Alma kocsonya recept

Az Alma kocsonya hozzávalói:
1 l almalé
50-60 dkg cukor
izlés szerint vanilia


Az Alma kocsonya elkészítési módja:
Az almát megmossuk,hibás részeit kivágjuk,és negyedekbe darabolva,héjával,magjával együtt széles lábasban főzzük.Töltsünk rá annyi vizet,hogy az almákat ne fedje el. Még mielőtt a gyümölcs szétfőne,de már eléggé megpuhult,szűrjük át.Hagyjuk,hogy magától csepegjen le,ne préseljük(igy szép ,tiszta zselét nyerünk). Az igy nyert levet gyors tüzön főni tesszük,hozzáadjuk a cukrot,közben állandóan szedjük a habját. Amikor sűrűsödni kezd,kipróbáljuk. Ha kész,forrón üvegekbe töltjük,szalvétával letakarjuk,1-2 nap után lekötözzük.

Savanykás almából készül,felhasználhatjuk a fáról lehullott éretleneket is.
Gyümölcs kocsonya próba:hideg tányérra néhány csepp zselét csepegtetünk,amely ha nem folyik szét,hanem gyorsan megszilárdul,sőt még a felforditott tányérról sem cseppen le,kész van.
Jó étvágyat! :)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az alma kocsonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook