Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Vélemények az állattartásról fórum

Vélemények az állattartásról (beszélgetős fórum)


25. New(l) (válaszként erre: 21. - Garabonciás)
máj. 23. 13:24

A macskák ilyenek, finnyadékok ha megtehetik. :)

A mieink sem esznek meg semmit a macskakaján kívül, pedig a kisebbik úgy került ide, hogy kiálltak a csontjai. Akkor persze bármit befalt volna, de amint jóra fordult a sora, a marhahúsra is csak forgatta a szemeit. :D Még jó hogy csak diónyi darabkát vettünk kóstolónak. De így jártunk egyéb alkatrészekkel is, se szárnyas, se hal, semmi, csak ha konzerves. Ellenben míg otthon éltem, volt egyszer egy kandúrunk, aki még a zabkását is megette ha szorgosan simogattuk. :D

24. selena78 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 23. 12:11

Kutya legyek, ha értem, mit akarsz mondani.


Ha az a kérdésed, hogy jogos-e , hogy "ha erre nincs pénzed,ne tarts állatot", csak azt válaszolhatom, hogy igen, jogos. Az állat nem játékszer, érző élőlény a saját igényeivel, őt etetni, gondozni kell, megvédeni a veszélyektől, a betegségektől, felelősséggel tartozol érte, ha befogadtad. Időt, energiát, pénzt kell áldozni rá, ha erre nincs lehetőséged, ne tarts állatot.


Az állatorvos nem fogja ingyen kezelni az állatodat, ő abból él, hogy állatorvos. Mi jogon várnád el, hogy lemondjon a megélhetéséről? A pék sem ad neked ingyen kenyeret.


Az állatmenhelyek tele vannak, pont a felelőtlen emberek miatt, akik miatt tele van az utca kihajított állatokkal, akik nem értik, miért kellene ivartalanítani.

23. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 22. - Enissa)
máj. 22. 21:39
Istenem,na ez az,amit te most leírtál,ezt érzem én is pontosan.Persze,hogy parttalan vita,pont azért tettem bele a kérdésembe,hogy beszélgessünk.Valaki lentebb kérdezi,hogy bár egyetértek az ivartalanitással,az ellen beszélek-e.Nem,semmiképpen,hiszen ez tényleg jó,főleg,ahol egyébként sem nőnek fel a kicsik,mert előbb fojtják pl meg őket,mint sok helyen sajnos még mindig...Ez az "elloptam a szomszéd macskáját ivartalanítani" történet nagyon tetszik,haláli :D nagyon rendes tőled és muris is.Arra gondolok a "mindenkinek járhasson" dologgal kapcsolatban,hogy oké,hogy pénz beszél-kutya ugat,de valahogy nagyon elkanyarodott minden.Elvárások,feltételek vannak,de szeretet vagy egymás iránt törődéa egyre kevesebb....Ez pedig nagyon elszomorít.Értitek....nem ekég,hogy egy kiadós ebédet is luxus szinte megfőzni a családnak,de már egy igazi barátod sem lehet,ha nincs elég pénzed...valahol itt van bennem a rossz érzés ennél a témánál..Persze lehet,hogy azért,mert mifelénk sok ilyet látok,aki bár dolgozik,mint állat..mégsem jut többre a tényleg minimumnál...és erre sok az olyan is,aki igenis lenézi ezeket az embereket,persze ilyen mindenhol van...tudom...akinek most válaszoltam,a hozzászólása végéhez ez nagyon kapcsolódik.A világot sajnos nem lehet varázsütésre megjavítani...És ha mélyebben belemennénk,biztos rájönnénk,hogy nem is kell..de mégis olyan sok szörnyű sors..szomorúság...kegyetlenség van benne,amibe ha úgy igazán belegondolnánk,megszakadna a szív...
22. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 22. 16:27

Ebbe belemenni kinek jár és kinek nem, parttalan vita.

Másképpen nézek én az állataimra, akik velem élnek egy lakásban, és másképp fog egy tanyán nézni egy nőni, vagy bácsi aki igaz szeretheti is az állatait, de a haszonállatokat tartja nagyobb becsben, amit megeszik, vagy bevételre tesz szert.

Neki a kutya, a cica munkaeszköz. A kutya védi a portát, a cica írtja a rágcsálókat.

Még sok olyan nyugdíjas él, aki otthon tett-vett, igaz nagyon sokat dolgozott a földeken , állatokkal, de nyugdíjat ezért nem kap.

Nyilván nem tud minőségitápot venni, amikor neki sem jut normális ételre, vagy lehet a saját gyógyszerét sem tudja kiváltani.


Van aki szegény, egyedül él, de szüksége van arra, hogy valakihez szólhasson, őt sem tudom megkövezni.


Persze, hogy minden állatnak járna a jólét, de az élet kegyetlen. Minden embernek, kicsigyereknek is járna, de sok-sok kisgyerek is éhezik. Amíg embereket is közmunkába hajtanak, nem tudok mit kezdeni azzal a ténnyel sem, hogy az állatokat olyan is tartja, akinek nincs meg hozzá a pü.-i fedezete.


Egyedül azokat ítélem el, akik kínozzák pl. a viadalokkal, na és a szaporítókat, akik teljesen kizsigerelik a szerencsétlen állatokat.

21. Garabonciás (válaszként erre: 19. - New(l))
máj. 22. 16:19
Macska meg macska között is akkora különbség van. Nekem volt ezelőtt a kettő előtt egy vörös kandúrom. Na, hát az olyan volt hogy szinte alig láttam. Behízelegte magát mindenhova, aztán sorbajárta a szomszédokat, mindenhol etették. Meg kiszolgálta magát. Szinte mindennap találtam döglött állatokat az ajtó előtt. Hol egy egeret, hol egy rigót, vmit mindig fogott magának. Mondjuk legtöbbször meg se ette, csak lerakta az ajtó elé. Ez a kettő meg el nem mozdulna egész nap a kertből. Csak döglenek. :D Meg az ételt finnyázzák. Nagyon választékos macskák. Mint a Frakkban, Szerénke meg Lukrécia. Szinte még a hangjukat is hallom...már megint ezt a l*szart adod ebédre? :D Kivagyok velük teljesen. Mégegyszer születnék biztos nem tartanék egy állatot. Aranyosak meg szépek, de csak a baj van velük. A legtöbbel.
20. Enissa (válaszként erre: 11. - Timycat)
máj. 22. 16:12

Ez a gazdagság elég relatív, van akinek még 40m2-es lakásra sem telik, nemhogy 150 nm-es szobára a cicónak.

A közepes faház is többszázezres tétel, egy szerszámos sufni, 100 ezer Ft-nál drágább.

19. New(l) (válaszként erre: 18. - Garabonciás)
máj. 22. 15:41

Na ezzel mi is megszenvedünk. Mert nem vehetjük ide a környék összes állatát, bármennyire is sajnáljuk őket. Nálunk is megjelent egy hasas cicus az utóbbi időben, csont sovány az anya, a szívem megszakad érte(értük), de ha elkezdem etetni, nemsokára nem 2, hanem 12 macsekunk lesz. Kínunkban azt csináltuk, hogy a kert végében, amerről jönni szokott, leraktunk egy kis kaját, hadd találja meg. Remélem így nem kapcsolja össze velünk (hiú ábránd), és talán nem akar ide fialni.

Tegnara eltűnt a pocakja, egyelőre nem találtam fészket.

18. Garabonciás (válaszként erre: 15. - New(l))
máj. 22. 14:24
Felelos allattartas, az van itt is. Hozzank egy anyamacska jar be mindig, pedig mindig elzavarom, idejar kosztolni. Aztan cserébe minden evben itthagy 2-3 kismacskat. Nem tudom mar mi a francokat kene kitalalni hogy ne ide jarkaljon. Kutyat nem akarok idehozni, mert van a szomszedban elég, de mar macskat se akarok tobbet, eleg ez a ketto is, ami van. Bőven.
17. fincsi5 (válaszként erre: 11. - Timycat)
máj. 22. 14:09
"Nem lehetne, hogy mindenkinek járhasson?" Itt mire gondolsz?
16. Ildi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 22. 11:45
Nekem két cicám van,bentiek.ivartalanitva. imádom őket:)kivan nyalva a..:) Még a tetkóm is cica:) Persze válogatnak rendesen,csakis biz konzerv v szárazkaja,de nem bánom.Ők is felelősség mint egy gyermek,de édes felelősség. :)
15. New(l)
máj. 22. 10:44

Egyébként hogy témához is szóljak, mi amikor kiköltöztünk állandóra az erdő szélére, azt vettük észre, hogy kezdenek szállingózni a macskák. Most ott tartunk, hogy kettő nálunk maradt, ivartalaníttattuk, beoltattuk, meggyógyíttattuk őket, mert itt fogyóeszköz a macska a környéken. :( Van egy melléképület, az az ő birodalmuk, tiszta, szép kőház, viszont macskaajtót kellett szereltetni, mert kinti cicusok. Nem lehet őket bezárni, és nem is akarnánk, szenvednének. Így viszont ide jár a környék további 4-5 macsekja kinyalni a maradékot, ezek pedig mindenkit szívesen látnak. :D

Úgy voltunk vele, ha odébb is állnak idővel, mi akkor is rendbe tesszük őket, nem magunk, hanem miattuk. (persze nem akarnak sehova menni hála istennek :))

14. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 22. 10:32

Kinek mire van pénze. Hát nehéz kérdés. Ez kb mint a gyerekvállalás. Nem lehet előre tudni a tutit. Persze éves oltások, jobb minőségű táp kb előre kalkulálható. De van egy csomó olyan ami nem. Pl mi egy fajtatiszta törzskönyves cicával eléggé lyukra futottunk, grátiszba csodás fertőző betegséget is kaptunk vele, ami a cicus érkezését követő 1 évvel ütötte fel a fejét, tehát nehéz bizonyítani hogy a tenyésztből jött. Bár az beszédes, hogy más onnan származó cicák gazdijai is belefutottak ugyanabba a nyavalyába és a tenyészet meg is szűnt időközben.

Bőven hétszámjegyű (ha mindent összeszámolok nem is 1-essel kezdődik) volt a teljes macskaállományunk gyógykezelése (sőt a férjem is elkapta), bútorcsere, ház és udvar fertőtlenítés és jó fél év volt mire kikecmeregtünk belőle.

Ez egyértelműen nem kalkulálható költség, de mégis megesik és pont a törzskönyves hozta be 😕


Ami az ivartalanítást illeti. Támogatom, annyira hogy páran mindig megköveznek mikor elmesélem, hogy a szomszéd macskáit egy alkalommal "elloptam" és "önkényesen" kiivartalanítattam, majd úgy engedtem őket haza. A szomszéd macskái sose láttak orvost, csak szaporodtak és hozták a nyavalyákat, cicaviadalokat. Így meg rend- és csend van évek óta. Nekem azt a huszonezret bőven megérte.


Nálunk van egy magánkezdeményezés akik összefogdossák a cicakolóniában élő cicákat, már amelyiket tudják és anyagi lehetőségekhez és az állatorvosok jófejségéhez mérten ivartalanítják, oltják őket, a kölyköknek meg gazdit keresnek. Azt nem tudom, hogy még miért nem léptek annak érdekében, hogy jogosultak legyenek az SZJA 1% felajánlásra, évek óta csak saját zsebből és kalapolásból működnek.

Nekik cicakaját, vitamint, almot szoktam adni mikor gyűjtést tartanak, az 1%-ot a madárkórháznak szoktam adni (korábban egy helyi menhelynek adtam, de ők "elqrvultak" nem arra ment a pénz amire kértek).

13. New(l)
máj. 22. 10:30

Lehet én vagyok a tompa agyú így péntek délelőttre, de pontosan mire vagy kíváncsi FI, vagy mi a fősodor...?

Hogy ugyan egyetértesz a felelős állattartással (ivartalanítás, oltások stb.), de arra szeretnéd felhívni a figyelmet, hogy ugyan nem mindenki képes luxusban tartani az állatát, de azért neki is járna?

Őszintén szólva én ezt a keverék állatok eltűnését sem értem, vagyis nekem nem logikus amit írsz.

12. michelle.r (válaszként erre: 11. - Timycat)
máj. 22. 10:25

Olyan ismerősöm sincs, akinek annyi macskája van, mint neked 😝 Az egész lakásunknak ekkora az alapterülete, a dögnek meg mindegy is lenne, mert úgyis rajtam lóg folyton. Valamelyik reggel a laptop táskámban találtam rá.


Illetve éppen tegnap ismerkedtem meg Molnár Anikóval - valaha VV lakó - aki éppen a 15 éves kutyáját hozta csípő és térdműtétre. Mentett kutya, egy telken hat évig élt egyedül, miután a gazdája meghalt, a szomszédok ették, de megunták és el akarták altatni. Múlt héten egy 20 éves utcamacskák vitt műtétre, egy macskafejnyi daganatot operáltatott le róla. Összesen 5 kutyája van, mind mentett. Az előbb beszéltünk telefonon, épp egy pókot mentett a fürdőkádból 😄

11. timycat (válaszként erre: 7. - Michelle.r)
máj. 22. 10:13

😉 Mi nem vagyunk gazdagok, de nálunk a cicusoknak saját lakrészük volt, de nem használták, a besték velünk szerettek lenni. Éjszakára zártuk őket oda, büntiként élték meg. Na nem kell őket sajnálni, cca 150 nm állt a rendelkezésükre minden cica ketyerével, de nem felelt meg nekik. Azóta gyerek lakrész lett a macska lakrészből, a gyereknek tökéletesen megfelel, nyilván átalakítva, nem cica mászókával.


Barátnőmék közepes méretű faházat vettek a cicáknak a kertbe, napközben ha a gazdik nincsenek otthon oda tudnak behúzódni a cicák, a házat lezárják ha nincsenek otthon, mert tele lettek idegen cicákkal amikor nem voltak otthon. Chipes, nyakörves beléptetőt nem akartak.

Ők sem különösebben gazdagok.

10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - Michelle.r)
máj. 22. 10:06
Szia!Igen,állatokkal foglalkozó szervezetnek adom minden évben,bár bem menhelynek,hanem egy állatvédő alapítványnak.A topicot azért indítottam anonim módon,mert nem feltétlenül szeretnék problémát,viszont nagyon érdekel,hogy hogyan gondolják ezt a többiek,illetve hogy az én fejemmel van-e baj a társadalom szerint,vagy annyira naivan jószívű vagyok,hogy az észérveket nem látom úgy,mint mások.Ezért is indítottam a dolgot.Ha jól látom,rendben,ha nem,akkor láthassak a szemeitekkel,hogy mire kellene még rálátnom,illetve tényleg hogy beszélgessünk erről,mert mindig van bennem egy rossz érzés,hogy úgy feltenném ezt a kérdést,látjátok azt is,amit én?Látjátok a másik oldalt is?Nem lehetne,hogy mindenkinek járhasson?De örülök,hogy sokan írtok.Mindenkinek kíváncsi vagyok a véleményére,akármilyen is.
9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - Idhikai)
máj. 22. 09:59
Dejó volt olvasn8,amit leírtál :) köszönöm :)
8. Idhikai (válaszként erre: 6. - Idhikai)
máj. 22. 09:50
(bocsi, elolvashattam volna mielőtt elküldöm, így néhol úgy tűnik, fogalmazásgátlót szedek.)
7. michelle.r (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 22. 09:48

Őszintén szólva nem tartom korrektnek, hogy névtelenül indítod a beszélgessünk őszintén topicot, úgy hogy eléggé provokatívnak is érzem.


Nem kell, hogy egy kutya, macska fajtatiszta legyen, de fajtiszta azért mindenképpen 🙃


Még nem hallottam olyat, hogy egy kutyának, vagy macskának saját szobája lett volna, akármilyen gazdag is a gazdája.


Igen, szégyellje magát az, aki úgy dönt, hogy magához fogad egy állatot, és nem gondoskodik róla megfelelőképpen. És ebbe beletartozik a gyógykezelés, ha beteg. Az állat nem egy cuki játékszer, amit. használunk addig a amíg jól működik, vagy meg nem unjuk, utána kidobjuk. Kinyílik a bicska a zsebemben, amikor - itt is olvastam ilyet - a macska fogyóeszköz, nem jöhet be a lakásba, fogjon egeret, aztán ha elüti egy autó, majd lesz másik.


Te felajánlottad az adód egy százalékét állatmentő alapítványnak?

6. Idhikai (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 22. 09:46

A kérdésed, jogos-e a mondat, "Ha nincs pénzed, ne tarts állatot!".

Jogos. Gyermekkoromban nagyon megszenvedtem egy kutya elvesztését, így a saját gyerekeim kisállat nélkül nőttek fel. Ennek örömére, talán éppen ezért, a lányom alapító tagja volt a városi nagy állatmenhelynek. Én akkor adtam be a derekam, amikor a fiam érettségizett, tudnivaló volt, hogy a leányom után hopp, ő is kirepül. Így megadtam magam, és társam lett egy menhelyről érkezett kis keverék kutya. Hét éve volt. Nem beteges szerencsére, de pl. amikor megtámadta egy szteffi, 50 ezret hagytam ott az állatorvosnál. Ő a kisebbik költségvetésű állatunk.

Immár három paci (és még két kutya) is gazdagítja az állatállományunkat, amelyikből most az egyik paci beteg lett, millió felett van már a gyógyítása, és még mindig kórházban van.

Deeee... nem cserélnék senkivel. Amióta állatok közelében élek nem vágyom szép ruhákra, utazásra, nagyautóra, nagy tv-re (mondjuk kicsi sincs :D), hihetetlen boldogságot és nyugalmat adnak.

A kutyák természetesen ivartalanítva vannak, a pacik nem :D, de a kancák és a csődör külön karámban vannak.


... és igen, ivartalaníts! Ivartalaníts! Neeem, nem fognak elfogyni a házicicák és a keverék kutyusok. De könyörgöm, amikor főiskolát végzett embereknek teljesen normális és jó hangosan meg is védi az álláspontját, tetszik tudni, mindig így volt, hogy a cicája vagy kutyája kölykezik, ő pedig összefogja egy dobozba és elássa... miről beszélünk? Az empátia és érzelmek teljes hiánya... szerintem. Ezzel teljesen egyetértek:

"Bárki, aki bármely élőlény életet értéktelennek tartja, veszélyes, mert, hogy előbb vagy utóbb az emberi életet is értéktelennek fogja tekinteni" (Albert Schweitzer)

máj. 22. 09:10
Felelős állattartás ott kezdődik ha nincs miből megteremtenem az ellátását akkor nem veszek magam mellé semmilyen háziállatot. Ennyi!
4. Lávli* (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 22. 08:22
Szerintem az átlagember úgy él és gondolkozik, ahogy leírtam :) Szívesen :)
3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Lávli*)
máj. 22. 08:14
Ebben mindenben igazad is van.Természetesen megérdemlik,hogy ne száraz kenyeret egyenek vízbe áztatva és azt is,hogy ne legyenek egészségi problémáik.Nem is a mélyszegénységben "tartott" állatokra gondoltam,mert az inkább állatkínzás,illetve azok élete és hogy a kerítés nélküli viskó területére minek még egy megkötött kutya is,az megérne egy külön tanulmányt.Inkább az átlagemberre gondoltam.Ettől függetlenül az átgondoltság ésszerű,csak én egy másik "kanyarból" közelítettem meg a dolgot.A véleményedben nem találok semmi kivetnivalót :) köszi,hogy leírtad.
máj. 22. 08:04

Az magáról állít ki szegénységi bizonyítványt, aki azt állítja, hogy " ha nincs pénzed,nem érdekelsz senkit,nem jár neked semmi és nem is vagy senki" - nem tudom, te hol találkozol ezzel a hozzáállással, én soha sehol, illetve egyszer vmi lázár ilyet büfizett, de az nem ide tartozik, hagyjuk is ...

Szóval az a véleményem, és szerintem a többség véleményét osztom ezzel, hogy állatot, aki az ember társa, bizony, felelősség tartani. Legyen megfelelő helye, ne lánc vagy szűk ketrec, legyen megfelelő étele, ne rántott levesbe áztatott kenyércsücsök: nekik is jár a tápláló étel, vitamin, ásványi anyag, stb. Legyen oltása, mert anélkül elpusztul, vagyis oltásra pénz, legyen betegség esetére pénz: ne kelljen úgy élni az addig szeretett társsal, hogy "majdcsak lesz vele valami, legfeljebb elhullik, ha nem elég erős a szervezete" 😳. Legyen idő foglalkozni vele, játszani, tanítani, mert lehet. Tehát az érzelmi igények kielégítése is fontos! Ha mindezeket valaki nem tudja biztosítani, ha nem gondolja át, mielőtt magához vesz egy társat, az felelőtlen ember, én így gondolom.

Ivartalanítás: a hiánya megint csak felelőtlenség.

Majdcsak valaki megcsinálja ingyen? Majdcsak valaki ad enni a sok kidobott kutyának? Majdcsak valaki egyszer hazaviszi őket, és felelősen bánik velük?

Na, ez a szégyen, ha valaki így gondolkodik, nem az, ha nincs pénze.

És egy valamiről nem tettél említést, pedig nagyon fontos dolog. Azok a keverék kutyák, akik felelőtlen tartás miatt születnek (mert a szülők nem lettek ivartalanítva, és lettek hagyva egymás közelségére), rengeteg betegségnek, deformitasnak, életminőség romlásnak vannak kitéve. Csak egy példa, próbáld elképzelni: közepes vagy nagy test, rövid kurta lábakkal ... Csodaszép, imádnivaló, valakinek (nekünk 😍) az élete, csak szegény pár év után már alig bír menni, tönkremennek az ízületei, gerinc fájdalmai vannak, mert a természet rossz tréfát űzött vele, az emberek felelőtlensége miatt.

máj. 22. 07:38

Üdv mindenkinek!

A

Kíváncsiságból nyitottam ezt a fórumot,ugyanis világéletemben hatalmas állatbarát voltam és vagyok.Az a fajta,aki a csigákat menti az útról eső után... Viszont van egy álláspontom,amit egyrészt szeretnék megosztani,másrészt pedig érdekelne,hogy egyetért-e bárki ezzel vagy sem..Ez pedig az,hogy meggyőződésem,hogy nekünk,embereknek szükségünk van az állatok társaságára,pénztárcától függetlenül.Rengeteg poszt jön szembe közösségi oldalakon,interjúk,jól megmondó videók,melyek úgy végződnek:ha ezt nem tudod kifizetni,ne tarts állatot... Az ezekben leírt indokokkal teljes mértékben egyetértek.Az állatok egészsége,jólléte,a szaporulat kordában tartása baromi fontos,ugyanakkor azt nem vallom,hogy az összes egyedre létszükséglet.Persze kutyát nem kell szaporítani,és macskát se,de azért az szerintem nem ép jövő,hogy ha elfogynak a menhelyes cicák,csak fajtisztát lehessen venni,ha macskát szeretnél(ez nem is reàlis,nem fognak elfogyni,de az életet az ember nem kontrollálhatja,hiába akarja.. vannak vadmacskák,és kóbormacskák,őket ki fogja be ivartalanításra,úgy értem,szidják azt az egy embert,akit ismernek,jól tartja a macskát,de nem ivartalanítja,a kóbor mellett meg elmennek,az ingyenesen elvihető macskák mellett szintén,jajj,remélem,jó helye lesz..ha így lenne,ahogy akarják,a sima házimacska szépen eltűnne egy idő után ezen a felfogáson).. Az oltások,chip...Erről pedig összegezve azt gondolom,hogy - bár nagy divat lett állatot gyerek helyett tartani,ugyanazon a színvonalon (értem ezt úgy,hogy saját szoba,kizárólag okosan meghatározott területen,drága kajával,vitaminnal etetve stb)- az,aki nem gazdag,vagy a fél fizetését nem költi az állatra,nem köt rá biztosítást stb,az meg meg van szégyenítve,ha kiderül,hogy így mer állatot tartani,mert szégyellheti magát,hogy nem ad meg neki mindent..Szerintem pedig,visszacsatolva a kezdetre,az állatok szeretete mindenkinek jár,nem csak a pénzesnek.Nekik nem kell 5 hektár terület,de gondoskodás és szeretet igen.Nem kell márkás táp se... Elnézést kérek minden érintettől,de tudjátok,az állatorvosok több helyen is csinálhatnának ingyen oltàst,ivartalanítást annak,aki rászorul,mint ahogy csinálnak is sok helyen (pl. Ivartalanítási akciók),és akik ezt igénybe veszik,őket nem lenézni kell,hogy ha nincs pénze erre se,minek tart állatot... Persze most jöhetne,hogy miért az állatorvos adjon ingyen oltást,mikor az neki is pénz,vagy miért fizesse bárki más helyett.Szerintem egyrészt emberségből,másrészt segítségnyújtásból... Én a mai napig viszem a szomszéd macskáját állatorvoshoz(füldaganata volt,el kellett távolítani),mert tudom,hogy annak a néninek a nyugdíjból nincs pénze erre,de a macskával imádják egymást.. Valahogy ezen a hozzáálláson változtatni kéne emberekben,hogy ha nincs pénzed,nem érdekelsz senkit,nem jár neked semmi és nem is vagy senki,mert ez nem így van.Nem azok vagyunk,amink van,de abból,amit megosztunk,látszik,kik vagyunk... Szóval érdekelne,ki hogy gondolja,jöhet fröcsögés is,mert az is egy vélemény.Viszont nem valószínű,hogy mindenki,aki állatot tart,ivartalanítani fog,sőt...az idősebbeket nem is úgy nevelték,hogy ilyesmi fontos,mert a természet volt a természetes..de úgy igen,hogy a jószág érték,ezért úgy is bánnak velük annak ellenére,hogy esetleg nem ivartalanítanak...Az állatkínzás persze más téma,aki direkt szaporít,látjuk,milyen helyen...Egyébként még egy info,úgy tudom,állatvédő szervezetek is tudnak segíteni,ha valaki hozzàjuk fordul ilyesmivel,persze mindenki helyett nem fogják tudni átvállalni,de segítenek.Mégegyszer:az ivartalanítás,az oltások fontosak,de én nem vetem meg azt,akinek ezekre nincs pénze,viszont tart egy kutyát vagy egy macskát.Szóval kicsit beszélgessünk,ki mit gondol,jogos-e a mondat "Ha *erre nincs pénzed,ne tarts állatot." (*az újabban meghatározott elvárt tartási terület,ketrecméret,típus táp,ivartalanítás stb.)Jó lenne,ha valahogy támogatnák ebben az állatorvosokat,egyébként nem tudom,hogy ezeket az akciókat támogatják-e vagy segítik-e őket.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook