Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Álláskeresés diploma nélkül - siker 3 hét alatt! fórum

Álláskeresés diploma nélkül - siker 3 hét alatt! (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Álláskeresés diploma nélkül - siker 3 hét alatt!

1 2 3
2013. szept. 18. 07:47

Ebbe pl azt nem értem, az önéletrajzba nem szerepelt hogy anya, és hány éves gyermek.

Megjelent, ott nem kertelt, és mindjárt más volt a leányzó fekvése?!. " Megkapó személyiség " az én szótáramba jelent pár dolgot.

Pl ha beteg a kisgyerekem, van nagyszülő aki el tudja vállalni, nem esm ki a munkából.

Pl a munkakör olyan : a leendő megrendelőkkel Ő találkozik először.

Nem csak az, hogy csinos, manöken alkat.

2013. szept. 17. 22:51
Nekem is tetszett a cikk és egyet is értek vele. Írtad azt is hogy anyukák is bátran álljanak neki. Ehhez kapcsolódva leírnám ismerősöm sztoriát. Megszűnt a munkahelye, nekiállt hasonló elánnal munkát keresni. Önéletrajzába beírta hogy van gyereke(ovis). 1 hónapig senki nem érdeklődött utána. Aztán kihúzta az önéletrajzából hogy van gyereke. 3 nap múlva már állasinterjúra kellett mennie , ott mondta hogy van egy kislánya, de mivel megkapó a személyisége megkapta az állást is.
77. mamcili (válaszként erre: 73. - Pic74)
2013. júl. 29. 22:43

[link]

naponta többszáz hírdetés van fenn...

76. c8ec504c40 (válaszként erre: 1. - Aville)
2013. jún. 1. 21:10
Szia! Nekem tetszett a cikked, vicces is, lényegre törő is. Én azzal tudok egyetérteni, hogy aki nem keres, az valóban nem is fog találni, viszont! Viszont vidéken sokkal nehezebb munkát találni, mert itt a legnagyobb a protekcióval bekerültek száma. Még a munkaügyi központos is elismerte - annak idején, mikor én kerestem munkát az egyik kórházban, hogy hiába van hivatalosan meghirdetve egy egészségügyi intézményes állás, feleslegesen értesítenek, mert az már rég be van töltve! (valakinek a valakijével).
75. 4c1a787e8f (válaszként erre: 70. - Ivi79)
2013. máj. 14. 16:07
Én 14 voltam, amikor lett. Autónk is csak jóval utána. De azért sohase éltem meg semmi hiányt, mindig is azt éreztem, hogy jó dolgom van, és anyagi biztonság.. Azért szerintem az se mindegy, az egyéb csatornákon mit ad át a szülő.. Az meg alap, ha valakinek tanulni kell, akkor annak van prioritása, és nem a tv-nek. Nálunk ez nem volt kérdés semmilyen szinten soha, se az, hogy bármeddig tanulhatunk értelmes határok között.
2013. máj. 14. 15:28
Kivételesen jó témájú cikk volt, köszi!:)
73. pic74
2013. máj. 14. 14:54
Gratulálok! Nekem február óta nincs munkám. Van diplomám ugyan,de azzal se megyek sokra. Keresem,keresem a lehetőségeket. Naponta nézek szét állásportálokon aztán vagy van valami vagy nincs. van ahová túlképzett vagyok, van ahová alul... :). Nagyon szépen hangzanak az állásajánlatok néhány helyen, csak sajnos ha dolgozik ott ismerős vagy az ismerős ismerőse akkor bizony kiderül,hogy nem is úgy van ahogy hirdetik. Néha teljesen hülye zombinak érzem magam,egy felesleges senkinek,amiért nincs munkám. Itt (Szabolcs megye), úgy vannak vele a munkáltatók,hogy kapsz minimálbért, dolgozz minimum 9 órát,gyere be hamarabb,menj el később, gyere be szabadnapodon,aztán majd lecsúsztatod(ja,sohanapján), sok a bunkó főnök, nem beszélnek normálisan az emberrel, megalázó az egész. :( Fültanúja voltam,amikor "kedves" volt főnököm mindenki előtt úgy leteremtett egy tőle jóval idősebb hölgyet egy kis semmiség miatt, hogy mindenki csak nézett. Volt olyan munkahelyem,ahová nyugtatóval jártak be a kolléganők,hogy bírják... Nem tudom miért ez az elfogadott? Miért én vagyok a hülye amikor egy normális munkahelyre vágyom? Van itt is egy nagy banknak call-centere minimálbérért, több mint 8 óra munkáért. Dolgoztam bankban, a pesti kollégák röhögtek rajtunk,amiért annyi pénért járunk dolgozni,amennyit kaptunk. Nem tarom magam különlegesnek,de hülye sem vagyok. Hamar tanulok,nem bénázok, tudok alkalmazkodni. Amiért Szabolcsban lakunk, már lehet hülye bunkónak nézni? Hívtak állásinterjúra nem egyszer,amit Pesten tartottak. Kösz. 1. forduló Pest, ha túljutsz 2. forduló Pest, majd 2-3 hét betanuló idő szintén Pest. Mit csinálok a gyerekemmel addig? Ki finanszírozza ezt a sok Pestet? Ja...én, vagyis kéne. Nem tudom akik ezt így találják ki,tisztában vannak-e azzal,hogy mennyibe kerül egy pesti út? + aki munkanélküli, annak nincs kidobni való pénze, csak úgy felszaladgálni egy-egy állásinterjúra(persze,tudom,ha felvesznek,akkor lesz pénz). A másik kedvencem,hogy az állások zöme értékesítés. Kösz,nem akarok értékesíteni, főleg teljesítménybérért nem. Ne jöjjön nekem senki azzal,hogy így legalább annyi pénzt kapok,amennyiért megdolgozom,mert ez nem igaz,próbáltam. Nincs az embereknek pénze, mit értékesítsek nekik? Dolgoztam kínomban már hostesként is,csak legyen valami bevétel. Hát,minden elismerésem azoké,akik ezt folyamatosan csinálják.3 hónapig tartott a projekt, az nekem bőven elég volt belőle. Ma beszéltem egy ismerőömmel,aki azt mondta, ha valaki becsületes,tisztességes,akkor kap munkát. Aha,köszi. Én annak tartom magam,betartom a szabályokat,betartom a törvényt,munkaidőt soha nem lógtam el,nem loptam,nem csaltam, mégsincs munkám... Bocsi,lehet nem is ide vág pontosan,az írásom, csak úgy kijött belőlem....
72. ivi79 (válaszként erre: 71. - Hzs123)
2013. máj. 14. 13:08
pedig ezt jogilag nem szabad, mert akár fel is nyomhatod őket. ezért van az h azokat akik eleve esélyes h fognak szülni, vagy már kisygerekük van(kor, lukak cvben) azt kiszórják rögtön, vagy körbekérdezik, h mik a terveid a köv pár évre stb.
71. hzs123
2013. máj. 14. 12:35

Sziasztok!


Gratulálok, hogy ilyen hamar sikerült munkát találnod!

Azzal nem értek egyet, hogy nem kérdeznek rá a családra. Én eddig 6 interjún voltam, 4 helyen kérdeztek rá konkrétan a gyerekre!!!! Az egyik helyen megkérdezték, mondtam, hogy van, következő kérdés: nagyok már? Több kérdésük nem is volt.... "Majd hívjuk" -annyira hívtak, mint Téged!

Persze, lehet magyarázni, hogy több oka is lehet, de a többi jelentekző sokkal tovább volt bennt, több mindent kérdeztek tőlük. (Végzettségem teljesen megegyezett a munkakörrel).

70. ivi79 (válaszként erre: 68. - 4c1a787e8f)
2013. máj. 14. 11:10

fősulis én rég voltam:) 28évesen kezdtem el munka mellett és sosem fejeztem be..

mi 1szobás lakásban lakunk, kezdésnek volt 2szülö+2gyerek(mostmár csak 2en anyámmal), hát nem kívánom senkinek, h nincs egy luk ahova elvonulhat, ha egyedül akar lenni, h vitázni kell azon h halkitsák le a tvt mert aludna/tanulna, h 1 haverom/pasim sem tudtam áthívni magamhoz..érzem a mostani életemen ennek hiányát, a hatását amit még most 36évesen sem tudok levetkőzni, emiatt mennek tönkre kapcsolataim, mert tele vagyok frusztrációval, szóval ha kicsiként nem is, de tiniként nem árt az a külön szoba már..és ez nem luxus, hanem mindenkinek kell egy egészséges élettér ami maga rendez be, takarit, bármi.

69. 4c1a787e8f (válaszként erre: 67. - Ivi79)
2013. máj. 14. 10:24
Egyébként meg nagy valószínűség szerint nem lesz gond diplomát adnom a kezükbe. Már amelyik megérdemli, és akarja..
68. 4c1a787e8f (válaszként erre: 67. - Ivi79)
2013. máj. 14. 10:23

Tudod minden olyan, hogy el kell kezdeni. A gyerekezésnek meg az a titka, hogy amellett is dolgozni kell akarni, mint annak előtte.


Fősulisként kevesen tudnának kapásból luxust biztosítani, meg vélhetően még nincs is itt az ideje.


Kisgyerekek nagyon jól megvannak külön szoba nélkül is. Velünk alakulnak, izgulnak, dolgoznak az anyagilag is jobb élet kialakításán, és ekközben helyrerázódnak magától az értékeik, a munka-tanulás viszonya.


Szerintem meg ettől kár megfosztani a gyerekeket azzal, hogy rögtön a készbe születnek.


Azért az alap dolgokkal nincs gáz. A többi meg majd jön az idővel, meg a munkával.

67. ivi79 (válaszként erre: 65. - 4c1a787e8f)
2013. máj. 14. 10:10

az nem baj ha nem tudsz diplomát adni nekik, anélkül is tökéletesen lehet boldogulni.

sőt, azt gondolom h többet ér egy jó okj tanfolyam, mint a szöszmötölés fősulin, főleg nappalin. én már megbántam h elkezdtem(eü okok miatt nem tudtam lediplomázni), olcsóbban megúsztam volna egy 2éves okjt.bár ezen kivül van még 4 szakmám.

az h 4.gyereket várod te dolgod, én inkább azon aggódnék, h az alapvető dolgokat nem tudom neki megadni, mint enni, ruházni, külön szoba..


vmi hasonló oka lehet annak, amiért én sosem akartam gyereket, mert ezeket az alapvető dolgokat én sem kaptam meg, és esélyt sem láttam arra h én bárkinek meg tudom adni, és még most sem látok, még arra sem h eccer önálló életet éljek.

2013. máj. 13. 19:02
Gratulálok! Sok sikert az új munkahelyen!
65. 4c1a787e8f (válaszként erre: 46. - Ivi79)
2013. máj. 13. 16:39

Ezért szoktam én mindig mondani, amikor azzal riogatnak - most várom a 4. gyerekemet - hogy felelőtlen vagyok, mert nem tudom biztosan, hogy tudok majd diplomát adni a kezükbe, hogy sebaj, lesz majd egy jómódú, korrekt szobafestő, víz-gáz szerelő, a lányom meg egy három nyelvet beszélő fodrász a váci utcában. Mindezt úgy mondom, hogy sokdiplomás családból származunk mindketten, én is mindent megtettem, hogy meglegyen a diplomám. A férjem viszont hiába volt extra tehetség, képtelen volt elvégezni az egyetemet. (Ma már tudom a fiam miatt, hogy ő is autizmussal - Asperger szindrómával él, és azért kellett volna neki segítség. Csak ezt akkor még nem tudtuk.) Csakhogy az ő családjukban lehetetlen volt elfogadni, hogy valaki "csak" szakmunkás legyen. Így fél diplomával hánykolódott.


Akkor rázódott helyre, amikor összeházasodtunk, a gyerekeket el kellett tartani és rá tudtam venni, hogy jelentekezzen az autószerelő suliba. Egyébként mindig is akként dolgozott. Ott már az első héten kiemelték, ő tartotta a gyakorlatokat, és élvezte, hogy itt tanul is, és a két kezét is használhatja. A vizsgán a végén csak annyit mondtak mosolyogva, hogy "uram, a mestervizsgán majd találkozunk". No azóta férfi. Mint régen a katonaság után.


Azért a legtöbb hely itt is nem-bejelentős, vagy rabszolga hely. De azért ki lehet fogni egy-egy európai helyet.


Most egyébként nincs a szakmában, mert időközben mással foglalkozik, de az utolsó helyét nagyon szívfájdalommal hagyta ott, pedig 5-ször több fizetésért jött el..


De egyébként őt akkor is behívták állásinterjúkra, és fel is vették, amikor 1-2 évet kihagyott, mert mással foglalkozott..


Szerintem még mindig a legjobb azoknak, akik szakközépből mennek - nem feltétlenül ugyanolyan profilú - egyetemre, fősulira. Jó az az alapszakma, amit elő lehet venni a fiókból, nem beszélve a munka megtapasztalásáról..

2013. máj. 12. 20:04

Én azért mentem be anno személyesen, mert gyanakvó voltam. Be vagyok jelentve?

Meg sajna az egészségi állapotom miatt azt sejtettem, táppénz lezs belóle. Na mármost ha nem vagyok bejelentve, hogyan kapok táppénzt? Sehogy. Ezért vettem a kezembe a dolgaim....

63. SzánI. (válaszként erre: 62. - Sajert)
2013. máj. 12. 18:40
Ezt én sem értem, hogy lehet. Főleg a könyvelő. Nem biztos, hogy rábíznám a könyvelésemet ezek után.
62. sajert (válaszként erre: 55. - Gyöngyös51)
2013. máj. 12. 18:15

Már ne is haragudj, könyvelőként hogyhogy nem tudtad, hogy ki vagy jelentve?????? Hogy nem kaptál bérlapokat, az M30-as nyomtatványt, nem tünt fel? Nem tünt fel, hogy szja bevallást nem adsz be, 10 ÉVIG?

Alap az ügyfélkapus regisztráció egy könyvelőnél, de most már az orvos is mondja, hogy nem vagy biztosítási jogviszonyban. Nehezen tudom elhinni, hogy 10 évig nem veszi valaki észre - a tudta nélkül!- hogy nincs bejelentve.


Én elkezdeném otthon kiépíteni az ügyfélkört. Nem kell sok, egy pár céget ha elvállalnál már ellenél a nyugdíjig. Egy jó könyvelőprogram kell hozzá.

Én pont ezt kezdtem el, mikor nem vettek vissza, de mivel két hét alatt találtam melót, így abbahagytam. Két hét alatt már három céggel voltam tárgyalásos viszonyban a könyvelés átvállalása miatt. Év végén kell elkezdeni mozgolódni, mert sokat jan. 1-ével váltanak könyvelőt - jogosan.

61. ivi79 (válaszként erre: 60. - Töprengő)
2013. máj. 12. 17:40
ja, az nem túl régóta van.. exkollegámnak akkor derült ki h kivolt jelentgetve, mikor számoltatta el idejét nyugdíjhoz..szép kis meglepetés:D
60. töprengő (válaszként erre: 58. - Ivi79)
2013. máj. 12. 17:19
Ügyfélkapus dolgot tudom. ( lehet hogy akkor még nem volt, a másik ilyen akcióm kb 2007 tavaszán volt, és ez volt az egyszerűbb )
59. bb1e0dc56a (válaszként erre: 1. - Aville)
2013. máj. 12. 16:39
Gratulálok a sikerhez, sajnos ez vidéken nem így működik, másfél éve nincs munkám, pedig nagyon akarnék, szeretnék dolgozni, főleg hogy a férjem rokkant, mozgássérült. Vagyis azért az nem úgy van, hogy aki akar, az dolgozik. Budapesten lehet, de errefelé.... :(
58. ivi79 (válaszként erre: 57. - Töprengő)
2013. máj. 12. 16:38

ügyfélkapun keresztül le lehet csekkolni a tb jogviszonyt. meg azt is h dokik miket számoltak el a nevedre:)

nekem is volt oylan munkahelyem, ahol fönök kijelentgetett embereket hónapokra

57. töprengő (válaszként erre: 55. - Gyöngyös51)
2013. máj. 12. 16:32

Hú ez nem semmi.

2002 ben 4 órásba takarítottam. Sejtettem hogy szerződés lejárta után nem lesz hosszabbítás. ( megsúgták : a főnök nem szereti ha sokáig az a személy takarít )

Bent jártam a megyeszékhelyen, bementem az egészségpénztárba. Megkérdeztem be vagyok e jelentve. Bevoltam.

Másik alkalommal is megtettem. Akkor már aláírattak velem egy nyomtatványt, " Magánszemély kérte a betekintést " Kb ez állt a lapon. Akkor is be voltam. Gyanakvó vagyok...

Hogyan hogy nem tűnt fel, nem vagy bejelentve?

56. ivi79 (válaszként erre: 55. - Gyöngyös51)
2013. máj. 12. 15:56
és ha elkezdenél könyvelni magánban? megkeresnél excéged partnereit, h hátha veled jobban járnak. céget pedig felnyomnám munkaügyi biróságon, me gondolom fizupapirt meg irattak veled alá amin szerepelt h fizetik járulékaid
2013. máj. 12. 15:17
Kedves Aville,vitatkoznék azon mondásoddal, hogy csak az nem dolgozik, aki nem akar! Egészítsd ki azzal, hogy ha 40 év alatti! Magam tapasztalatából tudom, hogy nem így van! Másfél éve vagyok állástalan, naponta több órát töltök a gép előtt és küldöm el az önéletrajzom álláspályázatokra. Egy-két interjú jött eddig össze, de a legtöbb esetben választ sem kapok. 60 évesen rúgtak ki(!)17 év után, amiből, mint kiderült, 10 évig nem voltam bejelentve. Nos,hiába van közgazdasági+mérlegképes könyvelői végzettségem 17 év könyvelő-irodai gyakorlatom, nem kellek!Sajnos, nincs nyelvtudásom, mert angolt tanultam ugyan, de használni nem tudtam, mert nem volt szükséges,így még esélyem sincs,hiába dolgozom számítógépen 1987 óta!
54. moonlight13 (válaszként erre: 53. - A0c1361e44)
2013. máj. 12. 13:02
Értem. Ismerős helyzet volt! :)
53. a0c1361e44 (válaszként erre: 52. - Moonlight13)
2013. máj. 12. 12:58
A kollégák jók (akikkel egy irodában vagyunk, a munka is jó, de a főnökök nem. Igazából nem keresek, de ha látok valamit megpályázom. Ha bejön akkor jó, ha nem, akkor sincs baj.
52. moonlight13 (válaszként erre: 51. - A0c1361e44)
2013. máj. 12. 12:20
Ha ilyen jó helyed van, miért keresgélsz másikat?
51. a0c1361e44 (válaszként erre: 50. - Moonlight13)
2013. máj. 12. 12:18

Nem, nem zavarja őket:)

Ráadásul, bár ez önfényezésnek tűnik....én vagyok a kedvencük. Aranyosak, amikor azt mondják, hogy mindig elfelejtik, hogy nem csak 5 évvel vagyok idősebb:)

Ééés, csak a társaság miatt maradnak még mindig.


Egyébként engem sem érdekel a fiatalos csapat, oda is szoktam jelentkezni.

50. moonlight13 (válaszként erre: 47. - A0c1361e44)
2013. máj. 12. 12:12

És mit válaszolt a fiatal kollégád? Zavarja, hogy idősebbel kell együtt dolgoznia?

Szerintem minden attól függ, hogy tudnak együtt csapatban dolgozni. Lehet fiatalon is borzalmas természete valakinek, de akár idősebb korban is, és fordítva.

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook