Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás-fahéjas palacsintabatyu recept

Almás-fahéjas palacsintabatyu recept

Az Almás-fahéjas palacsintabatyu hozzávalói:
20 palacsinta
6-7 szem alma
15 dkg cukor
1/2 kk õrölt fahéj
vaj
narancshéj


Az Almás-fahéjas palacsintabatyu elkészítési módja:
Az almákat meghámozom, kicsumázom és 1x1 centis kockákra vágom. A cukorral, 1 deci vízzel, õrölt fahéjjal és 2 deka vajjal fedõ alatt 10 percig fõzöm. A palacsinta közepébe másfél-két evõkanálnyi párolt almát teszek és batyunak összefogva narancshéjbõl vágott csíkkal kötöm össze (ha nincs, megteszi a cérnaszál is). Kivajazott tepsibe teszem és a vacsora alatt a sütõbe teszem. Átsütöm és forrón tálalom.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás-fahéjas palacsintabatyu elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook