Akik nem szeretnének szülni (beszélgetés)
Nekem nincsenek kifogásaim. nem szeretem a gyerekeket és pont. Idegesítenek, nem tudok velük ellenni, én nem szeretem a nyálas puszikat, az éjszakai üvöltést... később meg az összes többit. Az egész élet megváltozik, minden egy másik ember élete körül forog. Én azért nem akarok gyereket, mert ez az én életem. Magammal szeretnék foglalkozni. Az öregkoromat pedig úgy képzelem el, ahogy valószínűleg akkor is élném, ha gyerekem lenne, hiszen azok olyankor már lehet nagyon messze vannak. Szomorú dolog, ha valaki csak azért akar gyereket, hogy öregkorára ne egye meg az unalom és pelenkázza valaki a seggét..... Aki gyerek nélkül nem tud tartalmasan leélni egy életet, annak amúgy is kár a gyerek....
egyébként nem azzal van a probléma tényleg hogy így gondoljátok hogy nem szeretnétek gyereket,hanem ahogy a gyerekekről nyilatkoztok....és alkottok véleményt....na de nem szeretném magam felhúzni 1.mert reggel van 2 mert kismama vagyok és nem tesz jót szwal nem irok be többet de nézem azért a véleményeiteket.
Isten ments hogy beleszóljak én csak ahhoz szeretnék hozzáfűzni hamit Zsóka írt.nekem pl dédim volt anno aki nagyon szeretett bent lenni az öregek otthonában talált magának sok beszélgető társat barátot és még kicsalni sem lehetett volna onnan annyira megszerette azt a helyet.de persze vannak ilyenek is meg olyanok is voltak olyanok is akiket te irtál h mikor mentünk befelé fordult és sírdogált a levegőben is van valami nem mondanám h halál szag inkább korházi fertőtlenítő meg öregszag....
Dolgoznak azért, hogy nyugdíjt kapjak?????? Már ne is haragudj. Én, akinek nincs és nem is lesz egy gyereke sem... egy fityinget nem veszek ki állami támogatás címén, óvoda, iskola, tankönyvcsomag. Az én adómból a Te és más gyerekeid kapnak ingyenes tankönyvet, tököm tudja mit. ....
Fel kéne már fogni, hogy egyik sem jobb vagy rosszabb, mint a másik. Van aki szül és attól boldog, van aki nem szül és attól boldog. Van nem szült topis és csinos, és szült topis és csinos is. Az egyik ezt választotta, a másik azt... vagy most versengeni kell, hogy melyik állapot jobb???
Jaj ne már! És ha a gyereke egy haszonleső szörnyeteg lesz, aki hagyja a sz.arjában vergődni és nem ad neki enni, csak, hogy legyen végre öröksége??? Mi a fenének így kisarkosítani... látom Te már éveket élhettél öregek otthonában, hogy ennyire képben vagy......
Szívtelenség és kegyetlenség egy Anyát az öregek otthonába nyomni!
Más lehetőségek is vannak! Persze a legtöbb embernek ez a legkényelmesebb!..mert hálátlanok..
Nem is gondoltam azt rólad,hogy kőszívű lennél. :)
Csak szeretném hogy később se bánd meg,hogy nem vállaltál gyereket bár ha úgy érzed tőled ez nagyon távol áll akkor lehet neked ez van megírva és majd másban meg találod a saját boldogságod.Én úgy érzem hogy így vagyok teljes.Most vagyok igazán boldog :)
Kedves Csancsy,hidd el nagyon nagyon sajnálom,hogy Zénó beteg!!Nem vagyok kőszivű a tv-ben is ha látom,hogy éheznek a gyerekek,vagy ha beteg egy gyerek megsiratom....de ettől függetlenül a gyerekek világa messze áll tőlem!Kivánok Nektek erőt,kitartást,hogy Zénó állapota javuljon!!
Figelj Józsi,ez csak hab a tortán.....17évesen is ezt mondtam...és ez azóta sem változott,ez csak egy plussz dolog....
Köszönöm! :)
A kisebbik fiam Zénó beteg de még is úgy érzem én vagyok a világ egyik legboldogabb anyukája mert van két gyönyörű fiam. :)
Nem megbántani akartalak a te jogod eldönteni én csak azt akartam hogy tud milyen nagy boldogság anyának lenni és hogy a gyereked az aki úgy szeret ahogyan soha senki nem fog.
Tudom,hogy nem könnyű az élet de mindenre van megoldás.A kisebbik fiam akiről írtam,hogy most született sajnos betegen született és ezért műteni akarták a műtét nem sikerült altatás közben komplikáció lépet fel és újraélesztették ezért most vele rengeteget rohangálok orvoshoz két féle fejlesztésre hordom szóval ezt is meg értem.Sokszor érzem azt,hogy nagyon fáradt vagyok de olyankor csak rá nézek a gyerekeimre és erőre kapok hisz értük megéri.Az hogy magamra nem marad elég időm az sem érdekel mert a családom boldogsága sokkal fontosabb mint én magam.Ezt azért írom le hogy lásd van hogy nem lehetetlen így sem gyereket vállalni.Remélem nem bántottalak meg mert nem ez volt a szándékom. :)
szofi a te élethelyzeted más, egy ilyen szituban abszolút értem miért nem akarod. de mások?
Csak gratulalni tudok...szep csalad vagytok:-)..es egyetertek veled...egy gyermekmosoly, egy oleles es minden rosszat elfelejtettel azonperc:-)
Ez biztos igy van!De a Te életed is más és az egyém is...csak mondja már meg valaki,amikor lavirozok 2 ember között addig mi lesz a gyerekkel?Magamra nincs időm../év után most készülnék el 2 napra a Tiszára!
:)Szia Tavasz korán keltél..
Szia Szofi
Ne haragudj de én sem értek veled egyet.Nekem 2 fiam van a kisebbik most született januárban.Nem érzem magam elmeháborodottnak pedig nekem nem az anyukám hanem a férjem mozgáskorlátozott és nem kerettel hanem kerekesszékkel közlekedik.
Az hogy valaki anya lehet az egy igazi csoda én kétszer is át éltem,élem ezt a csodát és hálát adok nap mint nap a sorsnak hogy anya lehetek.Ha nem vállalsz gyereket az a te döntésed de szeretném,hogy tud olyan érzésekről,boldogságról mondasz le amit senki nem tud adni csak egy gyerek.Szép napot neked! :)
ki tudja.. de ezek olyan erok, hogy nem lehet tudni. ha nem lett volna elbaszott resze a gyerekkoromnak, nekem is lehet, hogy lenne....de hat mit tegyunk? meghatarozza! :)
Szóval bizti,hogy nem rohangálna egy sem,élném az életem,és azt csinálnám amit szeretek!!
Pedig biztos, hogy igen...es lezartam.Elmondtam amit szerettem volna.Koszi, hogy elolvastad.
Nem anyáék miatt nem szeretnék...
..azaz te kotod ossze az egeszet...de fogadok ha egeszseges lenne anyud meg nagyid akkor legalabb 2 kolyok rohangalna melletted...
Ne érts félre..de én tényleg nem szeretnék...már csak nyugalomra vágyom
en spec elhiszem, hogy memgfom banni, de akkor sem tudok gyereket szulni! Sok mindent megban az ember az elete vege fele, de minden pillanatban a legjobb donteseket hozzuk. Azert nem szulhetek, hogy ne banjam meg, szegeny gyerekbol mi lenne adddig?
senki nem szanalmas!
..marcsak azert is mert ha belegondolok akkor minden ami veled torteni abszolutamente semmi koze a gyermeknemakarasnak...
Megertelek es sajnalom, hogy ennyire kilatastalan minden.....egyesek nagyobb keresztet kapnak mint amit elbirnak.De...es itt a de.Te minden elkeseredesedet " antigyerekes" mondatokba fogalmazod...ami nem feltetlenul jo....
Kikérem magamnak nem vagyok szánalmas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Az biztos,hogy már nem lesznek itt!De a jelenlegi helyzetem ezt nem engedi meg!Anyukám mozgássérült csak kerettel tud járni azt is nehezen..Ki az az elmeháborodott aki ebbe szülne gyereket?Amikor nagyi elesett 12.30 kor telefonált a szomszéd,elrohantam megvártam a mentőt bementem a kórházba,ott várni kellett hazaugrottam ebédet adni anyukámnak,vissza a kórházba...este 20.10 perckor estem be az ajtón.....
nem kötelesség. de olyan nívótlan olcsó kifogásokat olvasok itt hogy szánalmas. azt jobban el tudom fogadni hogy így teljes valaki élete nem hiányzik gyerek. de hogy inkább kutya/macska mint gyerek? ez szánalmas. írtam azt egy korábbi hsz-ben hogy megértem ha nem akarja a kényelmét feladni bárki, de az olcsó kifogásokat utálom
További ajánlott fórumok: