Akik a II.női Klinikán szültek vagy szülni fognak (beszélgetés)
Ha meg van az eredeti, akkor az is jó.
Én viszem mind a kettőnk iratainak másolatát, biztos ami biztos, és az házassági kivonatot is.
Éppen most szedtem össze azokat a papírokat amiket ki kellett tölteni, TGYÁS, családi....stb. kitöltöttem őket, borítékoztam, címeztem, beletettem a mellékleteket, így most már csak annyit kell ráírni, hogy mikor születik majd, és a TAJ számát, és már postázható is:-D
Csak pozitívan érdemes nézni a dolgokat!
Kellett nekem is egy nugodt hétvége a hírek hallatán, hogy feldolgozzam, de most már tudom, hogy minden rendben lesz! Ügyes kislány ő, ki fog bújni egészségesen, csak már most szeret makacskodni:-D
Sziasztok!
Milyen papirokat kell bevinni szülésre?
Az összes lelet az ok. Házassági anyakönyvi valóban csak 3-hónapnál nem régebbi lehet? Bocsi de már nem emlékszem 4-éve miket kellett bevinni.
Köszi a válaszokat.
Szia!
Nekem most volt a 4. császárom, és sajnos minden alkalommal hamarabb éreztem a feszülést, égő, szúró érzést a heg körül. És feljebb is, mert nekem nagyon sok összenövésem volt a műtétek után. Úgyhogy most erősen gondolkozok, hogy pár hét múlva felkeresem a gyógytornászomat, hátha erre is tudna ajánlani valamilyen gyakorlatsort. Ha nem elviselhetetlen a fájdalom, akkor szerintem csak a tágulás és a baba mozgolódása az oka...
Sziasztok!
Én 20. hétben vagyok, elvileg a SOTE II-n fogok szülni, bár vidéken lakom, remélem nem lesz akadálya. Ott is van a dokim, akivel egyelőre nagyon meg vagyok elégedve.
Olyan kérdésem lenne, hogy akinek császár után második terhessége volt, érzett a heg szélénél apró égő érzést? Olyan mint mikor bent volt még a cső a szülés után, csak nagyon enyhe. (leginkább akkor ahhoz tudtam hasonlítani, mintha égő cigicsikket nyomnának bele). Nem tudom, hogy a pocaknövekedéssel jár-e, vagy ez nem normális. Fel kéne hívni a dokimat, de a nagyobbik gyerek beteg, ha be kell mennem fogalmam sincs hogyan oldom meg:( Hátha másnak is volt akkor megnyugszom. Köszi szépen!
Akkor jó! De gondolom bejelentkezni a felvételin kell így is ugye?
Nagyon várom a holnapi ctg-t és uh-ot. Valahogy ma úgy érzem, hogy a sok próbálkozás sikeres volt, és már nem harántban van a baba. Vagy faros, vagy fejvégű de nem harántban fekszik. Legalábbis én így érzem. Remélem igazam lesz.
Az UH-on azt mondták, hogy nem kell időpontot kérnem, ha csak az áramlást, és a baba fekvését kell megnézni.
Volt már valaki így időpont nélkül? Tényleg behívnak rövid időn belül?
Sziasztok!
neklem kifejezetten jólesett ez a hajnali eső :-)
bár még mindig úgy érzem, hogy lehetne kicsikét hűvösebb :-) felborult a hőháztartásom.....régen jól viseltem még a 40 fokot is :-)
Ez jó hír, hogy a szoptatással nem volt gondod, ennek örülök.
Kezdek ám barátkozni a gondolattal, csak kell egy kis idő, mert eddig arra készítettem fel magamat, hogy az első szülésem mennyire fájt, és milyen sokáig tartott, és arra készültem, hogy ezt most lerövidítsem, és arra koncentráltam, hogy a természetes szülésnél a jó dolgokat vonzzam be, és hideg zuhanyként ért a császár, mert az meg se fordult a fejemben, de kezdek kilábalni a rémületből.
Bementem, megvizsgáltak, az ügyeletes orvos hívta a dokimat, aki jött és végig velem volt, rajta kívül ott volt a férjem, az ügyeletes szülésznő és két szülésznő tanuló (egy végzős és egy elsős). A szülés levezetésén kívül mindent a végzős lány csinált, ő a beérkezésemtől kezdve velem volt, ő kötötte be az infúziót, kikísért mosdóba, elmondta mi, hogy fog történni, ő készített elő (persze a szülésznő felügyeletével)...de a szülést a szülésznő vezette le és a dokim. Az elsős lány is velünk volt beérkezéstől, nagyon aranyos volt, bemutatkozott és megkérdezte, hogy bent lehet-e (miután oktató kórház és szimpi volt a lány és megkérdezte, ezért természetesen beleegyeztem), mikor már indultunk fel az osztályra akkor az elsős lány megköszönte és akkor tudtuk meg, hogy ez volt neki az első szülés amit látott és úgy meghatódott, hogy majdnem sírt.
És nem volt fogadott szülésznőm, csak dokim, de mindenki nagyon segítőkész volt és kedves. Az ügyeletes dokikról (már akivel találkoztam) is csak jót tudok mondani.
Velem nagyon segítőkészek voltak, minden kérdésre válaszoltak...kértem tápszert a picimnek, mert nagyon éhes volt és még nem volt elég tejem. Megnézték előbb, hogy jól szoptatok-e, nehogy az legyen a baj, megmutatták a pelenkázást, az öltöztetést...
Szülés utáni első éjszakára le lehet adni a picurt hozzájuk, de utána nem (este fürdetésre be kell vinni és 1 óra múlva kell értük menni). Annak hogy később nem adhatod be a gyereket az az oka, hogy kevesen vannak és nagyon sok a baba, ha mindenki beadná nagyjából megőrülnének és te is kiborulnál, ha tudnád, hogy nem nagyon foglalkoznak a gyerekeddel, de nem azért mert nem akarnak, hanem mert annyi gyerekkel egyszerre lehetetlen.
De kérdezni bármelyik csecsemőstől lehet, nagyon segítőkészek (nyilván nagyon elfoglaltak és nem tudnak órákig egy emberrel foglalkozni). Az osztályos nővérek is segítőkészek, nem kell megijedni...mindenkinek az az érdeke, hogy ne legyen semmi komplikáció és mindenki egészségesen távozzon a kórházból.
Ha láttam, hogy nagyon elfoglaltak, akkor megkérdeztem, hogy mikor jöhetnék vissza, mert lenne néhány kérdésem...és akkor összeírtam a kérdéseimet és visszamentem a megbeszélt időpontban. Alapból nem sok mindent mondanak, mert természetesnek veszik, hogy mindenki tud mindent, aki meg nem, az úgyis kérdez.
Szia
köszike :-)
számot tudsz adni nekem priviben? illetve nála mennyi a tarifa?
Nekem sürgősségi császár volt. Hát én rohadt nehezen épültem fel. DE a tervezett császárnál állítólag könnyebb. És újabb DE: igaz, hogy csak ülve (mert nem tudtam csak a bal oldalamon feküdni) de tudtam szoptatni és 2. nap már beindult a tejem.
És én is féltem, főleg a gerinc érzéstelenítőtől, de az speciel egyáltalán nem fájt. Van olyan, aki császár után hordozókendőben vitte haza a babáját, szóval a fizikai részéhez ne az én tapasztalatomat vegyük alapul. De a szoptatással komolyabb gondom nem volt, úgyhogy azt tudom mondani, hogy az miatt ne aggódj. Minden rendben lesz.
További ajánlott fórumok:
- Akik az István kórházban szültek vagy fognak szülni!
- Akik a SOTE I-en szültek, és 2008 ban fognak szülni
- Akik Gyöngyösön fognak szülni vagy ott szültek
- Akik a gyöngyösi kórházban szültek, vagy fognak szülni!
- Akik Dr. Török Olgánál fognak szülni vagy szültek!
- Akik már szültek vagy szülni fognak hatvani kórházban!? Vélemény az orvosokról stb...