Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Almapuffancs recept

Elkészítési idő 35 perc

Az Almapuffancs hozzávalói:
2 db egész tojás
20 dkg finomliszt
1,5-2 dl tej
2 db közepes nagyságú alma
fél citrom leve
8 dkg porcukor
1 tk. sütőpor
1 kk. őrölt fahéj
csipet patikasó
a tálaláshoz narancsszörp


Az Almapuffancs elkészítési módja:
A tojásokat géppel habosra kevertettem a cukorral és a tejjel. Apránként hozzáadtam a lisztet, megsóztam, majd beletettem a megmosott, kicsumázott és lereszelt héjas almát. Ezután beledolgoztam a citromlevet és a sütőport is. A tésztának galuskamassza sűrűségűnek kell lennie. Az almás masszát teáskanállal beleszaggattam a forró olajba, és ropogósra sütöttem. Egyszerre csak keveset tettem az olajba, mert alaposan megnő a puffancsok térfogata. Az olajból leszűrve papírtörlőre szedtem, hogy a fölösleges olajat beszívja. A tányérján ki-ki lelocsolja a narancsszörppel. Nagyon egyszerűen elkészíthető édesség.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almapuffancs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook