Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Álmaink (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Álmaink

2015. nov. 18. 07:39
Hű de régi fórum! De visszaolvastam. Érdekes!
2007. dec. 12. 21:06

Szia Reiki!

Én is leírnám egy visszatérő álmomat. Nem tudom van e jelentése, de szeretek vele álmodni.

Már vagy 2 éve hogy először álmodtam egy házzal. Nagyon tetszett, nagyon szerettem volna hogy az enyém legyen. Igazából olyan , mint amit valójában is szeretnék. Kétszintes, a legszebb része a felső szinten egy félköríves szoba, aminek csupa üveg a fala, és pad fut körbe előtte, ahonnan az ember gyönyörködhet a tájban. (Valójában tériszonyom van, és nem tudnék nyugodtan odaülni egy ilyen ablak mellé.) Következő álmomban a férjem szüleivel mentünk el megnézni a házat, illetve megmutatni nekik hogy megvettük. Legközelebb a (pár hónapja elhunyt) nagyanyámat vittem el a házba, amit épp akkor újítottunk fel. Egy következő álmomban már ott laktunk. A ház hatalmas, rengeteg szobával. Néha járkálok benne hogy felfedezzem, de valójában ismerem minden zegzugát. A konyha viszont régimódi, öreg bútorokkal, bár az is elég tágas.

Szóval ez az én álombeli házam. Sajnos csak nagyon ritkán álmodok vele, 2-3 havonta, pedig nagyon szeretek ott lenni álmomban.

Jelent valamit ez az álom?

21. Reiki (válaszként erre: 16. - A66308f214)
2007. dec. 11. 11:03

Arokh álma


Tengerpart:

A tengerpart minden esetben utazást jelent

Naplemente:

Ezt nem találtem meg,de ez valami hangulatjel lehet, talán még ezen kívül az,hogy valaminek mindenképpen vége van, de az elmúlás magában hordozza az új eljövetelét is.

Száraz kopasz fa: rossz következtetés


A fa az ember lelki életének eredeti struktúráját jelképezi. Általános nézet, hogy a fa gyökerei az ember és a föld közötti kapcsolatra utalnak. A fa spirituális síkon az élet fáját testesíti meg; az ég, a föld, és a víz összhangját szimbolizálja. Ha az álmodó megtanulja helyesen értelmezni saját fáját, akkor képessé válik arra, hogy minden téren sikeresen alakítsa életét.

Régi temető: jegyzi elhalt szüleinket

Temető: A temető a halállal való kapcsolata miatt az álomban az álmodó személyiséhjegyei közül azokat képviseli, amelyeket 2mesemmisítet” vagy többé már nem használ. Másrészt lehet, hogy az álmodónak a halálhoz kapcsolódó gondolatait és érzéseit vagy pedig a halállal kapcsolatos közkeletű elképzeléseket és hagyományokat szimbolizálja.

Álmaiban az ember veszélytelenül, elfogadható módon a felszínre engedheti félelmeit, és egy temető az ezekkel a félelmekkel való megfelelő bánásmód szimbóluma lehet. Spirituális síkon a temető a halottak és a spirituális megújulás szimbóluma.

Tenger:

Az álomban a tenger az érzelmek és a képzelőerő belső világát szimbolizálja, az álmodó tudat alatti oldalát, amely gazdag erőforrás lehet, ha az álmodó megérti,hogyan kell abból meríteni. A tiszta tengervíz egyértelműen jelzi,hogy az álmodó az önmagával kapcsolatos félelmeit és gondolatait tisztázta.

A tenger az álomban a varázsos nőiség hona, ám szörnyű teremtmények tartózkodási helye is ;és ezért a nő sötétebb oldalát képviseli. Az efféle képek akkor játszanak szerepet az álomban, ha az álmodó immáron nem fél személyiségének ettől a részétől.

Spirituális síkon a tenger az álomban a tudatalattit és az ősanyagot jelképezi.

Oroszlán: a jólét jegye.

oroszlán

Az oroszlán az álomban egyaránt szimbolizál kegyetlenséget és erőt.

Az álomban megjelenő oroszlánt a méltósággal, erővel,büszkeséggel és bátorsággal szokás kapcsolatba hozni. Ezek olyan tulajdonságok, melyeket az álmodónak ki kell fejlesztenie magában , ha útján előre akar jutni.

Spirituális síkon az oroszlán az álomban az életenergiának azt a hevességét szimbolizálja, melyet meg kell fékezni.


Nost az értelmezése az álmainknak igen-igen sokféle lehet))

Nos ami nekem kikerekedik ebből a történetből az egy harcos ember búcsúja,na most, hogy ez az ember éppen harcba indul e, vagy Őt búcsúztatják saját kérésére átadják a tenger ölelő habjainak azt sajnos nem tudom.

Mindenesetre ha van kedved akkor szívesen veszem ha ezentúl is megosztod velem az álmaidat.

S persze ha nem haragszol meg azért ha lesz kisebb –nagyobb pausa az értelmezések között))

Tisztelettel és köszönettel a bizalomért

Reiki

20. Reiki (válaszként erre: 16. - A66308f214)
2007. dec. 11. 10:00

Szia

Érdekes a neved))

Van egy játék melyben arokh egy sárkány))

Egy ősi mitológikus vörös sárkány, semmi a világon nem történik véletlenül,igy valószínüeleg ez a névválasztás sem történt véletlenül.

Az álmod érdekes,megpróbálom értelmezni.

19. Reiki (válaszként erre: 17. - Vikk00)
2007. dec. 11. 09:51

Szia Vikk

Mindenképpen segítséget kell,hogy kérj szakembertől, jó hatékonysággal tudnak fogalkozni a problémával))

18. Reiki
2007. nov. 5. 09:20
Nincs elfeledve senki,csak picit kevés az időm,de kielemzem mindenki álmát)))
17. vikk00
2007. nov. 4. 22:13
Én személyszerint rengeteget álmodom, illetve alvajárok, és beszélek is. Alig telik el éjszaka az előbb említettek nélkül. az álmaim sokszor visszatérőek, (általában várandósággal, halállal, félelemmel kapcsolatosak) beszélni néha érthetően, néha semmitmondón szoktam. van hogy úgy kiabálok/sikítok, hogy felkelnek rá itthon. az alvajárás pedig igen érdekes nálam. volt rá példa nem egyszer, hogy azt álmodtam, egy szikláról akarok leugrani, miközben álltam az ágy szélén, és ledőltem. többször agyrázkódásom lett. volt, hogy egy bugyiban- és egy pólóban elindultam, és az utszán szedett össze a szomszéd. elég idegesítőek, és "veszélyesek" is ezek a dolgok. nem tudom, mit lehetne csinálni, hogy megszűnjenek. valakinek ötlet?
2007. okt. 31. 13:27

Tengerpart,egyik oldalon naplemente,stb. másik oldalon kísérteties:kiszáradt fák,elhagyott temető,rozsdás padok,tövises bokrok,köztük a család, a barátaim. Én búcsúzom tőlük:lufik,minden,mert mennem kell a tengerbe,ahonnal előbukkan egy oroszlán-ő fog megenni. A halálba megyek.Nem félek. El is indulok...aztán felébredtem.

Mi a jó ég ez? Azóta sem tudok szabadulni a hatása alól, pedig kb.rgy hete volt.

15. Reiki (válaszként erre: 14. - A66308f214)
2007. okt. 30. 10:30
Írj csak nyugodtan, amiben tudok segítek!!!!
2007. okt. 30. 10:26
irhatok ide egy almom ertelmezesevel kapcsolatban?
2007. okt. 11. 09:04

Azt mondják,az álom az emberi szellem eszköze ahhoz,hogy tisztába jöjjön a külvilági behatások különféle fajtáival,amelyeket fel kell dolgoznia.

Időközben be bizonyosodott ,hogy az embereknek szüksége van az álomra ahhoz,hogy sikeresen működhessen.

Az álmoknak bejárásuk van az emlékezet adatbankjába,a tapasztalatok és érzékelések gyűjteményébe,a kulturális elképzelések világába,valamint képesek új eszméket és elképzeléseket teremteni...


Amikor álmunkról beszélünk,gyakran előfordul,hogy olyan vonatkozások tudatosulnak bennünk ,melyek azelőtt rejtve voltak.

Az álmodás öntisztitó,önmegvilágitó folyamat,mely minden éjszaka megtisztitja a terepet a kövekező nap eseményei számára....

12. Reiki
2007. okt. 5. 20:50

Mi az álom?


Az álmok kérdése régóta foglalkoztatja a kutatókat és az írókat.Minden ember esetében egyedi,hogy mit tapasztal álmai során,s ezt saját élettörténete,érzelmei és megfigyelései formálják.

tudjuk,hogy az álmok tapasztalatokat és emlékeket sűritenek egyszerű vagy összetett szimbólumokká,melyek élénkek,és az álomfolyamat alatt teljesen hihetőek és érthetőek az álmodó számára.Csak ébredés után kell erőfeszítéseket tennünk annak érdekében,hogy értelmezzük álmaink szimbólumokon keresztül közvetített üzeneteit.

11. Reiki (válaszként erre: 9. - Nayloon)
2007. okt. 5. 12:52
Köccccciiiiiiiiiiiiiiii)))
10. Reiki (válaszként erre: 8. - Dobos)
2007. okt. 5. 12:51
Köszönöm szépen,hogy elolvastad,örülök, hogy tetszett))
2007. okt. 4. 19:19
Nagyon jó cikk, reiki, írjál még sok érdekeset!
2007. okt. 4. 16:09
Elolvastam a cikkedet és nagyon tetszett.
7. Reiki (válaszként erre: 5. - Jolicska)
2007. okt. 3. 02:23
Köszönöm szépen
6. Reiki (válaszként erre: 4. - Zsuzsu55)
2007. okt. 3. 02:23
Kedves vag,köszönöm szépen)))
2007. okt. 2. 21:43
Gratulálok!
2007. okt. 2. 21:40
Nagyon tetszett amit leírtál .
3. Reiki (válaszként erre: 2. - F795165e11)
2007. okt. 1. 15:36

örülök neki,hogy már nyugodtabban alszol.

Ha van időd gyere a fórumomba és mesélj az álmaidról))

Köszönöm szépen a dícséretet)) jól esik))

2007. szept. 29. 16:54

az álmaink tényleg nagyon érdekesek!Én is olvastam nem olyan rég egy ilyen témájú könyvet.Eddig féltem azálvástól-megmagyarázatatlan félelem lett minden este urrá rajtam,éjszaka rémülve ébredtem fel.Gyakran tudattalanul felkapcsolom éjszaka a lámpát,és reggel szüleim mesélik el.

Amióta többet tudok az álmokról,nyugodtabban alszom.ma már tudom,hogy az alvás milyen fontos(és nem csak azért,h szép sima legyen a bőröm...),már nem félek úgy az álmaimtól.

Ez a cikk tényleg nagyon érdekes-jól sikerült!

2007. szept. 19. 14:16
Azt tartják az emberek, hogy álmok az emberi szellem eszközei arra vonatkozólag, hogy tisztába jöjjön a külvilág felé irányuló kölcsönhatásaival szemben, mely kölcsönhatásokat fel kell dolgoznia. Az emberiség történelme álmok sorozata. Gondoljunk csak a prófétákra, kiknek Isten álmukban jelent meg, valamennyi bibliai próféta álmodik a Megváltóval.

Ugrás a teljes cikkre: Álmaink

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook