Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Alessandro szegedi haltepertője recept

Alessandro szegedi haltepertője recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Alessandro szegedi haltepertője hozzávalói:
0,5 kg harcsa és 0,5 kg pontyfilé (lehetőleg hasaalja),
kukoricaliszt,
étolaj
ízlés szerint fűzerek: patikasó, őrölt édesnemes pirospaprika, őrölt fekete vagy színes bors


Alessandro szegedi haltepertője

Az Alessandro szegedi haltepertője elkészítési módja:
A halfiléket kb. 1,5-2 cm vastag csíkokra szeljük, a csíkokat 4-5 cm-es darabokra vágjuk. Azt követően a filédarabokat sózzuk, borsozzuk, majd enyhén paprikás kukoricalisztbe hempergetjük. Az étolajban ropogósra sütjük. A kisült halakat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felitassuk. Ehetjük melegen és hidegen is, önmagában vagy friss rozs vagy pur-pur kenyérrel, de készíthetünk mellé tartármártást és barna rizs köretet is.

Egy biztos, hogy aki a halat szereti, annak nagy kedvence lesz ez a pompás és nagyon ízletes halétel.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Halas ételek receptjei


Az alessandro szegedi haltepertője elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook