Állatvédelem Magyarországon (beszélgetés)
Sajnos az a helyzet hogy ez az egész állatvédősdi nálunk még gyerek cipőben jár, nem állatvédelem. Jellemző, hogy a gazdagabb országokban komolyan foglalkoznak a témával. Igaz, hogy legtöbbször nem a pénzről szólna az állatok védelme.
Szoktam nézni a műsorukat.
Amerikában van állatrendőrség. Ha hívod őket, kijönnek nem pedig hümmögnek és mutogatnak másra. Ha nem is pont ilyet, da valami hatékony mentő szervezetet lehetne létrehozni a működésükön belül.
Talán azt, hogy nem mutogatnak egymásra a különböző intézmények és emberek, esetleg elaltatják vagy elszállítják a kutyuskát. Azért a polg.m hivatal is tud bírságot kiszabni ha mondjuk valaki betelefonál a hivatalba, hogy a szomszéd kutyája nagyon hangos , sokat ugat.
Milyen segítséget vártál?
Az idegesít, hogy nagyon sok helyre telefonáltam, de csak tanácsokat adtak.Hívtam a polgm. hivatalt,állatorvost, Kóbot állat egyesületet, tudakozót, sintértelepet, ATV.főszerkeztőjét és az Ebugatta műsorvezetőjét, Újabb menhelyet,aztn egy másik állatorvost, egy szállító céget és a végén egy több száz millióüval rendelkező emberfélét. Senki sem tudott érdemben, anyagilag segíteni. Itt tart ma Magyarországon az állatvédelem. A Blöki elpusztult csendben.
Mit tehetnének még?Csak gondolj bele?
Ezen kívül csak annyit,hogy gazdákat keresnek az állatoknak.
De ennél nem többet.
Mindíg is lesznek gazdátlan állatok,sajnos.
Igen szegénynek biztosan így volt jobb és legalább az utolsó órái szeretetben teltek. De itt az a probléma, hogy az állatvédő egyesületek nem úgy állnak az állatokhoz, ahogy ezt elvárnánk. Az nem elég, hogy etetik a telepeken bezárt kutyákat, macskákat.
A szemeit is alig tudta már kinyitni és azok is vörösek voltak.Későn találtam meg. Gondolom többen láthatták már, mert szerintem nem egy nap alatt kerül ilyen állapotban.
Te mondtad,öreg és beteg volt már,te megtetted ,amit tehettél.Ők sem tudtak volna többet tenni és azt hiszem nem is szabadott volna.
A halál az élet része,nem minden esetben jó,meghosszabbítani az életet,késleltetni a halált,neki ahogy elmesélted ,megváltás volt.
Nem lenne szabad, hogy ilyen állapotba kerüljön, biztosan a kullancsok miatt pusztult el és az éhezés miatt. El tudom képzelni milyen szörnyű lehetett a szemébe nézni annak a szegény kutyusnak.
Délelőtt megtaláltam de már délutánra elpusztult.Felfogom dolgozni az esetet, de egy életre megjegyeztem a történteket. Nem csak akkor kell egy állaton segíteni amikor valaki kínozza, akkor is kell segíteni ha beteg.
Ez borzasztó, én is adom az adóm 1%-át, de nem látom, hogy aktívan kiállnának az állatok jogaiért. Sajnos, az ide vonatkozó törvényeink sem igazán jók.
De abban a pár napban ,vagy egyben segítettél neki,símogattad,gondoztad,ne légy szomorú miatta.
A kutyus nagyon öreg volt és a testét kullancsok sokasága lepte be. Valószínű, hogy elkóbrolt,mert szegénykém nagyon sovány volt. Olyan beteg és legyengült állapotban talátam meg, hogy már az élelmiszert sem fogadta el. Csak feküdt és várta a halálát.
Nem lehetett megmenteni?Elütötte egy autó,vagy más baja volt?
Van egy barátnőm Ő nagy állatvédő,folyamatosan küld segélykérő emaileket gazdátlan cicák,kutyusok miatt.Sajnos nem tudok neki segíteni.
Nem tudod befogadni addíg ,amig nem találsz neki gazdit?Tudom ,nagyon nehéz dolog,sok a gazdátlan állat:(
Szia!
Nem jól gondolod,mert segítettem az állaton többet mint gondolod. Azok nem segítettek akik az adónk 1%-át kérik az állatvédelemre. Több mint 50 percet telefonálgattam különböző intézményekbe de zárt ajtókra találtam. Szomorú a történet és nehezen tudom feldolgozni a látottakat.
Nekem úgy tűnik ,te sem segítettél azon a beteg állaton,nem?
Tegnap szomorúan tapasztaltam, hogy 45 perc telefonálás után nem sikerült egy beteg kutyán segítenem. Csalódtam az emberekben.
További ajánlott fórumok: