcukor
- 8 ek víz
- 1 ek kakaópor
- 1/2 cs sütőpor

Töltelék : - 8 dl tej
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1 ek liszt
- 1 cs vaníliás cukor


Az Almás krémes (Kata-féle) elkészítési módja:
Az almát meghámozom és vékonyra felszeletelem.A tepsit alufóliával kibélelem és megkenem kicsit margarinnal.Az almaszeletekkel egyenletesen kirakom a tepsit,szórok rá pici fahéjat,ha savanyú az alma akkor cukrot is.A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverem majd hozzáadom a vizet a sütőporos lisztet és a kemény habbá vert fehérjét.Az almára öntöm a fele tésztát és elsimítom.A maradék tésztába keverek 1 ek kakaóport és a fehér tésztára simítom.Előmelegített sütőben sütöm. A pudingporból,lisztből,tejből sűrű krémet főtök.Még melegen belekeverem a margarint,porcukrot,vaníliás cukrot. Ha kisült a sütemény és ki is hűlt egy másik tepsibe kiborítom úgy hogy az almás fele essen felülre.Óvatosan lehúzom róla az alufóliát.Rásimítom a krémet, a tetejére csokireszeléket szórók.Hideg helyre teszem és 1 óra múlva szeletelem.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás krémes (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook