Almás golyók recept

Az Almás golyók hozzávalói:
15 dkg cukor
35 dkg liszt
2 tojás
15 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
2 evőkanál tejföl
5 dkg darált dió
lekvár
aszalt alma


Az Almás golyók elkészítési módja:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport. Hozzámorzsoljuk még a margarint, valamint belekeverjük a tojásokat és a tejfölt is. Jól gyúrható tésztát készítünk belőle, majd kinyújtjuk, és 5x5 cm-es négyzetekre daraboljuk. Az aszalt almát leforrázzuk, majd 1-1 kis darabot teszünk minden kis tésztára. Golyókat készítünk belőle, amiket kikent tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben kisütünk. A golyókat hagyjuk kihűlni. A lekvárt összeforraljuk kevés vízzel, majd ebben, utána a dióban megforgatjuk őket.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás golyók elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook