Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Alessandro rántott árnyékhalfiléje fokhagymás tartármártással recept

Alessandro rántott árnyékhalfiléje fokhagymás tartármártással recept

Elkészítési idő 50 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Alessandro rántott árnyékhalfiléje fokhagymás tartármártással hozzávalói:
2 személyre:
30 dkg árnyékhalfilé

a panírozáshoz:
2 db tojás,
zsemlemorzsa,
liszt

a fokhagymás tartármártáshoz:
2 dl tejföl,
3 kanál majonéz,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint: kevés mustár, őrölt fehér bors, citromlé, porcukor vagy édesítő, só

a körethez:
0,5 kg burgonya,
steakburgonya fűszersó


Alessandro rántott árnyékhalfiléje fokhagymás tartármártással 1.Alessandro rántott árnyékhalfiléje fokhagymás tartármártással 2.Alessandro rántott árnyékhalfiléje fokhagymás tartármártással 3.


Az Alessandro rántott árnyékhalfiléje fokhagymás tartármártással elkészítési módja:
A halat átnézzük, mert a lazachoz hasonlóan lehet benne egy-két nagyobb szálka, amit csipesszel kihúzunk. Utána enyhén besózzuk és állni hagyjuk 10 percig, hogy a só egy kicsit átjárja. Majd a szokásos módon bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa) és azonnal bő olajban kisütjük.
Előtte a burgonyát megtisztítottuk és fűszersóval beszórtuk, majd egy kis olajat spriccelve rá betettük a 260 C-os sütőbe légkeveréssel sülni kb. 40 percre.
Ha kész vagyunk a krumplival és a hal kirántásával, elkészítjük a fokhagymás tartármártást.
A hozzávalókat egy kis tálkában jól összekeverjük és a fokhagymákat fokhagymanyomóval belenyomjuk.
Utána azonnal tálalunk.


Az árnyékhal egy különleges tengeri hal, aminek az íze a sügérre vagy a fogas süllőre hasonlít.
Igazán könnyű étel, mindenkinek, aki szereti a halat, csak ajánlani tudom.
Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Halas ételek receptjei

A receptet beküldte: , 2018. aug. 28. 19:42
Az alessandro rántott árnyékhalfiléje fokhagymás tartármártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook