Akik a II.női Klinikán szültek vagy szülni fognak (beszélgetés)
Szia erzsok33!
Köszönöm szépen az ikerkocsi felajánlást, nem vettem tolakodásnak, én is megemlítettem itt a mi eladónkat, így juthat az ember egyről a kettőre, de már megvettük az ikerkocsit, így nem aktuális.
Nagyon köszi!
Este írok privit a szülésznővel kapcsolatban. Amúgy nekem a dokim eleve azt mondta, hogy 35-36 hét körül hívjam fel, így is volt. Amúgy meg vagyok vele elégedve, nagyon sokat segített a hozzáállása abban, hogy végig tudtam csinálni a szülést (mert voltak pillanatok amikor már feladtam volna és azután érdeklődtem van-e szabad műtő).... De a dokim is kellett hozzá, na meg a férjem :)
Vicus79, tesóméknak pedig eladó ikerbabakocsija van, uniszex, 13-14 ezer körül adják, ha esetleg érdekel küldök fotókat. Ne vedd tolakodásnak csak gondoltam hátha jól jön.
Ja a ruha automata géphez (amiben az apukák tudnak bemenni szülőszobára), még annyit, hogy mellette van a kávé automata és nem egyszer láttuk amikor kávéztunk, hogy nem fogadta el a papír pénzt az automata és szegény apukák ott rohangáltak apróért. Szóval ha tudtok vigyetek 100-asokat, 200-asokat. Ja, és az automatában is van egy "csavar" elvileg ha megveszed az 1300 Ft-ost azzal bemehetsz a sima szülésre, ha ez átfordul császárba akkor vehetnél 300 Ft-ért egy kiegészítő cuccot hozzá és mehetsz a műtőbe, de ilyen kiegészítő cucc sosincs, így ha végül császárba fordul a történet akkor 2000-ért megvehetitek a császáros csomagot....
Gratulálok a babádhoz!
Érdeklődnék, hogy mit kell vinni a szülőszobás pakkban? A WC-papírt gyorsan át is raktam a másik csomagból, ahogy láttam nálad a leírtakat. Mamának-babának egyaránt érdekelne, pl már oda is kell a pelus?
Még mindig reménykedek a természetes szülésben, de hétfőn már biztos véglegeset és biztosat fogok tudni.
Köszi az előző részletes infót is!
Jó babázást!
Szerintem januárban indul a következő. A szórólapon január, április, szeptember hónapok második keddje van megjelölve kezdési időpontként. Az előző tényleg szeptemberben indult és mostanában van vége.
Én a 30. héten kezdtem szülésznőt keresgélni.
Szülőszobát nézni a szülésznőddel lehet vagy szervezettebb formában csütörtökön délelőttöként. Erre a szülésfelkészítőn lehet(ett) jelentkezni vagy Németh Évánál (a felkészítős szórólapon is ott a száma, de: 30/850-9965).
Szívből gratulálok a Babához!
Köszönjük a részletes helyzetjelentést! :)
Jó babuzást!!!
Szóóóval.
9-én napközben már voltak mindenféle jóslófájások, de nem vettem túl komolyan, vasaltam, takarítottam, bevásárolni voltunk, stb. du. 4kor éreztem hogy ez most már nem a szokásos, de az első igazi fájdalmas fájás csak este 6kor jött. De ekkor is hol 10 percenként, hol 5 percenként, hol 15 másodperces, hol 30. Végül 7kor éreztem azt, hogy most már inkább induljunk el, kb fél 8ra be is értünk, a vizsgálóban az ügyeletes doki megállapította, hogy már 3 ujjnyira tágultam, úgyhogy nem érkeztem túl korán... Az a csoda történt még, hogy ezen az estén egy másik szülő anyuka nem volt az egész szülészeten, ezért rögtön a szülőszobára vittek apukával együtt, bármit csinákhattam vajúdás alatt, felajánlották a labdát is, de nekem jobb volt járkálni. CTG és újabb vizsgálat után nem sokkal megérkezett a fogadott orvosom is, Szalóki Alíz. Az ügyeletes szülész pedig Mohácsiné Rozika volt, fogadott szülészünk nem volt - mindkettejüket szívből ajánlom mindenkinek, nagyon kedvesek, empatikusak, profik, Rozika a lelkét is kitette hogy a lehető legtöbb segítséget adjon, doki néni szintén. A gátvédelmet nagyon komolyan veszik, az utolsó pillanatig vártak, hogy tényleg kell-e. Sajnos amilyen gyors volt a tágulás, a kitolásnál én nagyon elfáradtam és majdnem 2 óráig tartott, közben a baba beszorult a szülőcsatornába, ettől is stresszeltem hogy nem tudom szegényt kitolni, emiatt befeszült a gát is... hát sajna nem úsztam meg a vágást (nem lehetett érezni viszont), de végül sikerült egyéb beavatkozás nélkül természetes úton megszülni a kicsi lányt 23:16-kor. Azonnal a hasamra tették, majd pár perc múlva apuka elvághatta a ködökzsinórt. Aztán amíg a csecsemős nővér rendbetette a babát pólyában odaadta a páromnak, addig engem is gyorsan megvizsgáltak és elkezdtek varrni. Sajnos ez a két érzéstelenítő injekció ellenére is elég fájdalmas, rosszabb mint a szülés. Viszont doki néni olyan jól csinálta, hogy egy nap múlva már ülni is tudtam :) A két órás megfigyelést is a szülőszobán tölthettük hármasban baba-anya-apa, majd felvittek az 5. emeletre.
Amire készüljetek: az épület maga tök lepukkant, de a megfelelő helységek tiszták, rendben tartják. Cserébe a még szülőszobai mosdóban sincs pl. wc papír, azt mindenképp vigyetek. A gyermekágyas osztályon szappan sincs a mosdóban... Az 5. emelet sokkal rendezettebbnek, nyugodtabbnak tűnt, mint a 6., és volt szerencsém 2 ágyas szobába kerülni, mi több, bentlétünk alatt két különböző szobatársam is volt, mindketten nagyon kedvesek aranyosak :)
A nővérek között mindenféle van, ki kell fogni a rendesebbeket. A takarítónők tényleg viccesek, de nagyon rendesek, jókat beszélgettünk :) Az 5. emeleten egyébként van rendes szoptatószoba is, ággyal, pelenkázóval, mérleggel, sterilizálásra használható mikróval és anyatejes hűtővel. A 6-on egyszer betereltek szoptatásra egy félig raktárként funkcionáló helységbe, hát az gáz volt. Az újszülöttosztály egyébként szintén a 6.-on, itt este 9-kor kellett leadni a babákat fürdetésre, egyébként csak akkor kell ide kötelezően felhozni őket, ha nem akarod hogy éjszaka veled legyen, vagy ha valamilyen okból vizsgálatra van szükség (pl. hazamenetel előtt). A csecsemős nővérek is igen érdekesek, van kedves is, meg nem is, a csúcs az a nővár volt, aki szerint azért sárgult be a gyerekem, mert túl gyakran szoptattam meg (!). Miközben mindenhol ki van írva, hogy igény szerint szoptassunk, egyébként aznap 2-3 óránként evett Bogi, szóval nem hiszem hogy ez soknak számítana, egyébként meg semmi köze az etetésnek a sárguláshoz ugye... Ráadásul a többi nővér meg mindig biztatot, hogy szoptassam sokat és dicsértek hogy milyen jól eszik. Egy napot kellet egyébként extrán bent töltenünk a sárgaság miatt, ezalatt a babát a kék fény alatt napoztatják és csak átlag 3 óránként fél órára adják oda etetésre. Ilyenkor este 6 körül ismét megvizsgálják, és ha úgy látják rendben van, akkor éjszakára is el lehet vinni. Ha éjszakára veled lehet "fényezés" után a baba, van remény hogy a másnap reggeli vizsgálaton már rendben lesz és hazamehettek.
Egyéb dolgok amik még így hirtelen eszembe jutottak:
- ahogy többen megírták, babának bentlétre adnak ruhát, vinni pelust, törlőt kell. Az 5. emeleten több pelenkázó pont is van, mindegyiknél volt géz, alkohol (a köldökcsonkhoz), az egyiknél popsikrém is.
- mindenképp vigyetek evőeszközt, mert az nem jár. A reggeli-vacsora hideg kaja, elég nyári táboros fíling (pl 2 zsemle kis kocka vajjal, mini lekvárral vagy felvágottal), ezeket behozzák a szobákba. Az ebéd meleg étel, de az is eléggé menzás, bár ha elég gyors vagy és azonnal lecsapsz rá amikor meghozzák, akkor esetleg választhatsz kétféle menü közül is.
- a baba születési anyakönyvi kivonatátés lakcímkártyáját helyben is el lehet intézni a betegfelvételi irodában, de csak a szülést követő két napon belül, és ha az apa iratairól és a házassági anyakönyvi kivonatról (vagy apasági nyilatkozatról) is van nálatok másolat. Egyébként megküldik a VIII. ker. önkormányzatnak és ott kell ezeket átvenni, bár az is nagyon gyorsan megvan. A TAJ-t 3-4 héten belül küldi meg az OEP.
Ha valamiről többet szeretnétek tudni, írjatok, lehet hogy hirtelenjében kifelejtettem fontos részleteket :)
Sziasztok,
Lehet, h elkerülte csak a figyelmem, de tudja esetleg valaki, hogy a következő szülésfelkészítő mikor indul? Mi si a Tömő u-ban fogunk szülni, most 27 hetesek vagyunk, első szülés lesz, az előző kurzust még javában végigdolgoztam, így sajnos lemaradtunk róla. Aki választott szülésznőt, ill. ment szülőszobát nézni, az kb.mikor ment először ismerkedni?
Előre is köszönöm :)
Sziasztok!
Gratulálok a nemrég szülőknek, és kitartást a mindennaposoknak!
A következők inkább a még később szülőknek szólnak:
Remélem, nem köveztek meg egy privát hirdetésért. Rövid lesz, és ha valakit érdekel, privátban mennek részletek. Szóval mivel ikreket várunk áprilisra, és az első, 3 éves fiacskámtól van egy egyszemélyes Graco Quattro Tour babakocsink, autós hordozóval,hozzá bázis talppal, lábzsákokkal, esővédővel együtt szeretnénk eladni.
Irányár: 25 ezer Ft Írjatok privit, ha érdekel. Köszi!
Szia, Orsi!
Egyben vagy még? Flavcsyról tudsz valamit? :-)
Sziasztok! Van valaki, aki december eleje-közepe felé fog szülni? Én most még 35 hetes vagyok, hétfőn (már 36.) megyek először CTG-re a klinikára és érdeklődnék, hogy milyenek ott a szülésznők, lehet e tőlük kérdezni, adnak e infokat, segítséget pl a kórházi csomag összeállításához, stb.? Nincs fogadott szülésznőm, csak orvosom, jó szakember, csak mindent harapófogóval kell kihúzni belőle.
Valakinek esetleg mostanában tapasztalata császárral kapcsolatban? Hány nap után engednek ki, apa ott lehet e az ablaknál (ha egyáltalán van ablak)?
Köszi előre is az infókat!
Gratulálok a picurhoz! :)
Akkor ezek szerint mégis megfürdetik a babákat, múltkor még az a hír járta, hogy nem.
Amúgy mit csinált a takarítónő? :D
Én jártam már a vajúdóban, tényleg csak egy sima szoba 3 ággyal.
Én kérdeztem Dömötör Margitot. :)
Írnál priviben pár sort róla, hogy milyen volt?
Te mikor taliztál vele először? A héten hívtam és mondta, hogy ráérünk visszatérni a témára a 36. héten és akkor találkozzunk.
Sziasztok!
Én azt szeretném kérdezni, h valaki ismeri a dr. Vleskó Gábort mi a vélemény róla?
Köszönöm
Sziasztok!
Én a múlt héten szültem a II-esen. Vajúdóban nem voltam (lehet, hogy ahogy írta itt valamelyikötök a fogadott szülésznő miatt? Mert valóban ő vitt oda egyből). 6 órát töltöttem a szülőszobán. Labda van, más nincs, lehet sétálni aki akar, de ennyi. A baba első éjszaka nem lehet veled, aztán ha akarod veled van, ha pihenni szeretnél "leadod". Este 8-9 között kötelező leadni őket (fürdetés stb). Ruhát nem kell vinni, csak törlőkendőt, pelust, cumisüveget adnak de örülnek ha van saját. Amúgy adhatsz rá bent is saját rucit akkor a kiskocsiján lévő papírra ráírják, hogy saját ruha, ugyanígy vihetsz be pl. légzésfigyelőt is. A csecsemőosztályosok nagyon aranyosak, a gyerekágyas nővérek, hát ők, hm.... Mi egy normálissal találkoztunk, egy magas szőke hölggyel, ő volt első éjszaka bent, nagyon segítőkész volt, a többiek nagyon flegmák. A takarítónő meg egy külön történet, a vicces kategórián belül.
Nekem volt fogadott dokim és szülésznőm is. Itt kérdezett valaki Dömötör Margitról, nekem épp ő volt :)
Szerintem a dokimmal együtt nagyon jó páros voltak, nem tudom, hogy mással is képes lettem volna végig csinálni? Én örülök, hogy őket választottam anno.
Remélem segítettem, ha valamire még kiváncsiak vagytok kérdezzetek, ha tudok válaszolok.
A vajúdó egy ismerősöm leírása alapján egy sima szoba. Nem mondta, hogy ott lenne bármi is.
A szülőszobában labda lehet, az volt a régiben is. Kád egyébként az Üllőin is csak egy szülőszobához tartozott és tényleg csak a vajúdáshoz, szülni nem lehetett benne,ez biztos.
Azért én nagyon reménykedek benne, hogy rögtön a szülőszobára kerülök, mint 4 éve.
Jaj, lányok, volt egy nagyon vacak éjszakám így 29 hetesen tegnapra virradóra. Mindenem fájt, hasam, derekam, hányingerem volt és ment a hasam. Délután el is mentem az orvoshoz, szerencsére mindent rendben talált, méhszáj zárt, magzatvíz is OK, baba befordult (maradjon is úgy) és kb. 1400 g. Persze aztán elkezdett járni az agyam, hogy ha épp dugó van a városban, hogy érünk be Bp-ől 15 km-re a Tömő utcába, plusz a férjemnek még haza is kell jönnie értem...
Pici1123, minden jót Nektek! Megköszönjük a beszámolót!
További ajánlott fórumok:
- Akik az István kórházban szültek vagy fognak szülni!
- Akik a SOTE I-en szültek, és 2008 ban fognak szülni
- Akik Gyöngyösön fognak szülni vagy ott szültek
- Akik a gyöngyösi kórházban szültek, vagy fognak szülni!
- Akik Dr. Török Olgánál fognak szülni vagy szültek!
- Akik már szültek vagy szülni fognak hatvani kórházban!? Vélemény az orvosokról stb...