Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Alföldi öreglebbencs recept

Alföldi öreglebbencs recept

Az Alföldi öreglebbencs hozzávalói:
40 dkg száraz lebbencstészta
3 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
40 dkg burgonya
pirospaprika

bors


Az Alföldi öreglebbencs elkészítési módja:
A zsiradékot megforrósítjuk a tördelt tésztát benne zsemleszínűre pirítjuk.Közben hozzáadjuk a reszelt hagymát paprikával megszórjuk,vizzel felengedjük.Beletesszük a karikára vágott nyers burgonyát.Sózzuk borsozzuk és befedve csendesen főzzük.A levét el kell főnie.Nem keverjük,hanem az edént rázogatjuk,végül gyengén lesütjük hogy a tészta szikkadt legyen. Savanyúsággal tálaljuk.

A lebbencs egyszerű gyúrt tészta vékonyra kinyújtva.


Kategória: Egytálételek receptjei


Az alföldi öreglebbencs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook