Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Alessandro rakott kelbimbója recept

Alessandro rakott kelbimbója recept

Elkészítési idő 140 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Alessandro rakott kelbimbója hozzávalói:
50 dkg friss kelbimbó,
1 fej karfiol,
35 dkg gomba (vagy két doboz szeletelt gombakonzerv),
25 dkg előgőzölt zacskós barna rizs,
50 dkg darált pulykahús,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db közepes paradicsom,
2 db közepes vöröshagyma,
1/2 fej fokhagyma,
3 evőkanál étolaj,
1 kanál sült sertészsír,
3 db keményre főtt tojás,
2 dl tejföl,
1 dl tej,
20 dkg reszelt sajt,
1 kanál sózott nem erős darált paprika,
fűszerek ízlés szerint:
morzsolt szárított majoránna, őrölt fűszerkömény, patikasó, őrölt színes bors, őrölt pirospaprika


Alessandro rakott kelbimbója 1.Alessandro rakott kelbimbója 2.Alessandro rakott kelbimbója 3.Még 1 kép


Az Alessandro rakott kelbimbója elkészítési módja:
Először elkészítjük a rizses darált húst.
A zsiradékon megfonnyasztjuk a felaprított hagymákat közepes hőfokon.
Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és a paradicsomot, a darált paprikát és a fűszereket. Majd 10 perc sülés után jöhet a darált pulykahús is. Aki szereti egy korty (1/2 dl) vörösbort is löttyinthet alá. Fél óra párolás után hozzá lehet adni a szeletelt gombát.
Újabb 15 perc után hozzá kell adni az előgőzölt zacskós barna rizst (ki kell vágni a zacskókból) és 2 dl vizet. Fedő alatt kis lángon kb. 30 perc után lesz kész. Közben egy pároló edényben 20 perc alatt megpároljuk a megtisztított rózsáira szedett karfiolt és a kelbimbót.
Ezután egy tepsibe rétegezzük a hozzávalókat oly módon, hogy alulra kerül az elkészített rizses darált hús.
Következik a megpárolt karfiol egyenletesen elterítve. Következnek a felszeletelt főtt tojások. Ezt követően a párolt
kelbimbókat elfelezzük és a tetejére elosztjuk egyenletesen. A tejfölt sóval ízesítjük, elkeverjük a tejjel, majd egyenletesen az egész tetejére öntözzük. Alufóliával az egészet letakarjuk és kb. 210 C fokos sütőbe tesszük alsó-felső lángon 45-50 percre.
Végül levesszük a fóliát és a reszelt sajtot egyenletesen ráhintjük a tetejére. A sütőt légkeverésre állítjuk és 10 perc alatt készre sütjük.


Igazán egészséges és nagyon finom egytálétel válik belőle.
Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , okt. 21. 23:40

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook