Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Alessandro kedvenc gyümölcsös pehelysütije recept

Alessandro kedvenc gyümölcsös pehelysütije recept

Elkészítési idő 50 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Alessandro kedvenc gyümölcsös pehelysütije hozzávalói:
25 dkg apró zabpehely,
15 dkg árpapehely,
5 dkg lenmagpehely,
2 db közepes alma,
5 dkg aszalt szilva,
5 dkg mazsola,
7 dl tej vagy növényi tej (zab, kókusz, mandula...),
2 db tojás,
1 csomag sütőpor,
2 púpozott evőkanál kókuszreszelék,
1 evőkanál fahéj,
ízlés szerint édesítőszer (stevia, xilit....),
1 kanál vaníliaaroma,
5-6 dkg durvára vágott dió v. mogyoró v. szeletelt mandula,
2-3 dkg olvasztott vaj


Alessandro kedvenc gyümölcsös pehelysütije

Az Alessandro kedvenc gyümölcsös pehelysütije elkészítési módja:
Külön edényben jól összekeverjük a száraz és külön edényben a nedves hozzávalókat. A pelyhekhez adjuk a kókuszreszeléket, a sütőport, a fahéjat és egy csipet sót is. A tejhez adjuk a tojásokat, a vaníliaaromát és az édesítőszert majd összeturmixoljuk. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral és ráöntjük a száraz hozzávalók felét. Egyenletesen eloszlatjuk, majd a tetejére helyezzük a héjával együtt felszelt almadarabokat. Közé potyogtatjuk a mazsolát és az aszalt szilvákat is. Ezután a száraz hozzávalók másik felét szórjuk rá egyenletesen a gyümölcsök tetejére. A végén következik a durvára vágott dió (mogyoró) vagy a szeletelt mandula. (De tehetünk rá tisztított napraforgómagot, vagy tökmagot is.) Legvégül egyenletesen ráöntjük a nedves hozzávalókat és az olvasztott vajjal is meglocsoljuk. 190 fokon kb. 40-45 perc alatt sül készre. Érdemes a sütőből kivéve nem egyből "nekiesni", hanem kb. egy órát várni, mert akkor szépen fel tudjuk szeletelni az egészet. Egy zárható dobozban akár egy hétig is eláll a hűtőben.

Nagyon egészséges süti, melyet mértékkel a cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatnak.
Az alma helyett lehet más gyümölcsökkel, akár fagyasztottal is próbálkozni. (pl. körte, málna, eper, kivi, magozott cseresznye v. meggy) A felszeletelt pehelysütit lehet önállóan, vagy egy kis diabetikus lekvárral a tetejét megkenve is fogyasztani.

http://kepkezelo.com/images/zrkkwxr68d4f68054gcq.jpg
http://kepkezelo.com/images/bmnw0f8r370huhey1s4h.jpg
http://kepkezelo.com/images/7qw2c482nxdzbhuvb9ek.jpg


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az alessandro kedvenc gyümölcsös pehelysütije elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook