Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Alessandro isteni csirkemájasa recept

Alessandro isteni csirkemájasa recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

Az Alessandro isteni csirkemájasa hozzávalói:
40-50 dkg friss csirkemáj,
2 közepes fej vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
1,5-2 dl étolaj,
5 dkg vaj,
ízlés szerint só (de legalább 2 teáskanálnyi),
fekete v. színes őrölt bors (legalább 1 teáskanálnyi),
2 teáskanálnyi morzsolt szárított majoránna


Az Alessandro isteni csirkemájasa elkészítési módja:
Egy közepes lábasba beleöntöm az étolajat, majd a megtisztított és felkockázott vöröshagymákat is beleteszem, megsózom, majd kb. 6-7 perc alatt világosbarnára sütöm. Ezt követően teszem bele a megtisztított egész darab csirkemájakat, a felaprított fokhagymát és a többi fűszert. Közepes lángon összesen kb. 8 perc alatt sül meg a máj, de közben néha fakanállal meg kell forgatni őket. Ezután leveszem a lábast a hőforrásról, és kb. 8-10 perc hűlés után leöntöm róla az olajat, amit elteszek és pl. paprikás krumplihoz vagy pörköltalaphoz használok majd fel. Az olajtól leöntött májas hagymás masszát beleteszem a robotgép késes aprítójába, hozzáadom a szobameleg vajat, majd az egészet géppel pépesre darálom egy-két perc alatt. Közben lehet még utána fűszerezni ízlésünknek megfelelően. Ha elkészült egy zárható műanyagdobozkába rakom az egészet és mehet a hűtőszekrénybe. Én megvajazott kenyérre vagy kiflire téve szeretem a leginkább ezt az isteni csirkemájast.

Össze sem lehet hasonlítani a kész májasokkal, mert ebben legalább tudjuk, hogy mi van, a kész májasokkal ellentétben.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


Az alessandro isteni csirkemájasa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook