Akik Atkinseznek (beszélgetés)
Szívesen:-)
Szerintem soványabb sajtokat ehetnél, de a nagyon zsírosakat tényleg jobb kerülni.
Én még nem tudom, szerintem útközben valamit, gyrost vagy hasonlót.
Hajrá:)
Virslis karfiollevest tejszineset ebédre vacsira még nem tudom...
Pirosalma!
Köszönöm Neked is. Úgy látszik, hogy tényleg le kell mondanom a sajtokról, tejszínről. Meglátjuk, úgy milyen eredményt érek el. Komolyan nagyon örülök, hogy ilyen okosak vagytok, mert sajnos az én ismeretségi körömben nincsenek ezen a területen tapasztalt és tanult emberek. Foglak még titeket zaklatni, ha nem baj. :)
Egyébként ki mit eszik ma?
nekünk is lehet barna ha rászolizunk:)
Na este jövök vége a lyukasórámnak:(
Csalánlevél!
Köszönöm szépen! Most már ezt is tudom! :) Ezek szerint jó úton haladok, csak türelmesnek kell lennem. :)
Egyébként milyen mozgásformát ajánlasz? Én a pilates-t néztem ki magamnak. Az karcsúsításra megfelelő?
A tejtermékekkel két gond lehet: relatíve sok szénhidrát (tej, kefír, joghurt, az édesítettekről ne is beszéljünk), ill. magas energiatartalom. Ha nincs vagy alig van benne szénhidrát, akkor a ketózist nem nagyon befolyásolja, viszont a magas energiatartalom már gátolhatja a fogyást. Ha több energia jut a szervezetbe, mint amennyit az eléget, akkor ketózis ide vagy oda, nem lesz fogyás. Sok tejterméknek (tejszín, zsíros sajtok) nagyon magas az energiatartalma, vigyázni kell velük.
A kötött zsírszövet az a "makacs" zsírszövet. Ez nem szövettani kérdés (tehát ez nem egy újfajta, speciális zsírszövettípus), hanem egyszerűen az adott egyénben ez az a zsírszövet, amiből az illető nehezebben, kevésbé fogy.
Túl nagy lesz a fejed,mire diplomázol!!
Annyi tudást raktál már bele ,hogy az egyszerűen túl sok egy fejbe!!!
A biokémia gyakorlat nagyon építő/réges régen egy messzi galaxisban én is mindig kihagytam:)/
Mi bezzeg tanultuk,hogy a fogyás a fehérből indul,és utána lép be a barna nehezebben mobilizálható.Dehát mint tudjuk te csak egy orvosi egyetemista vagy,bezzeg én testnevelési egyetemista voltam,na az valalmi:)))))))))))
Jaj Almus,haggyá mááá,ez van oszt kész,onnan megy akkor onnan megy:)
Én nem ismerek ilyen fölosztást.
Ha szövettanilag nézzük, akkor kétféle zsírszövetről beszélhetünk: fehérről és barnáról. A fehér fő szerepe az energiatárolás, a barnáé a hőtermelés. Utóbbi felnőttben nem vagy alig van, tehát a "háj" fehér zsírszövet.
A másik fölosztás szerint van bőr alatti (szubkután), és van a szerveket borító zsigeri (viszcerális) zsírszövet (előbbinek a nagymértékű, gyors lecsökkenése okozza a bőr fogyást követő "megnyúlását", ami persze nem valódi megnyúlás). A kettő mennyisége, aránya, pontos anatómiai eloszlása egyénenként igen változó lehet.
Hogy honnan milyen arányban fogy az ember, az szintén egyéni eltérést mutat. Alapvetően mindenhonnan fogyunk, csak valahonnan nagyobb ütemben.
Szép kis firma vagy:)
Te itt ilyenkor,az egyetem meg üres???
Nem is vagyok 90 fölött:-)
(Még mindig 62 kg körül.)
A test kétféle zsírraktárral dolgozik.Egy felszíni fehér zsírdepóval,ami elmozdítható a felszínról és megfogható.Először ezt bontja le a szervezet,és csak utána nyúl a barnadepóhoz ami az izomrostok között mélyebben van ,nem elemelhető.Ilyen pl.a "bricsesz" a comb külső felén,vagy "puss"a csípőlapáton.A felszínit kezdted el bontANI AZÉRT LÖTYÖG:)de ha elfogy a barnát is elégeti..idő kérdése:)
A sok sajt és tejtermék megfoghatja a fogyást,a piros könyvben írja is Atkins papa,hogyha így van csökkenteni kell az elején ezeket...
Jó reggelt Mindenkinek!
Ezt a tejtermékes dolgot azért kérdeztem, mert naponta kb. 2-3 kávé lecsúszik tejszínnel, illetve olyan 10-12 dkg sajt. Azt vettem észre, hogy nálam a tejtermékek mintha "megkötnék" a zsírt, és ugyan nem hízok, de nem is fogyok. Lehetséges, hogy egy ilyen átlagmennyiség is befolyásolja, holott Atkins engedélyezi?
Csalánlevél!
Nagyon örülök, hogy egy ilyen képzett ember is jelen van a fórumon. Épp ezért gyorsan kérdeznék Tőled, ha nem baj. :) Már több helyről hallottam, hogy létezik kötött zsírszövet, amit nagyon nehéz leadni. Na mármost az lehetséges, hogy a ch megvonás következményeként ez elváljon az izomzattól? Mert úgy vettem észre így 8 nap után, hogy "lötyög" rajtam itt-ott az a pár párnácska. Lehet, hogy most fog beindulni a ketózis, és így jobban fogja elégetni a szervezetem? Előre is bocsánat, ha butaságot kérdezek.
Akkor értem, honnan értesz ehhez ennyire. Én soha nem foglalkoztam eddig azzal, hogy mit eszek. Mindig vékony alkatú voltam, hatalmas étvággyal. Most, hogy közeledek a 40-hez, vettem észre, hogy a derekam környékén mintha alakulna egy kis úszógumi. Hopp, itt előugrott a hiúság és azonnal belevetettem magam a témába. Szeretném megelőzni a nagyobb "katasztrófát". A mozgás mindig része volt az életemnek. Vagy futok, vagy bicajozok, vagy egy kis "asszonytorna", amit sokat aerobic-nak hívnak, de igaziból nem az, vagy csak itthon ugrálok valamilyen dvd-re. (Norbi, Crawford, Calanetics, Jóga mikor mihez van kedvem.)
Örülök ennek a fórumnak, tényleg jókat írtok. Belenéztem másikba is, de egymás piszkálása volt a téma. Szóval itt most jó helyen vagyok. Ahogy lesz időm visszafelé is olvasgatok.
Próbálok minél több okosságot összeszedni tőletek.
Köszönöm előre is.
Az alkoholt ezek szerint kerülöm egy darabig.
Ezt a ketózist nem nagyon értem. Majd holnap ezzel folytatom a zaklatásod, ha nem haragszol.
Jaj, nem a dedóban vagyunk szerintem:-)
A cukrok a szénhidrátok közé tartoznak, azaz ha a cukortartalom x g/l, akkor a szénhidráttartalom is x g/l, amennyiben más szénhidrát nincs.
További ajánlott fórumok:
- Békéscsaba és környéke. Akik itt laknak.
- Barátaim, akikben soha nem csalódok.Zártkörű, csak meghívóval!
- Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):)
- Törzsgárda, avagy akik összetartanak
- Iskolakezdés - Leendő elsősök és akik már tapasztaltabbak
- Szeretők egymás közt, beszéljük meg problémáinkat! (csak olyanoknak, akik nem ítélik el a szeretőket!)