Almás-krémes recept

Az Almás-krémes hozzávalói:
1 1/2 kg alma,
20 dkg liszt,
18 dkg p.cukor,
8 tojás,
8 ek.víz,
1 ek.kakaópor,
1/2 zacskó sütőpor
a krémhez:
1/2 liter tej,
25 dkg margarin,
18 dkg p.cukor,
2 zacskó vaníliás pudingpor,
1 tábla tortabevonó,
csipetnyi só.


Az Almás-krémes elkészítési módja:
Közepes méretű tepsit alufóliával kibélelünk,és a meghámozott,kicsumázott almát szorosan egymás mellé szeleteljük.A tojássárgákat a porcukorral és a vízzel habosra keverjük,hozzáadjuk a lisztet,a sütőport meg a tojásfehérjékből vert habot. Felét az almára simítjuk,majd a megmaradt tésztamasszához hozzákeverjük a kakaóport.Ezt rákenjük a sárga rétegre.Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük.Miközben sül,a tejben megfőzzük a pudingot (cukor nélkül).Míg a puding hűl,a margarint a cukorral habosra keverjük,és a kihűlt pudingot hozzáadjuk.A már kihűlt süteményről lehúzzuk az alufóliát,és a krémet az alma tetejére kenjük.Végül olvasztott csokoládéval bevonjuk a tetejét.

A sütemény érdekessége,hogy a süléskor alul lévő alma kerül felülre,rá pedig a krém és csokoládémáz.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás-krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook