Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Akinek mostanában volt laparaszkópiás átjárhatósági műtéte Szfehérváron légyszi írjatok! fórum

Akinek mostanában volt laparaszkópiás átjárhatósági műtéte Szfehérváron légyszi írjatok! (beszélgetős fórum)


9. ffda657edd (válaszként erre: 8. - Nanda)
2012. nov. 23. 19:33
Köszönöm szépen a segítségedet! :-) Ásványvizet mindenképp akarok, de erre nem is gondoltam, hogy abban az üvegben célszerűbb lenne. Akkor olyat fogok vinni. :-)
8. Nanda (válaszként erre: 7. - Ffda657edd)
2012. nov. 23. 19:19

Szerintem célszerűbb a hálóing.

Meg vigyél valami energiaszeletet,szőlőcukrot,vagy csokit,műtét előtt ugye nem ehetsz,utána meg nem biztos hogy tudsz majd,szóval egy kis energia jól jöhet.Meg fél literes sportkupakos üvegben ásványvizet,amiből akár fekve is könnyen ihatsz.

2012. nov. 23. 11:36

Egy buta kérdés még. Ugye a kórházba inkább hálóinget vigyek? Nem biztos, hogy a pizsi a vágás miat jó ötlet lenne.

A férjem azt nem érti, hogy amíg 4.én megcsinálják ezt a műtétet, addig miért nem kezelkik a hormonos dolgokat. Mondhatok én bármi erre neki, nem tudom meggyőzni, hogy biztos így van jól.

Sok olyat olvastam, hogy ilyen műtét után sokan nagyon gyorsan teherbe estek, sokan azonnal utána. Ez valóban így lenne? Nekem a 3. napon a tsh-m 4.150 mIU/L volt (4 a felső határ, de babához még kisebb érték kell) a 21. napon a prolaktinom pedig 710.2 mIU/L (566.5 a felső határ). A 21. napon az FSH-m is magasabb egy kicsit 7.52 U/L (a luteálisnál 5.12 a felső határ, erre még senki nem mondot semmit, az LH jó 7.35). Hát ezekkel az eredményekkel nem hiszem, hogy nekem is sikerülne a műtét után azonnal. Most szedem másokdik hónapja a duphastont, amit felírtak korábban. De nem sok esélyt látok rá, hogy még időben terhes legyek. :-( Azért megpróbálom, nem veszthetek semmit.

A további hozzászólásokat továbbra is szívesen fogadom és köszönöm szépen!

2012. nov. 23. 10:56
Pont úgy fogják csinálni, amikor vége a mensinek. Így még a peteérést elcsíphetjük. Nem szeretném kihagyni, mert sajnos szorít az idő is. A mai világban nem merném megtenni, hogy visszamegyek, aztán meg bejelnetem, hogy ismét terhes vagyok és lelépek. Pedig időben megkeztük a próbálkozás (1 éves volt a kisfiam akkor). A fene sem gondolta volna, hogy ennyi idő alatt sem jön össze. :-( Mindenki úgy állt hozzánk, hogy ó van már egy gyerek, akkor nem lehet semmi gond. Csak próbálkozzunk. A nyár elején jutottunk el a meddőségibe.
5. ffda657edd (válaszként erre: 3. - C1a46ddede)
2012. nov. 23. 10:53

Szia!

Köszönöm szépen, hogy írtál!

Hát az az igazság, hogy sajnos nem tehetem meg. Nem a fogadott dokim. Igazából mindenki óvott tőle, hogy ne mejek hozzá. Aztán ő volt velem a legrendesebb. Akkor magáért a műtétért nem kell fizetni? Csak mert egy ismerős azt mondta, hogy ezt a fajata átjárhatóságit nem állja a tb. Nálam meg a prolaktin magas egy kicsit meg a tsh-m is emelkedett (4.15, 4 a felső határ). Másfél éve húzódik a dolog. Májusban meg lejár a 3 évem is ráadásul, mennem kell vissza. És úgy tudom, hogy előtte már 3 hónappal jelezni kell, ha vissza akrok menni, mert különben nem kötelesek visszavenni. Nem tudom, hogy mi lesz. :-( Már van egy kisfiam, aki majd egy év alatt jött össze.

4. ffda657edd (válaszként erre: 2. - Nanda)
2012. nov. 23. 10:48

Szia!

Köszönöm szépen, hogy írtál!

Nem fogadottam. Több orvosnál is jártam, mire eljuttottam a meddőségibe. Ott kiderült, hogy a prolaktinom és a tsh-m is emelkedett. De onnan elküldtek, hogy menjek el egy másik nőgyógyászhoz az eredményekkel. Így is tettem. Egy másik dokihoz mentem, aki csak duphastotn írt fel. Elkezdtem szedni, de voltak vele gondjaim. Meg idegesített, hogy a többivel nem is foglalkozik senki. Itt ahol lakom van egy szakrendelő intézet. Oda mentem el, pont ő rendelt (ő volt az utolsó, akinél még nem jártam). Ő verte az asztalt, hogy ezt meg azt miért nem csináltak meg, meg a tsh-mat miért is nem kezelik stb. Ő adta a beutalót, hogy akkor 4-én menjek be a meddőségihez és megcsinálja ezt a műtétet. Meglátjuk, hogy mi lesz az eredménye és utána megbeszéljük a gyógyszeres kezelést. Annyit kérdeztem először tőle, hogy a kórházba menjek vagy a meddőségi központ részére, mondta, hogy felőle Pestre is mehetek, de ha azt szeretném, hogy ő csinálja meg, akkor a meddőségihez. Egyébként már másfél éve nem jön össze a baba. Van már egy kisfiam, ő közel egy év alatt jött össze. Csak ráadásul májusban lejár a 3 évem és mennem kéne vissza dolgozni.

2012. nov. 23. 10:34

Szia, nekem 3 éve volt, és a Csetényi csinálta.

Valóban aznap műtenek, és másnap hazaengednek, de ha jön sürgősségi műtét, akkor értelem szerűen téged fognak hátrébb sorolni. Engem csütörtökön műtöttek, és szombaton már gyerekeket lovagoltattam, tehát a fájdalom, az simán türhető.

És bár azt mondták, hogy várjunk egy kicsit a "huncutkodással", de én következő hónapban már teherbe is estem!

És igaz, hogy ingyenes, de én egy huszast adtam a dokimnak. A Hagymási meg nagyon jó doki, ha megengedheted, akkor érdemes neki adni, pláne ha magánban is hozzá jársz!

2012. nov. 23. 10:32

Szia!

Nekem 2008-ban volt a műtétem ott,akkor egyik nap be kellett feküdni,másnap volt a műtét,harmadnap engedtek haza.Vágás csak 2 kb.1 centis lett.egy a köldök alatt,egy a szeméremcsontnál.

A Hagymásy fogadott dokid?

2012. nov. 23. 10:17

Sziasztok!


Ha régebben volt, az is érdekel. Nekem 4.-én kell mennem rá. Hagymásy doktor úr fogja csinálni. Nagyon parázom tőle. Rengeteg kérdésem lenne, mindenre kíváncsi vagyok. Azt mondta, hogy 4-én megműt másnap haza is enged. De sok helyen olvasom, hogy ez nem így meg. Első nap nem műtenek. Hogy fog ez zajlani? Utána olvastam, hogy hogy vágnak meg mit csinálnak. Én főleg arra lennék kíváncsi, hogy mire készüljek, mit vigyek, mi várrható utána, fizetős-e Fehérváron ez a műtét (nekem nem mondta az orvos, hogy az lenne, de ki tudja) stb.? Előre is nagyon szépen köszönöm mindenkinek a hozzászólását! :-)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook