Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Alföldi rakott csirke recept

Alföldi rakott csirke recept

Elkészítési idő 120 perc

Az Alföldi rakott csirke hozzávalói:
1 kg burgonya
10 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
5 db zöldpaprika
5 db paradicsom
4 db egész csirkecomb
3 dl tejföl
2 ek, olaj
1 csapott ek. fűszerpaprika



Alföldi rakott csirke

Az Alföldi rakott csirke elkészítési módja:
Az olajon megpároljuk a kockákra vágott hagymát,fokhagymát majd hozzáadjuk a 4 felszeletelt paprikát és 4 paradicsomot. Fél óra főzés után hozzáadjuk a félbevágott csirkecombokat és fedő alatt kb. 3-4 órát együtt rotyogtatjuk . Sózzuk, piros paprikával fúszerezzük. Ezután a húsdarabokat kicsontozzuk, de egészben is hagyhatjuk. A burgonyát megfőzzük héjában, megtisztítjuk és karikákra szeljük. A füstölt szalonnát fülszeleteljük és felét egy mélyebb tepsi aljára terítjük. Rátesszük a burgonya felét. Megsózzuk és rárakjuk a csirkedarabokat a lecsós szaft 2/3-át is. Meglocsoljuk a tejföl felével és beborítjuk a maradék burgonyával. Megsózzuk, majd szépen rákarikázzuk az 1.1 darab hagymát, paprikát, paradicsomot. Sózzuk Rákanalazzuk a tejfölt és tetejére tesszük a becakkozott szalonnaszeleteket. Befedjük és 20 percig fedő alatt, majd 10 percik fedő nélkül sütjük.

10-15 perc pihentetés után tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


Az alföldi rakott csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook