Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Alessandro paprikás krumplija répával recept

Alessandro paprikás krumplija répával recept

Elkészítési idő 90 perc

Az Alessandro paprikás krumplija répával hozzávalói:
1 kg burgonya,
2 szál sárgarépa,
10 dkg füstölt húsos szalonna,
30 dkg főzőkolbász,
2 db nagyobb vöröshagyma,
fél fej fokhagyma,
1/2 deciliter vörösbor,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db közepes paradicsom,
1 kanál sózott darált paprika (édes),
3-4 kanál étolaj (lehetőleg repce, mert az egészségesebb),
1 kanál sült sertésszír,
2 teáskanálnyi morzsolt majoránna,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, őrölt csemege pirospaprika


Alessandro paprikás krumplija répával 1.Alessandro paprikás krumplija répával 2.Alessandro paprikás krumplija répával 3.Alessandro paprikás krumplija répával 4.


Az Alessandro paprikás krumplija répával elkészítési módja:
A burgonyát megtisztítottam és felkockáztam. A zsiradékokon megpirítottam a szalonnát, majd a felaprított hagymákat is néhány percig. Hozzáadtam a felszeletelt zöldpaprikát és a paradicsomot. Pár perc sütés után tettem bele a sózott darált paprikát, majd a felszeletelt répát is. Fűszereztem és lassú tűzön fedő alatt néha megkevergetve pároltam kb. 10 percig. Ezután beletettem a felkockázott burgonyát és kb. 5 dl vizet. Fedő alatt kis hőfokon főztem 60 percig. Közben a kolbászt felszeleteltem, majd azt is a hozzáadtam és tovább főztem a burgonya teljes puhulásáig.

Én ezúttal csemegeuborkával kínáltam ezt a különleges paprikás krumplit.
Érdemes kipróbálni, mert a kevés sárgarépa íze jól harmonizál a burgonyáéval és nem nyomja el azt.
Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Egytálételek receptjei


Az alessandro paprikás krumplija répával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook