Almás diós recept

Az Almás diós hozzávalói:
35 dkg liszt,
1/2 csg. sütőpor,
25 dkg margarin,
2 ek porcukor,
1 tojás,
1 ek. tejföl.
Töltelék: 5 tojássárgáját
5 ek. porcukorral kikeverni.
belereszelünk 6 db. almát,
hozzáadunk 1 csg vaníliás cukrot,
15 dkg. darált diót,
1 ek. zsemlemorzsát,
ízlés szerint kakaót,
kevés sütőport,
és az 5 tojás fel vert habját.


Az Almás diós elkészítési módja:
össze gyúrjuk, és két cipót készítünk. A két cipót tepsi nagyságúra nyújtom, egyik lapot a tepsibe helyezem, rá teszem a tölteléket, be fedem a másik lappal, és így sütöm meg. A tetejére csoki mázat tehetek.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás diós elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook