Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Alessandro fahéjas császármorzsája recept

Alessandro fahéjas császármorzsája recept

Elkészítési idő 75 perc

Az Alessandro fahéjas császármorzsája hozzávalói:
1 tojás,
3 kanál búzadara,
1 dl tej,
5 dkg vaj,
5-6 dkg bio mazsola,
1 citrom reszelt héja,
1 tk. barna cukor,
1 csipetnyi só
Ízesítéshez: fahéjas porcukor, baracklekvár


Alessandro fahéjas császármorzsája

Az Alessandro fahéjas császármorzsája elkészítési módja:
Egy tányérba felütöm a tojást, megsózom, felverem, elkeverem a tejjel és a citrom reszelt héjával.
Hozzákeverem a búzadarát, annyit hogy palacsintatészta sűrűségüvé váljon.
Majd egy órán keresztül szobahőmérsékleten állni hagyom, hogy a búzadara felszívja egy
kicsit a nedvességet. Ezt követően egy kerámiabevonatos serpenyőben felolvasztom a vajat
ráteszem a cukrot és enyhén megkaramellizálom. Lejjebb veszem a hőfokot és hozzáöntöm a masszát és
a vízben beáztatott mazsolát is. Időnként megkevergetem, amíg nagyobb darabokra (morzsákra) esik szét.
Rögtön baracklekvárral tálalom. Fahéjas porcukrot szórok a tetejére.


Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , jan. 12. 17:50

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook