Almagombóc recept

Az Almagombóc hozzávalói:
50dkg alma 1 egész tojás, 10 dkg dara, 10 dkg cukor pici só,mokkás kanál fahéj 1 dl tejfől, piritott zsemlemorzsa
1 csomag hidegen kikeverhető pudinpor, 1 dl fehérbor picicukor és fahéj


Az Almagombóc elkészítési módja:
Az almát meghámozzuk nagylúkú reszelőn lereszeljük, 1 tojást, a tejfőlt pici sót cukrot és a darát fahéjjat jó simára keverjük, és állni hadjuk 1-2 órát majd gombocokat formálunk és forró vizben kifőzzük. Piritott zsemlemorzsában meghempergetjük, Hidegen kikeveverjük a pudingport a leirás szerint majd még hozzáadunk 1 dl fehérbort fahéjjas cukorral diszitjük és tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almagombóc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook