Akik a II.női Klinikán szültek vagy szülni fognak (beszélgetés)
Kedves Nikcsi84!
Áprilisban szültem Szalóki Aliz doktornőnél. Nekem csak pozitív tapaszalatom volt. Nagyon kedves és segítőkész orvos. Bármi kérdésem volt, mindíg választ kaptam tőle. Ha nem vette fel a mobilját, mindíg visszahívott. Amikor ügyelt, akkor nem magán rendelésre hívott ultrahangra hanem a kórházba. Császár után feljött hozzám az őrzőbe, hogy mi újság és az azt követő 2 nap is benézett hozzám. Ha kíváncsi vagy még valamire, szívesen válaszolok. :-)
Tömösváry doktor mennyit kér a terhesgondozásért alkalmanként és a szülésért?
Köszi a válaszokat!
Kedves Anyukák és leendő Anyukák!
Szalóki Aliz doktornőnél szült már valaki? Tapasztalatok?
Sziasztok!
Az egy ágyas szobában van nővérhívó ugye?
Igen a Szigony utcai gyógyszertár jó, a kórházban a császáros csomag 2500 Ft, ugyanezt a gyógyszertárba 865 Ft-ért vettem meg.
Klinikâvval szemben a Szígony utcai gyógyszertârban olcsobb,mert az automata nèha rossz.
Sziasztok! A folyosón található apa-csomag automata kp-vel vagy kártyával is üzemel?
Szerintem ez nem embertlenemség, hanem csak normális eljárás. Persze, hogy látni szeretnéd a gyereked, de akkor menj ki hozzá, és ne ő legyen ott a többi baba között. Nekem két éves lesz a fiam, amikor szülök, mindenki azt mondta, hogy majd ha már lesz egy nagyobb gyerekem, megértem, hogy ez mennyire nem fair, hogy nem mehet be 14 év alatti. Hát én nem értem meg továbbra se. Nagyon helyesnek gondolom, és felháborító, hogy nem minden esetben figyelnek erre megfelelően.
Gratulálok, sok boldogságot :)
Én úgy tudom az egyágyasba bemehet apuka csak a kétágyasba nem. 10.000 ft/nap az egyágyas.
Sajnos most is ki van írva, hogy nem mehetnek be látogatni kisgyerekek és elég komolyan veszik, amikor valaki bevitt és észrevették rögtön szóltak. Én általában oda toltam ki a babám, ahova bejöhettek a látogatók is (a folyosó végén van egy ilyen előtér, a közepén csak ablak mögül lehet nézni) és pár perce becsempésztük a nagyobb unokatesót, aki 8 éves, de a 2 éves kislányom nem mertük felvinni, de végül nem is baj, nem tudom, hogy viselte volna, ha utána haza kell mennie nélkülem, úgyhogy én csak akkor láttam legközelebb a nagyobb lányomat, amikor már mentünk haza.
Sziasztok! Gratulálok mindenkinek, aki mostanában szült:) Én tavaly augusztusban szültem a Tömőben, nagyjából ismerem a személyzetet, orvosokat, eljárásokat,de az új hellyel nem vagyok tisztában, és ugye nekem is új helyzet van, mert azóta egyéves a lánykám. Konkrétan erre vonatkozik a kérdés, vajon az egyágyasba beengednék őt is az apukájával egyetemben? Egyébként kétágyasba mennék, tavaly elintézte a fogadott szülésznőm, egy ismerős csajjal voltam ráadásul, császárosok voltunk mindketten. Akkor azért még nem kellett fizetni. Most viszont ettől teszem függővé, mert ha ő oda nem jöhet be, akkor inkább én megyek ki a babával, ezzel tavaly sem volt gondom. Más kérdés, hogy itt is ki van-e írva, hogy 14éven aluliak nem mehetnek be látogatni, de ennyire embertelenek nem lehetnek, hogy 3 napig ne láthassam a nagyobb kicsikémet.
December elejére vagyok kiírva, Gidai dokinál szülök, és pár hét múlva majd hívom Somogyi Judit szülésznőt (a doki ajánlotta, de tavaly is ők ügyeltek amikor szültem), hogy beszéljünk vele és szétnézhessek a klinikán,szülészeten, gyerekágyas részlegen. Tőle nyilván meg fogom ezt kérdezni, csak egyre jobban foglalkoztat a dolog. Köszönöm, ha van valakinek használható infója!
Gratula és sok boldogságot!
Gratulálok baba!!! :) Örülök,hogy minden jól alakult!
2015.09.01. 11.36-kor ,megszületett a kislányunk Tichy Rebeka 3955 grammal 56cm. Nagyon jó volt a császár minden okés volt,párom is bent volt végig, nagyon tetszett neki is. Mondta nagyon bátor voltam,és ő is ügyes volt. Tegnap jöttünk haza,egészséges, hallása okés.Nagyon jó nyugodt erős baba,csak akkor hallani a hangját ha éhes vagy teli a naci. Már tegnap csak egyszer kelt fel éjszaka,azóta csak most reggel. Jó étvágya van már tegnap beindult a tejem is :) Nagyon hálás vagyok a dokimnak a professzornak a cscsemősöknek az ápolóknak, rengeteget foglalkoztak velem ,rengeteg mindent elmagyaráztak ,bármi kérdésem volt mindenben segítettek. Köszönöm, köszönjük.
Csecsemősök: igen, van egy-két elég khmm érdekes hozzáállású, én már nem lepődtem meg rajta így másodszor. Viszont azért valamelyik nagyon aranyos is volt, az kárpótolt. Van egy szemüveges rövidhajú, ő mindig kedves volt, bármit kérdeztem tőle, meg egy fiatal hosszú fekete hajú, ő sem küldött el soha.
Szia. Meg tudnád adni a választott szülésznőd elérhetőségét? Előre is köszönöm:) sok sikert a szüléshez és kitartást!!!
Azt hallottam, hogy ha beviszel egy falkon Dreft -et, elolvadnak, és te leszel a kedvenc kismama…. Hát nem tudom:) lehet, hogy kipróbálom :).
Az elejéről lemaradt hogy mikor eljöhettem az őrzőből és lementem az osztályra,akkor bementem a csecsemősökhöz hogy megnézhessem végre a babámat 😃
Szia!
Hasonló "jó" tapasztalatom van a csecsemősökről!
Engem császározni kellett,este fél 9-ig voltam őrzőbe,utána tusi, (ami persze nem volt könnyű),igy este fél 10 volt már mikor lekísértek az osztályra!
Jól leszidtak hogy mit keresek olyankor ott,hamarabb kellett volna jöjjek .... Mondtam hogy császároztak eddig az örzőben voltam. Erre beszól a nő, hogy akkor nem ráért volna ha reggel jövök? Azt hittem nem hallok jól. Megjegyzem igen harcias típus vagyok,de most földbegyökerezett làbbal áltam és azon gondolkodtam hogy hogy lehet valaki ennyire bunkó és ráadásul csecsemők között! Nyilván mentemád volna hamarabb ha pl tudok járni és nem vágják fel a hasam-válaszoltam vissza. Kaptam 2 percet,majd a folyosót végigsírva mentem vissza a kórterembe.
Másnap megerősödve ébredtem és mentem a babámért reggel 6-ra. De megfogadtam,hogy amelyik gorombán szól,vagy akár csak néz, nem fogom hagyni magam. Ez így is volt. Bármit kérdeztem mindig flegmatikus válasz jött,szinte az összes műszak dolgozójától! Az első ilyen beszólás után közöltem velük hogy mondjanak fel ha nem szetetnek itt dolgozni,de ha lehet ne beszéljenek így velem,mert Én mert én se beszéltem bunkón velük. Utána rendesek volt. De ez cssk 1műszak volt, de a többi műszakra is ez a magatartás volt a jellemző.
És azért lássuk be,hogy amikor túl vagy egy szülésen ,legyen császàr vagy term.szülés, eléggé elfáradsz és erre még kapod a "kedvességet" a csecsemősöktől!Lehet ha kapnak pénzt a zsebükbe akkor körbe ugrálnak, de ezzel a hozzáállással mit várnak? Ettől függetlenül Én jól elvoltam a kis különszobámba, ahova még vizitelni se jöttek be 😃
Ez az Én tapasztalatom volt.😃 Csupa mókás dolgot lehetne még leírni,megtelne az oldal! Hamar eltelt az a 3 nap és mehettünk haza a kis szerelmemmel :)
Sziasztok! Szeretném veletek megosztani a tapasztalatom. :)A Szülészet csúcsszuper, csecsemősök...... NO COMMENT!! Pár hete szültem a Sotén, nem volt fogadott szülésznőm, csak dokim. Műszakváltásnál bejött egy nagyon kedves szülésznő aki közölte ő lesz velem! Konkrét terve volt a szüléssel kapcsolatban, és én teljes mértékben rábíztam magam belementem, hogy az ő "terve" szerint haladjanak a dolgok! Nem bántam meg, 2,5 óra alatt meg volt a baba! El sem hittem, hogy létezik ilyen "könnyű" szülés, és úgy érzem ezt neki köszönhetem, a kedvességének, határozottságának, és hogy végig mellettem volt!! Perszem a dokim is csúcsszuper volt! Második baba volt, és rettegtem a szüléstől mivel az első baba 12 óra szenvedés volt, és legalább egy hétig "agyhalott" voltam a féradtságtól! :)A szülészeten mindenki kedves volt, nagyon megvoltam elégedve! Hajnal 3 kor szültem, és aki lejött csecsemős leápolni a babámat közölte, hogy reggel 8-ra jöhetek a babáért, pihenjek! Negyed 9-re értem oda, mivel foglaltak voltak a mosdók, mindenki várt, a zuhanyzásra. Jól leszidtak, hogy késtem. Este kb. 5 órára szerettem volna leadni, hogy aludjak egy kicsit! Igen.... én már csak ilyen szar anya vagyok..... Persze ezt is szóvá tették, és nagy szájhúzva maradhatott. Mikor esti fürdetésnél leadtuk a babát, mindenki akkor igyekezett zuhanyozni, és volt hogy 5-10 perces késésekkel érkeztünk a babákért, amit mindíg szóvá is tettek. De még sorolhatnám sajnos! :/ Remélem csak én estem ezekbe a műszakbeosztásokba! Ez az én tapasztalatom! Jótanács aki lassan szülni fog, NE késsetek, és Ne adjátok le a babát egy kis alvás reményében! :/
Szia. Nekem első babám lesz, és sokat gondolkoztam a dolgon, hogy fogadjak e szülésznőt. Végül úgy döntöttem, hogy fogadok, mert nagyon sokan fognak szülni szeptemberben, és tartottam attól, hogy olyan időpontban kerülök be, amikor futószalagra tesznek, és esetlegesen, azért figyelmetlenebbek velem és a babámmal, mert túl sokan vannak.
Engem meg fog nyugtatni a tudat, hogy ott lesz velem a szülésznő. De, ha nem első babám lenne, akkor lehet nem tartottam volna ilyen fontosnak.
Sziasztok! Ti szerintetek fontos szülésznő fogadása?
Szerintem nem Tabányi doki szabta meg ezt az árat, hanem maga a rendelő tarifája ez. Meg ugye a központban van a Deákon ahol minden drágább.....
A régi dokim ( aki már nem vállal szüléseket ) is ennyit kért. Sőt megmondta konkrétan, hogy mennyi lesz a szülés tarifája. Kérdeztem Tabányi dokit és mondta hogy ő nem kér semmit....
Az ár a vizsgalattol függ!13ft(uh-gal),de a végén volt egy kenet vétel az plussz 4000(de ez csak egyszer)Én nem kérdeztem meg h.mennyi a szülés,csak h.szülhetek-e Nála!Nem is mondott árat!Amúgy ő is nagyon lelkiismeretesen végzi a dolgát!Nem csalódtam 😉
Szia! Én Tömösvárynál szültem az első babámat, és csak superlativusokban tudok róla beszélni. Sajnos a terhességem 31. hetétől súlyos toxémia lépett fel nálam, onnantól a Klinikán voltam. A 33. héten született meg a kislányom, szerencsére semmi probléma nem volt vele, de a kis mérete miatt még 3 hétig kórházban voltunk mindketten. Attól a naptól kezdve, hogy be kellett feküldnöm, minden nap meglátogatott a dokim, vizsgálgatott, volt pár kedves szava hozzám. Ez - a régi patológián uralkodó viszonyok ismeretében - nagyon sokat segített abban, hogy lelkileg átvészeljem ezt az időszakot. Amikor már nagy volt a baj, és azonnal ki kellett venni a kislányomat, Tömösváry doki fél órán belül bent volt a kórházban, pedig előtte nem sokkal ment haza egy 36 órás ügyeletből. A császár után is minden nap meglátogatott, és - mint utólag a a PIC-es nővérektől megtudtam, - a kisláynomhoz is minden nap bement az intenzívre, és érdeklődött az állapotáról. Holott ez már nem az ő dolga, felelőssége lett volna. Most várom a második babámat, és természetesen újra Nála fogok szülni. A terhesgondozás 15 ezer forint (4 éve még 10 ezer volt), de nekem minden fillért megér. Persze tudom, hogy ezt sokan nem engedhetik meg maguknak. Sokan úgy érezhetik, hogy nem túl kedves, mert nem az a haverkodós típus, nem csacsog órákig a páciensekkel, de nekem éppen erre van szükségem. Ha baj van, legyen mellettem, egyébként meg szakszerűen, gyorsan végezze el a dolgát. Így is van mindig egy kedves szava hozzám, gyakran érdeklődik a kislányom felől. Egyszóval én teljes meggyőződéssel állítom, hogy ha Dr. Tömösváry Zoltánt választod, akkor a legjobb kezekben leszel. :)
Köszönöm az infókat :)
Kaufman, Sobel doki milyen áron dolgozik? Szülés árára mondott valamit?
Vkitti a 15ezer nem sok?
Volt akinek problémás szülése volt,mert nekem az lesz,úgyh azért is fontos,hogy kit választok :)
További ajánlott fórumok: