Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Akik szeretnek sütiket készíteni, gyertek beszélgessünk! fórum

Akik szeretnek sütiket készíteni, gyertek beszélgessünk! (beszélgetős fórum)


87. kattyus (válaszként erre: 86. - 1fb0dcbfc6)
2009. okt. 9. 06:09
Kívánom ne csalódj benne.
86. 1fb0dcbfc6 (válaszként erre: 85. - Kattyus)
2009. okt. 8. 20:18

Megnéztem,finom lehet:)

Be is jelöltem,így nem kell keresnem.Egyszer kipróbálom:))

Köszi!

2009. okt. 8. 19:08
Feltettem flódni, ahogy mi készítjük címen. Kicsit macerás, de megéri.
84. ea9bff1b44 (válaszként erre: 81. - Pné Veronika)
2009. okt. 8. 13:48
Köszi, megnézem!
83. 1fb0dcbfc6 (válaszként erre: 82. - Pné Veronika)
2009. okt. 8. 13:46
Vaniliás cukrot tettem rá végül:)
82. Pné Veronika (válaszként erre: 80. - 1fb0dcbfc6)
2009. okt. 8. 11:17
Párocskám csak cukor nélkül eszi, neki jó lesz... :-))
81. Pné Veronika (válaszként erre: 75. - Ea9bff1b44)
2009. okt. 8. 11:15
Felraktam a receptjeim közé, ott megnézheted keresgélés nélkül. :-)
80. 1fb0dcbfc6 (válaszként erre: 79. - Ea9bff1b44)
2009. okt. 8. 11:01
Köszi,így nem az igazi,lehet darálok rá:)
79. ea9bff1b44 (válaszként erre: 78. - 1fb0dcbfc6)
2009. okt. 8. 10:57
Küldök neked:-))
2009. okt. 8. 10:55
Megsült az almás lepényem és nincs itthon porcukrom a tetejére:(
2009. okt. 8. 10:48
Indul a palacsinta, kakaós mogyorókrémmel:-)
76. Pné Veronika (válaszként erre: 75. - Ea9bff1b44)
2009. okt. 8. 10:46

Küldhetsz belőle... :-))


De igen, már az így főzök...naplómban 359. bejegyzésemnél citromos rakott piskóta

néven van benne. :-) Isteni fincsi citromos és könnyű. :-)

75. ea9bff1b44 (válaszként erre: 74. - Pné Veronika)
2009. okt. 8. 10:42

És a receptet nem osztod meg velünk drága barátnőm?

Most fejeztem be a palacsintasütést.

2009. okt. 8. 10:38
Sziasztok csajok. Olyan tuti citromos krémet kevertem a napokban...Hmmmm... Majd minden másnap kérték a gyerekek a nasit. :-))
2009. okt. 8. 10:14

Most találtam egy jó receptet:Tóthék Rákóczi túrósa.

Nagyon finom lehet,azt hiszem ,beírom a receptekhez.

72. 1fb0dcbfc6 (válaszként erre: 70. - Kattyus)
2009. okt. 8. 10:13
Köszi,szólj,ha feltetted,jól hangzik:)
71. ea9bff1b44 (válaszként erre: 70. - Kattyus)
2009. okt. 8. 09:13
Üdv itt nálunk, várjuk a receptet! Már ettem flódnit, nagyon finom volt. Nem maceráns az elkészítése?
70. kattyus (válaszként erre: 68. - Borsa)
2009. okt. 8. 08:47
Este otthon felteszem amit én szoktam sütni:) Mi nagyon szeretjük.
69. kattyus (válaszként erre: 67. - 1fb0dcbfc6)
2009. okt. 8. 08:46
Rétegezni kell, mák, alma,dió, lekvár.
68. Borsa (válaszként erre: 66. - Kattyus)
2009. okt. 8. 08:08
Hogy csinálod a flódnit??? Annyi receptet olvastam már, hogy nem tudom, mi a tuti.
67. 1fb0dcbfc6 (válaszként erre: 66. - Kattyus)
2009. okt. 8. 07:57

Sziasztok!

Kattyus,a flódni az melyik süti?Ismerős a neve,de nem ugrik be:(

2009. okt. 8. 07:55
Sziasztok lányok! Most hogy ráleltem erre a topicra, csatlakoznék hozzátok:) Nálunk karácsonykor a mézes zserbó a tuti. Meg a flódni. Ezek biztosan lesznek az idén is:)
2009. okt. 8. 07:52

Íme egy igazi karácsonyi piskótatekercs:

1 db üres piskótatekercs

4 ek. lekvár(én meggyet szoktam hsználni)

5 dkg mazsola

10 dkg porcukor

4 db tojás sárgája

10 dkg étcsokoládé

1 db narancs

25 dkg margarin

1 tasak vaníliás cukor

3 ek. rum(vagy aroma)

5 dkg dió

Elkészítés: A piskótatekercset óvatosan szétterítjük, és megkenjük a felforrósított lekvárral. A mazsolát beáztatjuk langyos vízbe. A porcukrot habosra kavarjuk a tojássárgákkal,majd gőz fölött folyamatosan kevergetve besűrítjük. Utána ahgyjuk, had hüljön. Közben a csokit összetördeljük és vízgőz fölött felolvasztjuk. A megmosott narancs héját lereszeljük, levét kifacsarjuk és átszűrjük.

A margarint habosra kavarjuk a vaníliás cukorral, az olvasztott langyos csokival, és a narancshéjjal és narancslével. Ha kész, apródonként hozzádolgozzuk a tojáskrémet és végül a rumot. A mazsolát lecsepegtetjük, a diót durvára vágjuk. A krém 2/3 részét a piskótára kenjük, majd rászórjuk a diót és a mazsolát. Feltekerjük szorosan, és bevonjuk a maradék krémmel. Ezután még ízlés szerint díszíthető dióval, pisztáciával...

Tanácsok: Tudom, hogy így kicsit maceránsnak hangzik első olvasásra, de én még kezdő háziasszonyként késztettem el először sok-sok éve. Azóta is áldom kedvenc női magazinomat, melyben a receptre rátaláltam.

A süti érdekessége, hogyha megkóstoljátok, rá fogtok jönni, máskor tényleg nem készíthető el, nagyon jellegzetesek az aromái. Akárkit megkérdezek:Na milyen íze van? Azt felelik:Karácsonyi:-))

64. Borsa (válaszként erre: 61. - 98f798c35c)
2009. okt. 8. 07:39
Örülök!!! Nálunk nem szokta szegény megérni, hogy szépen megdermedjen.
63. 01c8755c79 (válaszként erre: 56. - Ea9bff1b44)
2009. okt. 8. 07:29

Mézeskalács (elég szép családi adag)


70 dkg liszt

25 dkg vaj (ráma) darabokra vágva

40 dkg méz

4 tojássárgája felverve

1,5 teáskanál szódabikarbóna

csipetnyi só

1 csomag kotányi mézeskalácsfűszer

1 kávéskanál fahéj

1 kávéskanál gyömbér


A lisztet, a szódabikarbonát, a sót és a fűszreket egy tálba szitáljuk. A vajat finomra elmorzsoljuk a liszter keverékkel, vagy robotgéppel is összedolgozhatjuk. Hozzáadjuk a mézes, a tojássárgáját, és kézzel vagy géppel addig keverjük, amíg szilárd tésztát kapunk. Becsomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük, mielőtt formázni kezdjük.

Addig sütjük, amíg a széle elkezd világosan barnulni.


Cukormáz:

2 tojásfehérje felverve

néhány csepp citromlé

25 dkg porcukor.

A tojásfehérjét és a citromlevet egy tálban összekeverjük. Apránként hozzáadjuk a porcukrot, és habverővel simára keverjük. Nyomózsákba (nylonzacskóba) töltjük, a zacskó hegyét levágjuk és úgy írókázzuk. Én élénk színű gumicukorral szoktam még díszíteni

2009. okt. 7. 17:26
Én még nem gondolkodtam a karácsonyi sütiken,de holnap almás lepényt csinálok:)
61. 98f798c35c (válaszként erre: 60. - Borsa)
2009. okt. 7. 16:55

Ne már, hogy lehet így kitolni az ember lányával? Most mehetek a boltba narancsért, pedig a fiam most jött onnan. Legalább előbb ideültem volna olvasgatni, akkor hozathattam volna vele.

Ez nagyon finom lehet! Köszönöm, tuti kipróbálom!

:-)))))

60. Borsa
2009. okt. 7. 14:56

Ez sem rossz karácsonyi finomság - gyors, egyszerű:


Vanilia krémport (nem puding) ne tejjel keverj ki, hanem az adott mennyiségű frissen facsart narancslével. A rostocskákat hagyd benne. Csinálj egy laza tejszínhabot és lazítsd vele a krémet. Meglepinek meg mehet bele aprócska kockákra vágott kandírozott narancshéj.

59. Borsa
2009. okt. 7. 14:52

Ez jó ötlet!!!

Karácsonykor mindig meggyes bombát szoktam sütni - holnapra előkotrom a receptet :)

2009. okt. 7. 14:48
Összegyűjthetnénk lassan receptek formájában, hogy ki mit szokott Karácsonyra sütni. Sorra vehetnénk, hogy melyik sütit mikor érdemes, lehet elkészíteni. Mit szóltok? Szerintem sok jó ötlet gyűlik majd össze!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook