Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Állatok a lakásban? fórum

Állatok a lakásban? (beszélgetős fórum)


1 2 3
2009. dec. 4. 22:59

Én nagyon szeretem az állatokat, de a lakásban nem.

Mindenki tudja, hogy hol a helye!

64. badonyimariaeva (válaszként erre: 63. - 6c5f346e46)
2009. júl. 25. 15:07

Gratulálok a szép kis családodhoz.

Akkor minden rendben lett köztetek?

Legyetek nagyon boldogok!

63. 6c5f346e46 (válaszként erre: 62. - Badonyimariaeva)
2008. okt. 20. 17:30
nem az a megdöbbentő,hogy ilyen volt,hanem az,hogy mindez tök természetes volt és az állatokra nem lehetett rácsapni vagy egyáltalán rászólni sem,és szerencsére már nem az anyósom,az,hogy most milyen állapotok uralkodnak nála,azt nem tudom,mert már nem voltam nála másfél éve,de szerintem már kicsit más a helyzet,mert kisfia haza költözött,és az meg mellettem azt szokta meg,hogy rend és tisztaság van,de ez mit sem változtat rajtam,az állatnak kint a helye...
62. badonyimariaeva (válaszként erre: 61. - 6c5f346e46)
2008. okt. 20. 15:27

Nem semmi ami az anyósodéknál volt!

Én is szeretem az állatokat,de mindenki tudja,hogy hol a helye!

2008. okt. 20. 08:23
Szeretem az állatokat,de ki van zárva,hogy egytlen kis mancsocska is betegye a lakásba magát...a volt anyósomnál mindig nyüzsögtek az állatok a lakásban,undoritó volt...amikor leültünk ebédelni és az 1 mázsás nem tudom milyen keverék retekes,rühes családi bolhafészek ott ült az asztal sarkán és lihegett meg folyt a nyála a kajáért,hááááát,kevés gusztustalanabb dolgot láttam azóta is,jaj de sokszor feláltam illetve le se űltem az asztalhoz,mert hát kizavarni nem szabadott,az volt az anyós másik fia...undoritó...na és a tizenakárhány macskáról még nem is beszéltem...mindenhol voltak,akárhova is mentél,a szörük ott volt mindenhol és hiába a dolgukat kint végezték,büdösel voltak,azóta is utálom a macskákat,kivétel az enyémet...azt imádom...mi is családa házban lakunk,de nálunk az állatnak kint a helye...
60. elsa
2008. okt. 11. 18:25
Szerintem, és bátran mondhatom a szomszéd kutyalakók és gazdáik nevében, ezek a kis aranyosak tisztábbak, mint néhány kedves embertársunk. Főleg, ha lelkiismeretesen vannak tisztán tartva és kezelve mindenféle élősködők ellen. Nekünk egy törpe pincserünk van. Fiú ráadásul. Nincs semmi kellemetlen szaga. Sőt, inkább öblítő szaga van mert gyakran cseréljük a takaróját. Szobatiszta, bár nem régóta mert még kicsi és az éjszakai pisilések még a pelenkán történnek, ami teljesen elveszi az egyébként sem büdös gyerekpisi szagot. Egyébként én sem tudtam volna elképzelni kutyát a lakásban, de jó hogy van. Egész nap élvezhetjük kedvességét, szeretetét, és érezhetjük felelősséggel tartozunk iránta, akinek mi vagyunk a legfontosabbak. Ja, nem kertes házban lakunk. Guszti ugyanúgy szeret bent lenni, mint kint.
2008. okt. 8. 12:11
miért ne? nekem cicám van. szobatiszta. semmi szag nincs utána, pedig mi is panelházban lakunk.
2008. aug. 9. 23:51

sziasztok!

nekem két cicám és egy kutyám van,50 m2-en.véletlenül alakult így,összeköltöztünk,nekem cicám volt,a páromnak meg kutyája.nagyon nehéz dolog lakásban állatot tartani,főleg az előbb említetteket.rengeteg lemondással jár,anyagilag nagyon sok,és még sorolhatnám.néhány példa:12 óra munka mellett,napi két órát utaztam,és a kutya így is kint volt napi két órát.sétáltunk,játszottunk,hiszen nem ő tehet róla,hogy milyen a munkarendem.naponta kétszer söprök,egyszer felmosok és egyszer porszívózok.a macskaalmot naponta kimosom,kifertőtlenítem.csak így lehet elérni,hogy ne legyen szaga a macskáknak,akiket 20 ezer forintért ivartalanítottak.ha elmegyünk valahova,nagyon meg kell szervezni,hogy időbe hazaérjünk,plusz kell valaki,aki kiviszi a kutyót,ha nem érnénk haza időbe.mosható burkolat kell,ahova csak lehet,különben soha nem lesz igazán tisztaság.és nem vagyunk mániákusok,csak szeretjük a rendet.kicsit hosszúra sikeredett a hsz.,de azért írtam le,hogy ha valaki állatot tartana lakásba,gondolja meg,hogy ezeket tudja-e vállalni.ha nem,akkor biztos,hogy nem sok öröme telik benne,és álladó összetűzésekre számíthat.

57. adri25
2008. aug. 9. 10:11
nem jó
2008. aug. 9. 09:31
Nagyon szeretem az állatokat. A kutyával kapcsolatban írnék, mert kutyám van, és a macskákkal kapcsolatban nincs túl sok tapasztalatom (bár kevésbé tartom őket hűségesnek). Szerintem nem feltétlenül igaz az, hogy egy kutya szenved a lakásban..legalábbis fajtától függ. Nekem egy brüsszeli griffonom van, kertes házban lakok, de ha leviszem a kertbe mindíg fel akar jönni, mert velem érzi igazán jól magát. Nem érzi jól magát egyedül a kertünkben, ezért kiviszem a közeli lakótelepre, a többi kutya közé játszani, és ez az igazi szabadság neki. A szomszéd kutya talán életében egyszer volt kinnt!!!, élete nagy részét a kertben tölti, egyedül...Állandóan ugat, féltékeny a kutyusomra..Ez annak a példája, hogy egy kertbe is be lehet zárni egy kutyát. Viszont, azzal nem értek egyet, ha valaki egy nagyobb testű kutyát lakásban tart, mert neki sokkal nagyobb élettérre van szükség, no meg azért oda elég nagy lakás kell, hogy az ember mindíg "kerülgesse". De a kertben tartott kutyák is igénylik a kutyás társaságot a kutyafuttatón!!!
55. badonyimariaeva (válaszként erre: 54. - Mamoca1234)
2008. aug. 8. 22:24

Szerintem sem könnyű nekik!

Úgy az állatnak,mint a gazdinak.

2008. jún. 7. 23:12
BIZTOSAN NEM KÖNNYŰ A TÖMBLAKÁSOKBAN ÁLLATOT TARTANI.
2008. máj. 19. 19:36

Sziasztok!

Szerintem is a cica jó választás, mert annak nem kell arra várni, hogy hazaérj és csak akkor tudja elvégezni a dolgát, hanem neki ott az alom és megteheti bármikor. De már vannak ilyen cicapórázak is, nem tudom, hogy az jó-e egy cicának, de ha lesz rá időd, szerintem vidd le minél többször a szabadba is. Biztos jót tesz neki!!!

52. SSissykke (válaszként erre: 51. - Cukicukicuki)
2008. máj. 19. 08:22
Szia! Szerintem a cica jó választás.. Bár igaz, ha menhelyről hozod, és nem fiatal, tegyük fel előtte az utcán élt, vagy kertes házban, akkor nehezebben fogja megszokni a lakást.. De a menhelynél az biztos, hogy ezerszer jobb lesz neki. Véleményem szerint a felnőtt cicák is könnyen szobatisztává válnak. Márcsak azért is, mert ők a dolgukat kint is a homokba intézik, így ha bent lesz a lakásban, és teszel neki almot biztos egyből megtalálja... Nekünk is előfordult, hogy beszökött a macska (amúgy nem jöhet be a lakásba), és akkor még a kiskutyánknak volt bent alom a lakásban, és a cica egyből megtalálta és ott végezte a dolgát.. véletlenül sem a szőnyegen vagy máshol :)
2008. máj. 17. 15:21
Sziasztok. Én 3 hónap múlva szeretnék saját lakásba költözni, panel, kicsi, igazi szinglilakás. Nagyon szeretnék egy cicát (arra gondoltam valami menhelyről örökbe fogadok egy sorstalan kis jószágot), de nagyon aggódom, hogy nem állatkínzás-e egész nap magára hagyni bezárva egy lakásan. Meg hát ugye ha nem kiscicakora óta van velem, a neveléséből kimaradok, mire lehet így számítani tőle? Én gyermekkoromban családi házban éltem, volt sok cicánk, kint az udvaron, így a lakásban állattartás számomra idegen, de nem szeretném önző módon megkeseríteni az életét, csak hogy esténként ne leyek egyedül. Mi a véleményetek?
2008. máj. 17. 09:19
Pont erről beszélek, amit Abrh+ írt. Hogy az állat maga dönti el, hogy mikor mit csinál. Természetesen van abban is valami, hogy ha lakásban nő fel azt szokja meg. Nincs is ezzel semmi gond. De én ha tehetném nem tartanám a kutyámat a négy fal között. A probléma igazából itt jön, hogy nagyon kevesen tehetik meg, hogy családiházban éljenek.
2008. máj. 17. 09:17
Kedves Luxi! Igazad van, ez teljes mértékben attól függ milyen szemszögből nézzük. De egy állatnak szabadság kell. Én tapasztalom a kutyámon, hogy már alig bírja ki sokszor mire haza érek, hogy le vigyem. Ez szerintem nem jó. Neked sem lenne jó, ha csak akkor tudnád elvégezni a "dolgod" mikor hazaér a gazdi. Én erre értettem többek között, hogy sokkal jobb neki egy kertben. Reggel mielőtt elmegyek munkába kiengedném és szaladgálhatna kedvére, elvégzi a dolgát mikor akarja és mikor neki kell, és sokkal több inger éri kint. Egy lakás olyan ingerszegény környezet egy kutya számára. De mindenki máshogy vélekedik erről.
48. Abrh+
2008. máj. 16. 12:14

Hello!

Nekünk nyuszi van.

Bent vagy kint, rajta múlik. Estére behozom. Magától bejön, ha elege van a kintből.:)

És nem vagyok állatbuzi. Előtte csak halunk volt.

2008. máj. 16. 12:10
Az,hogy mennyire viseli nehezen a panellakást egy kutya,elsőorban attól függ,kikorában mti szokott meg.Az a kutyus,ami kiskorától panellakásban lakik,annak az a termézetes,nyílván,ha elkerül egy kertes házba,iszoyat jól érzi magát,dehát ez az emberrel i így van,elvan a panelban i,de jobb szeretünk kertesházban lakni.De mi sem szenvedünk a panleban,ahogy a kutyusok sem,ha megfelelően vannak sétáltatva.Egy kutya társas lény,többnyire egy gazság,emberhez ragaszkodik,elősorban az határozza meg a közrzetét,hogy a gazdi szeretgeti e,tud e vele sokat lenni,nem pedig a hely,ahol van.Ezért is van,hogy a cicák haza találnak mesziről is,mert,hogy helyfüggőek,de sok kutyus 3utcáról sem talál már vissza,mert a gazdihoz ragaszkodi,nem a lakóhelyhez.
2008. máj. 16. 12:05
Nekem az a véleményem, hogy ha kutyáról van szó semmi esetre sem való panellakásba. Az, hogy néha bemegy az egy dolog, mert én is beengedtem a kutyámat, a szobámba aludt, bár ott is megvolt a maga helye. De megvolt az a lehetősége, hogy kinn szaladgáljon minden kötöttség(póráz) nélkül a szabadban, ahogy és ameddig akart. Sajnos el kellett jönnünk onnan, mert eladtuk a házat, de nekem majd megszakad a szívem, hogy tudom, míg dolgozom egész nap bent van a négy fal között. Abba viszont belepusztult volna, ha nem lehet velem, ezért kénytelen voltam panelba vinni. De szerintem egy kutyának nagyon rossz, hogy nem lehet a szabadban. Persze ez a kutyától is függ. Mekkora, milyen természete van, hogy lett nevelve stb.
2008. máj. 16. 09:49
Nekem volt egy spánielem amit a lakásban tartottam! De nálunk ő családtagnak számított! Velem aludt ,meg egyéb! De én imádom az állatokat, legszívesebben a német juhász kutyámat is bennt tartottam volna! :)
2008. máj. 15. 11:18
Hozzáteszem, Bambi nekünk is teljesen szobatiszta. Nem alomba végzi a dolgát, hanem kikéredzkedik. Most, hogy ilyen szép idő napközben már kint hagyjuk. Jobban szeret amúgy az udvaron lenni, mint bent a lakásban. Kivéve télen.. Elég fázós fajta... Olyankor szegénykém addig vár a dolgával, míg haza nem érünk... :)
2008. máj. 15. 11:16

ohh.. én is nagy állatbuzi vagyok! :D Elnézést a kifejezésért! :) Gyerekkorom óta imádom az állatokat... Volt már a hörcsögtől kezdve a csincsillán, degunk keresztül, zebrapinty, papagáj, teknősbéka.. :)

Persze, míg kisebb voltam mindig anyukám gondoskodott róluk.

Most 1 kutyám van. Bambi, aki törpe pincser! Hasonlít a csivavára.. csak tök más! :D A németek mini dobbermannak hívják. :) Imádom. Lakásban él, velünk, de hatalmas a mozgásigénye. Most, hogy jön a jó idő egész nap az udvaron szaladgál. Imád sétálni is. Hihetetlen rossz kutya. :)


Mellette van még egy kecskepapagájunk is, és két görögteki.


S az udvaron még két kutya :) németjuhász és egy keverék.

Meg két cica.. ÉS ha minden igaz, egyikük pocakos, nemsoká kiscicák is lesznek... :)

2008. ápr. 30. 23:13
Nemrég bővült az állatseregletem 2 tengerimalaccal.Most épp kiskutyát akarok,mint [{[{[A HREF=" [link] TARGET="_blank"]}]}]Paris Hilton[{[{[/A]}]}]nak van.:)
2008. ápr. 30. 23:10
A LAKÁSBAN SEMMILYEN ÁLLATOT NEM TARTUNK, PERSZE KERTES HÁZBAN LAKUNK.
40. Deszty
2008. márc. 5. 17:36
Nekem két cicám van és nyáron vagy már tavasszal ha jó idő van kirakjuk az almot az erkélyre így jobb lesz mindenkinek!Nagyon rendes cicák szobatiszták!Szerintem nevelés kérdése az egész!Ettől függetlenál kutyát nem tartanék mert nem lenne időm rá hogy napi 3x 4x levigyem sétálni!De majd ha kertes házam lesz mindezt bepótlom!!
2008. febr. 23. 15:37
Inkább nem...
2008. febr. 21. 20:19

Sajnos Valentin nap reggelére a nimfám,Gandalf elpusztult,vigasztalhatatlan vagyok.Kaptam újat,Picur lett a neve,most szelídítem,de nagyon fáj...

Mzen kívül is bővült az állatsereglet,a férjemnek vettem 2 bazilikuszt...

Most szobatiszta pici fehér cicát szeretnék...

Hanna

37. f290b382c2 (válaszként erre: 33. - Csókica)
2008. febr. 4. 20:40
:))))
2008. jan. 30. 19:39
Nekem egy cicám van de szeretnék még 1chihuahuát.Ezek tipikus szobaállatok.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook