Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Allics-féle hortobágyi húsos palacsinta recept

Allics-féle hortobágyi húsos palacsinta recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Allics-féle hortobágyi húsos palacsinta hozzávalói:
fél kg darálthús
1 fej hagyma
pirospaprika,só,bors
2 evőkanál tejföl
10 db palacsinta(ezt külön nem írom le gondolom mindenki tud palit csinálni.Ha cukros recid van azt hagyd ki belőle)
liszt,tojás,zsemlemorzsa(panírozáshoz)
olaj


Az Allics-féle hortobágyi húsos palacsinta elkészítési módja:
A hagymát olajon megfonnyasztjuk pirospaprikát szórunk rá.Belerakjuk a daráthúst,só,bors,kevés víz a darálthús úgy is ereszt levet.Mielőtt lekapcsolnánk rakunk bele 2 evőkanál tejfölt ezzel is rottyantjuk egyet és ezzel ez el is készült. Kicsit kihűtjük és tölthetjük is a palikat. Egy palacsinta egyik negyed részébe töltünk ragut kb 1,5 evőkanálnyit ne sokat,hogy össze is tudjuk hajtani.A palacsintát háromszögletűre hajtom. Ha kész vannak a palacsinták óvatosan panírozom őket majd olajban kisütöm.

Rizzsel,hasábbal és burgonyapürével is finom.
Tartármártást vagy bármilyen majonézes alapú salátát javaslok hozzá,de végülis finom ubisalival meg sima salátával is:)


Kategória: Húsételek receptjei


Az allics-féle hortobágyi húsos palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook