Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás-diós rakott metélt recept

Almás-diós rakott metélt recept

Az Almás-diós rakott metélt hozzávalói:
50 dkg alma
25 dkg metélt
15 dkg durvára tört dió
10 dkg porcukor
6 dkg vaj
4 tojás
2 evőkanál baracklekvár
1 citrom
1 kiskanál fahéj
zsemlemorzsa


Az Almás-diós rakott metélt elkészítési módja:
A tésztát kifőzzük. Az almát lereszeljük, citromlével, fahéjjal ízesítjük. A tojássárgáját elkeverjük a porcukorral és a vajjal, a tésztához adjuk, majd belekeverjük az almát is. Egy jénait vajazunk, morzsázunk, beleöntjük a tésztás masszát, rászórjuk a diót, majd a felvert, lekvárral ízesített tojásfehérje habbal az egészet beborítjuk. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás-diós rakott metélt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook