Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Állandó lakcímmel rendelkező személyt ki lehet lakoltatni, ha nem ő a tulajdonos? fórum

Állandó lakcímmel rendelkező személyt ki lehet lakoltatni, ha nem ő a tulajdonos? (tudásbázis kérdés)


szept. 16. 08:06
Önkormányzat azt hiszem oda kell bemenni de van ilyen hogy kényszer kijelentés. Utána pedig ha nincs már bejelentve, akkor lehet rendőrt hívni, mert jogtalanul van ott.
szept. 16. 08:03
Igen a tulajdonos ki teheti bármikor.
12. forrest2010 (válaszként erre: 11. - Pulcsis)
szept. 16. 07:27
... na ez se rossz ötlet !!! ezt nemfizető albérlőkkel szembe alkalmazni olvastam 1x valahol !!! szomorú h ilyeneket kell bevetni ! de senki nem akkora mar.a h más helyett fizessen !!! bármennyire is szörnyű ez a megoldás ! valamikor az önkormányzatok hagytak összegyűlni több 100ezres tartozásokat is ! persze h aki tudott fizetni ? azt is felháborította h bacca + !!! ő igyekszik mindent elrendezni de az ilyen notorius nemfizetők helyett nem fog senki !
szept. 16. 07:13
Ki kell kapcsoltatni az àramot, elzàratni a vizet és levenni a bejárati ajtót. El fog menni :D
10. forrest2010 (válaszként erre: 9. - Birebora)
szept. 16. 06:46
... nem ma történt , de amikor Anyumék elváltak , akkor aki a másiknak ki tudta fizetni a lakás értékét , az maradhatott a lakásba / jó az még olyan tanácsi volt , amit Anyum a spórolt pénzéből tudott felújítani a 60 -as évek közepén 40 ezer körül költött rá akkoriba , de a 2. férje által kapták a lakást / Anyumnak a testvérei adtak kölcsön 20 ezret és a többit havi részletekbe fizettük ki , aztán kibékült a volt férjével és a pasi visszaköltözött , de kutyából nem lesz szalonna ! elkezdett követelőzni h neki még onnan jár pénz ! a végén a bíróság hivatalból kijelentette a pasit ! csakhát az is nem kis procedúra volt , közbe betörtek Anyum lakásába ... meggondolandó ! h az ember kit engedjen be ?!
9. birebora (válaszként erre: 7. - Forrest2010)
szept. 16. 06:34

Ki kell vágni az ilyet. Én sem fogom megérteni soha, hogy egy szalma szálat nem tett keresztbe és azt hiszi, hogy azzal, hogy együtt vannak egy ideje, már az övé is az ingatlan és még ugat is. Úgy kivágnám, hogy a lába sem érné a földet.

De azt sem értem, hogy miért kell bejelenteni? Most külön macera utánajárni és még fizetgetni. Soha nem jelentenék be senkit a családomon kivül.

szept. 16. 05:01
3000 ft az illető adataival kényszer kijelentés.Amennyiben magától kijelentkezik a határos időn belül, vissza küldik a 3000 ft-od.Ő kap egy felszólítást,hogy 2 héten belül jelentkezzen ki.Budapesten így van,én a 11 kerületből tettem ezt meg,az önkormányzatnál.
7. forrest2010 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 16. 01:19

... én nagyon kiakadok az ilyen embereken akik azt hiszik h 1 olyan kapcsolat amiben nem tudnak megfelelni a másiknak az " örökbérlet " akkor is ha semmi köze ahhoz a lakáshoz/házhoz ! de ... az ilyennel nagyon kell vigyázni mert nem tudhatja az ember h mit hoz ki belőle 1 ilyen végkifejlet !


... az egyik emberke amikor így járt h nehezen tudott megszabadulni a pasitól legközelebb óvatosabb volt ! inkább felajánlotta a pasinak h béreljenek közösen valamit , h lakva is megismerhessék egymást ! / mert senki nem akar eltartani 1 olyat , aki nem hajlandó hozzájárulni se a közös költségekhez ... stb !!! /


... de legyen szerencséd ! h megoldódjanak a problémáid !!

6. simple (válaszként erre: 5. - Rabankari)
szept. 15. 17:00
Én tizenpár éve csináltam és akkor kellett rá venni pár ezerért illetékbélyeget.
5. rabankari (válaszként erre: 4. - Simple)
szept. 15. 16:55
Nem illetékköteles szerintem.
4. simple (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 15. 16:53
Először is el kell távolítanod a házból minden cuccával együtt. Majd kényszerkijelentést kell csinálnod az önkormányzatnál. Ki kell töltened egy papírt, illetékköteles, és kell hozzá két tanú, aki igazolja, hogy nem lakik az illető az ingatlanban és nincs ott semmilyen holmija.
3. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
szept. 15. 16:41
Kipakolod a cuccát és zárat cserélsz.
szept. 15. 16:41
Ki lehet, persze. Nincs tulajdonjoga.
szept. 15. 16:39
Milyen módjai vannak az ilyen fajta folyamatoknak? Sajnos úgy alakúlt, hogy volt párommal nem közös a jövőképünk, de ő nem akar elmenni a házamból. Segítségeteket előre is köszönöm. Nincs bejegyzett élettársi viszony.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook