Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás, fahéjas palacsinta recept

Almás, fahéjas palacsinta recept

Az Almás, fahéjas palacsinta hozzávalói:
A tésztához
20 dkg alma (reszelt, savanykás)
2 db tojás
200 g finomliszt
5 dl tej
50 g vaj (olvasztott)
2 ek cukor
1 csipet só
A sütéshez
2 ek napraforgó olaj
A tálaláshoz
1 késhegynyi fahéj
1 ek porcukor


Az Almás, fahéjas palacsinta elkészítési módja:
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. A többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát keverünk, a végén belefograjuk a reszelt almát. Lefóliázva a hűtőbe tesszük kb. 2 órára. A palacsintasütőt pár csepp olajjal felforrósítjuk és kb. egy merőkanálnyi tésztát öntünk a közepére. Az almás palacsinta esetében, a reszelt almadarabok miatt kevésbé érvényes a klasszikus palacsintasütéskor bevált módszer, hogy körkörös mozdulatokkal a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a serpenyőben. Ha kell, rásegítünk a palacsinták megfordítására használt spatulával a tészta és az alma egyenletes elterítésében. Közepesnél kicsit magasabb lángon mindkét felét aranyszínűre sütjük. Tányérra csúsztatjuk és tiszta konyharuhával letakarjuk, míg a többit sütjük. (Ebből a mennyiségből 9 db vastag palacsinta lett.) Fahéjas porcukorral meghintve, félbehajtva tálaljuk. (Vastagsága miatt feltekerni nem igazán lehet..)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás, fahéjas palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook