Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Almás-fűszeres csirkemell recept

Almás-fűszeres csirkemell recept

Az Almás-fűszeres csirkemell hozzávalói:
50 dkg csirkemell
2 evőkanál margarin
1 fej vöröshagyma
fahéj

őrölt feketebors
őrölt zöld kardamom
édesítőszer
2 db alma


Az Almás-fűszeres csirkemell elkészítési módja:
1. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, befűszerezzük sóval, borssal, fahéjjal, kardamommal. Félretesszük. 2. Az almát meghámozzuk, pici kockákra vágjuk. 3. Egy pici fazékba rakjuk az almát, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Fahéjat és édesítőszert adunk hozzá. Forrás után pár percig főzzük, majd leszűrjük. 4. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. Teflon serpenyőben felolvasztjuk a margarint, rárakjuk a hagymát és a csirkét, megpirítjuk (nagy lángon). Ha már kész a csirke, hozzáadjuk az almát, és ha szükséget, még édesítőszert és fahéjat. Még 1-2 percig pirítjuk.


Kategória: Húsételek receptjei


Az almás-fűszeres csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook