Akik Atkinseznek (beszélgetés)
A "brutál túlsúly" orvosi kategória, valószínűleg nem vágnék bele egyedül.
Egyébként legvalószínűbb, hogy kalóriaszámlálással, úgy kb.-re tudnám és határoznám meg, mennyit eszem.
Száraz asztali bor
Az a bor, amelynek cukortartalma:
a) legfeljebb 4,0 g/l, vagy:
b) legfeljebb 2,0 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de
legfeljebb 9,0 g/l lehet.
Félszáraz asztali bor
Az a bor, amelynek cukortartalma
a) meghaladja 2.1. a) szakaszban meghatározott értéket, de legfeljebb 12,0 g/l, vagy
b) meghaladja 2.1. b) szakaszban meghatározott értéket, de legfeljebb 18,0 g/l.
Félédes asztali bor
Az a bor, amelynek cukortartalma meghaladja 2.2. szakaszban meghatározott értéket, de
legfeljebb 45,0 g/l.
Édes asztali bor
Az a bor melynek cukortartalma meghaladja a 45,0 g/l-t.
Forrás: [link]
Almus,nem válaszoltál,mivel fogynál ha brutál lenne a túlsúlyod???
Nem hiszem hogy kiegyensúlyozottal....
Akkor most megnyugodtam:)
A rosé az szinte száraz mivoltában nem is alkohol,inkább csak pici akadály?
Az öregek:Grácia,Holly Ivett,és én ...
Én nem inkább művelem ,bár azt is esetenként/ha rámnézel képileg láthatod,hogy inkább a lelkemnek kéne fogynia/de viszont "oktatom".
Lefordítva diétákat írok ,mert a férjem fitnessedző és én is,a tesitanárság mellett. Ehhez kellett megtanulnom atáplákozási réazt,és ebből a részből fejlődtem tovább./Testnevelő tanár,testépítő edző és tápláklozási tanácsadó vagyok/
Most ott tartunk ,hogy heti 5-6 diétát írok,és a nagy része ch mentes,mert ez jött be a legjobban.
Ezzel lehet összekombinálni a testépítést,és a kardioedzést a legeredményesebben.
Itt a fórumon hobbizok,mert azt gondolom ,hogy nem csak annak jár a tudás aki meg tudja fizetni,de ezzel ellentétben ne tudd meg mennyi zrika ér itt:)Sokkal "okosabb"emberek "laknak" a fórumon,és nem kell nekik tanács:)
A gyümölcscukor fogyasztása alig emeli a vércukorszintet, de a ketonaemiás állapotot befolyásolja, mérsékelheti.
Az alkohol maga problémát nem okoz (energia persze van benne), szénhidrát belőle nem képződik, a ketózist nem befolyásolja.
A bor szénhidráttartalma attól függ, hogy milyen (a növekvő cukortartalom sorrendjében): száraz, félszáraz, félédes, édes (a pontos cukortartalmi értékekre már nem emlékszem).
Köszi. Le is írtam a receptet. Ezt akkor lehet enni az első fázisban is? Hétvégén kipróbálom. Natúr kakaóporral gondoltam. Nem tudom a diétás lekvárok használhatók-e. Mondjuk nem nagyon hiszem. Tömény gyümölcscukor. De a kakaópor az jó lehet. Vagy egy kis túró icipici édesítővel.
Az mit jelent, hogy a fórum öregjei? Mióta csinálod? Milyen tapasztalataid vannak?
Az alkohollal mi a helyzet? Az első időszakban abszolút nem lehet? Egy kicsi száraz bor? Tényleg a vörös vagy fehér tartalmaz több szénhidrátot? Egy kis vörösbor biztos feldobná a libalábpörköltet. :)
Az éttermi kosztot akkor kerülöm. Inkább majd én alkotok valamit.
Amire nem válaszoltam:libalábpörkölt tutira jó:)
Éttermi kajákkal vigyázz,rejtett ch tartalmúak:Pl.habarás,rántás ..
Aranyos vagy:)!És szerintem magunkra ismerünk mindannyian a fórum öregrei közül,és az elejét az eszünkbe juttatod.
Palacsintát atkinsben szójaliszttel oldhatod meg mindjárt kikeresem,szóval:
12 db-hoz.
1/3 csésze szójaliszt
1/2 víz
3 tojás
1 ek.olaj
Robottal összeturmixova 13-15 cm palacsinták,fagyaszthatóak
ch adagonként:0,9 ch
Tölteni amivel akarod ,és belefér:)
Csalánlevél!
Örülök, hogy tetszik az étrendem.
Szerinted éttermi kaját mennyire lehet enni? A húslevesre és a gulyásra gondolok, ha a tésztát ill. a babot nem eszem meg? Bocsi de tele vagyok kérdésekkel. Hétvégére már kitaláltam, hogy libaláb pörköltet csinálok. Az tuti belefér a keretbe. Meg persze imádom is. Ehhez gondoltam a kovászos uborkát. Én még sose csináltam, ahol meg venni szoktam, nincs rajta a zacskóján.
Ma rájöttem, hogy cukormentes energiaitalt lehet inni. Ez nagyon jól jött, mert a reggeli feketetea hatása hiányzott. De ma nagyon jól éreztem magam. Én élvezem is. Ennyit még soha nem gondolkodtam kaján. Most meg tele vagyok ötletekkel. Egy dolog hiányzik egy picit. Valahogy a palacsintát jó lenne beletuszkolni az étrendbe. Nincs még olyan liszt amit lehet használni? Egy kis natúr kakaóporral. Hmmm. Nagyon jó lenne. Lehet, hogy egy kicsit kajacentrikus vagyok? Ááááááááááááá
Akkor az elmélet és a gyakorlat ebben az esetben szinte azonos:)
Ta Almus!Ha full kövér lennél akkor hogy fogynál le??/Tudom hog az esély erre elég röhelyes ,de ha mégis??/
Andi!
Szeritem semmi gond a terveddel,mindig mérj és számolj az első hetekben,mert könnyen átléphetsz a 20-on,de szerintem az előterved tökre jó.
Én is mindig vacsi/ebéd duplaadagot főzök ,és ez bejön...reggelire virsli vagy sonka..
Szerintem a tejszines hal holnapra annyira jó hogy én is azt eszem:)
Sziasztok!
A túró és a tejföl még ehető ugye? Az egyik oldalon azt olvastam, hogy nem lehet az első fázisban enni csak sajtot, egy másik oldalon, meg ebből a kettőből és édesítőszerből írtak le egy kis nasit. Szerintetek? Egy kis csomag túrót kevertem össze egy kis doboz tejföllel. Ebbe tettem füstölt pulykamellet és uborkát. Ebből lett egy vacsorám és másnap egy ebédem. Én úgy kalkuláltam, hogy ez belefér. Ma egy brokkoli salátát csináltam tejföllel, majonézzel, mustárral, virslivel és egy kis sajttal. Ez a mai vacsorám és a holnapi ebédem. Reggel én nem nagyon tudok enni (sose tudtam), max egy kis tea (zöld) meg egy falat selyemsonka. Holnapra kapros tejszínes halat gondoltam. Mit szóltok? Van valamelyik kajával gond?
Jaj, és még egy kérdés!
Az létezhet, hogy a tejtermékek (értve sajt és tejszín, amit elvileg szabad) gátolják a fogyást?
Szia dandika!
Holnap reggel fogok mérlegelni, mert pár nappal megjött piroska azután, hogy elkezdtem, és meg akarom várni, míg kitisztul szervezetem. 8 nap után viszont érzem, hogy ha kilókban nem is olyan sokat (52,2-ről indultam), de centikben karcsúsodtam. A párom is megjegyezte, hogy vékonyabb vagyok. Nem gyötör a puffadás, mert nem eszem semmilyen gabonafélét. Régebben ezekkel nagyon sokat küszködtem.
Egy napi étrendem pl.:
R: kávé tejszínnel, édesítővel, 3 tojásból omlett, gombával, sav. káposzta vagy 1 db ecetes uborka (szigorúan édesítős!)
E: 20 dkg-os csomag virsli, 10 dkg mozarella, káposzta vagy uborka
V: 10 dkg felvágott, káposzta vagy uborka
Próbálok egy nap egy féle zöldséget enni. De persze nagyon sok félét lehet, mértékkel. Pl. brokkoli, paprika, kígyóuborka, stb.
Remélem segítettem.
További ajánlott fórumok:
- Békéscsaba és környéke. Akik itt laknak.
- Barátaim, akikben soha nem csalódok.Zártkörű, csak meghívóval!
- Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):)
- Törzsgárda, avagy akik összetartanak
- Iskolakezdés - Leendő elsősök és akik már tapasztaltabbak
- Szeretők egymás közt, beszéljük meg problémáinkat! (csak olyanoknak, akik nem ítélik el a szeretőket!)